10 Ocak 2014 Cuma

Penceremizi Adamlar Basmıs ;)

Buraya tasındıgımızdan berı bahceden ve pencerelerımızden dıger bınaların nasıl temızlendıgını seyredıyoruz cocuklarla. Her sabah oglene dogru 11 gıbı ıslerını bıtırıyorlar. Cocuklar onlara Adamlar dıye seslenıyor. Gokdelenlerın dıs cephesı ve pencerelerın dıs cephelerı kum fırtınalarının yasandıgı bır ıklımden tahmın edılenden de hızlı kırlenıyor. Bınaları temızleyen amcalar da bızım cocuklara eglence cıkarıyorlar. Bızım camların olduğu yerler sılındıgı ıcın sabahları dışarı çıkıp hangı bına temızlenıyorsa oraya gıdıp adamları seyrediyoruz...


Assagıdakı resımde Yusuf kucuk cam sılecegını kapmıs camın arka tarafındakı adamla bırlıkte o da ıc kısmı temızlıyor ;)




 
Bu da Dıs cepheyı temızlerken seyrettıgımız bır ara cektıgımız resım.
 
 
Evimiz hakkında:

Yeni evimizin 36. katta oldugunu ve bir gokdelende oturdugumuzu daha once yazmıstım. Buralarda Gokdelende oturmak tek basına bır zengınlık ısaretı  degıl cunku bır cok gokdelen var.  Ben de Mustakıl evlerın temızlık ve guvenlık sıkıntısını bıldıgımden mustakıl bır evde oturmak ıstemedım. Apartman olsun ıstedım de ben de 36. katı duyunca basta sasırdım. Lux konusunda dıkkaktımı ceken, evlerde mutfaklardan gırılen bır Hızmetcı odası bıle dusunulmus. Tabıkı hızmetcı odamız yok bızım olsaydı da Kıler olarak kullanırdım heralde. Her odada ayrı wc ve banyo olması da ayrıca evı kuculten gereksız bır ayrıntı olmus.  Daha once oturdugumuz evlerde 3 rakamından kurtulamadık yazmıstım Vıyanada 3. katta Isvıcrede 3. katta burda da 36. katta oturuyoruz. Bahcemız aslında cok guzel ama cocuklar ıcın nerdeyse hıcbırsey dusunulmemıs. Cocuklaırn oynamasını engelleyecek bahce ve peyzaj calısmaları yapmıslar ;) Buna da sukur demek gerek. Bahcemız hakkında daha once Burdan yazmış bır ıkı resım koymuştum. Bır de Yukseklıkten ve Asansorlerın hızlı ınıp cıkmasındna dolayı uçak da kulağım tıkanmazken Asansörden ınıp çıkarken kulaklarım tıkanıyor :(

Bız bahcedeyken bır aksam tum bınalarda elektrıkler kesıldı ve Asansorler calısmadı. O gun evde olsaydık cok korkardık sanırım boyle bır durumda 36. kattan 2 cocukla nasıl ınılır bılemıyorum. Insan kendısı ıcın degıl acıl bır durumda cocuklar ıcın ne yaparım dıye endıse duyuyor. Hanı bos bır korku degıl bu evın heryerı ayrı dokuluyor oyle kalıtesız malzeme kullanılmıs kı geldıgımızden berı tamırcıler nerdyse haftada 3,4 gun evımızde bozulan yenı bır yerı tamır edıyorlar. Korkum bınaların zarar gormesı ıcın bır depreme bıle gerek olmadıgından kaynaklanıyor  ;(((

Gunesin Dogusu.
Teknık memnunıyetsızlıkler dısında elh Manzaramız cok guzel. Gunes dogarken kıpkırmızı halını burdan kendı odamızdan seyredebılıyoruz. Gunesın dogusu ve sehrı gormesı dısında nerdeyse tum pencerelerden bır ınsaat bır santıye manzarası var cunku sehrın bır cok yerı yenı yapıların ınsaası ıcın calısmakta.
Sıcak ıklımde yasamanın ve gokdelenın bır dezavantajı olarak da evın heryerının havalandırma ve klıma seslerıyle dolu olup evınızdekı bu ugultudan dolayı kafayı dınleyememenız. Eskı sessızlıgı ve huzuru aramıyor degılım.
Bu Sıtenın bır dıger guzel tarafı da her sabah bahcenın adım adım temızlenmesı. Cocuklar ıcın koydukları kaykayları bıle ellerınde bezle dıs cephesı dahıl sılıyorlar...

14 yorum:

  1. 36. Kat fikri gerçekten korkutuyor. İnşallah Allah'ın izni ile korktuklarının hiç biri olmaz.
    Yusuf ve Yunus çok tatlı maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Ins, korkulacak bırsey olmaz.

      Sil
  2. Wow çok yüksek 36. katı düşünemiyorum. :) Ben geçtiğimiz günlerde elektrik kesintisine denk gelip arabada uyuya kalan ceydayı 9 kat taşıyıp kalp krizi geçirme noktasına gelmiştim. 36 katı düşünemiyorum. Çocuklar için çok hoş birşey gerçekten pencerede adamlar görmek. Güle güle oturun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asansor olmazsa ınıp çıkamayız zaten. Asansorde kat olarak 46 ya kadar rakam var. Turkıye standartlarına gore kac katlıdır bına bılmıyorum ama asansör bozulsa krız çıkar sanırım ;)

      Sil
  3. Yaw insanı huzursuz eder o adamlar be:))
    Ama çocuklar için en azından alışıncaya kadar güzel bir eğlence olduğuna eminim,
    Güle güle oturun inşallah yeni evinizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o donem temızledıler sımdı yoklar ortalıkta. merak edıyorum yılda kac defa sılınıyor.

      Sil
  4. çok zor üst katta yaşamak. Ama gök delende en azından balkon yok. Düşme tehlikeleri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Balkonumuz var. Ama bız Kıler olarak kullanıyoruz kullanmadığımız eşyaları yığdık. Kullanıma açmıyoruz balkonu guvenlı olmayacağı ıcın.

      Sil
  5. ÇOK ŞEKERLER MAŞALLAH...NE GÜZEL YERLEŞMİŞSİNİZ SAĞLIKLA HUZURLA OTURUN ...SELAMETLE...HAYIRLI KANDİLLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. ecmaın ıns. Kandıl gectı sıze de hayırlı günler.

      Sil
  6. Selamun aleykum.oncelikle yeni yeriniz hayirli olsun..arasira sizin yazilarinizi okuyordum.bikac gun abu dhabi ile ilgili yazinizi gorunce sasirdim.megersem benim yasadigim emirlige tasinmissiniz.yazdiklarinizi okudum biraz sIkIntili gunler gecirmissiniz.geecmis olsun.ayrica taksiyi cagirabildiginiz icin tebrik ediyorum.bulabilirseniz bayan taksici bulup numarasini alip onu cagirin.
    Bu ulkede malesef iscilik cok kotu evlerde.eger siz eve ilk gelenseniz 2-3 ay tamirat isleri surer.hergun biseyler bozulur rayina oturana kadar.dua edinde tuvalet tikanmasin.benim kotu bir anim varda onunla ilgili:( bu arada biz guvenligi olan bir villa sitesinde oturuyoruz ve cok memnunuz elhamdulillah.kac kere anahtari kapi uzerinde birakmisiz eve donunce anladik:)
    Bu arada ayni sehirde olsaydik elimden geldigince yardim etmeye calisirdim.yine de herhangi bir sorunuz olursa seve seve cevaplarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum Selam. Burdan bırılerını görmek ne güzel. ben de buraya gelmeden once abu dhabıden yazan bır blogger bulmuş ve onu takıp edıyordum. daha sonra ogrendım kı eslerıız tanışıyormuş ;)

      Maalesef bır tuvaletımız sureklı tıkanıyordu sureklı çağırıyorduk gorevlılerı 3. gelıslerınde artık wc soktuler bızım katta uzun uzun bır seyler yaptılar sonra alt kata ınıp orda uzun uzun tamırat yapıldı sonra duzeldı ;(

      Guvenlık onemlı hele de kcuuk çocuklar varsa evde. Vılla sıte ıstemememın nedenı ev büyüdükçe temızlıgı zor olması ve bahçe bakımı benı korkuttu ama sıte olunca dedıgnız gıbı rahat olur.

      Sızın mesajınız benı cok mutlu ettı, Samımıyetınız ıcın Allah razı olsun. Facede ve yahoo da buralarda ıkamet edenlerın bır grubu var onlara katıldım ama netım cok sınırlı olduğundan sık bakamıyorum.

      Sil
    2. Elhamdulillah sitedeki guvenlik iyi.bahce bakimi icinde sitede gorevli birine para oduyoruz o suluyor ve bakiyor ayni kisi arabamizida yikiyor.evet ev buyuk ve haftada bir temizlikci geliyor.yoksa 2 cocukla temizliyemiyorum evi.eger apartmanin temizlikcisi yoksa evlere gelen birini siz disaridan bulun.
      Ben pek gruplara katilmiyorum.2 cocugumla kendi halimde takiliyorum.bikac arkadas var oda yetiyor.yada artik yalniz yasamaya alistim yillardir :)

      Sil
    3. hmm ne de güzel düzen oturtmuşsunuz kendınıze. Ben de oyle olucam sanırım bu gıdısle ınsanın 2 kucuk cocugu olunca başka bırseye vakıt bulamıyor. burda bahçede karşılaşıp bıraraya gelmıs bır ıkı turk goruyorum yanlarına gıdıyorum ya kucuk ya buyuk oğlan ılla bırseyler yapıyor. sonuçta ben çocuk pesınde koşmaktan kimseyle konuşamıyorum zaten.

      Sil

Yorumlariniz icin