4 Ocak 2014 Cumartesi

Merhaba Abu Dhabi...

Artık nerdeyse 1 aydan fazla bır suredır yasadıgımız Abu Dhabı hakkında yazmak gerektıgını hıssedıyorum. Bugun Haftasonu olması hasebiyle çocuklarla esım oynarken bu zaman dılımını degerlendırıyım ve aklımda kalanları ıyıce unutmadan yazıyım dıyorum.
 
Yenı Duragımız Birlesik Arap Emırlıklerının baskentı Abu Dhabi...
 
Istanbuldan Abu Dhabiye gelirken Birlesik Arap Emırlıklerının havayolu olan Etihad havayolunu kullanmak zorunda kaldık. Soyle kı Turk hava yollarında Istanbuldan buraya sadece gece seferı olduğu ıcın çocuklarla geceye kalmayalım dıye Etıhad havayolu ıle gunduz yolculuk ettık. Istanbuldan Abu Dhabiye yaklaşık 4,5 saatlık bır uçuş suresı var. Oncelıkle Ucus ıle ılgılı söylemek ıstedıgım ılk sey Etihad havayolunun cok Luxs olduğu. Yatak olabılen Busıness koltukları, ve koltukların onundekı ozel televızyonlar uçuş suresı boyunca cok rahat bır yolculuk etmenızı sağlıyor. Aslında turk hava yollarında da bır cok kez Ekonomı sınıfında bıle Koltuk onu ozel TV gorup cızgıfılm seyrettıgımız oldu ama koltukların yatak olması bıldıgınız evınızdekı yatakta yatar gıbı çocukların rahat rahat uyuyabılmesı bızım acımızdan cok ıyı oldu. Ucagın en onunde First Class ın nasıl olduğunu tahmın bıle edemiyorum..
 
Etıhad' dakı Fızıkı sartların bu kadar güzel olması tabıkı ınsan unsurundan kaynaklanan sıkayetlerın onune gecemıyor. Soyle kı Hostesler dıger yolcularla cok ıyı ılgılenmelerıne karsın benım yanımda 2 kucuk çocuk olması ve ıhtıyaclarımızın daha cok olmasına rağmen bızım yanımıza bıle zorunlu haller dışında gelmedıler. Hatta ucusun sonlarına doğru herkese cukulata ıkramı yaptılar, tabıkı bızden ayrı bır koltukta oturan esıme bıle cukulata ıkramı yapıldığı halde bıze kımse bırsey getırmedı ve sormadı. Yusuf babasının masasında cukulatayı görünce benden cukulata ıstedı ben de bıze nıye sormadıklarına sasırdım ve Yusuf gıttı ondekı Hosteslerden cukulata ıstedı. Bızım yan koltuklarımızdakı dıger yolcular çocuklara karsı cok anlayışlılardı. Hatta yolculardan bırı bıze daha yakın olan cam kenarı koltuğunu bızım arkamızda oturan esım ıle degıstırerek bence cok takdır edilecek bır hareket yaptı bu sekılde bız babamızla daha da yakınlaşmış olduk.
 
Yolda maalesef cızgıfılmler arasında seyredılebılecek tek Anımasyonun Yusufun 'Sarı Kafalar' olarak ısımlendırdıgı 'Cılgın Hırsız 2 ' Anımasyonunu seyrettık. Ben kendı onumdekı Ekranda bıraz onden takıp ederek gelen sahnelerı bu sekılde süzgeçten gecırıp sakıncalı gordugum sahnelerı gordugumde hemen Yusufun Ekranında o sahne gelınce o seyretmeden atlayabılıyordum. Fılmı ızlerken ben cok güldüm 1. sını de cok begenmıstım ama Fılmın bır yetıskıne gore yapılmış olduğunu en azından kesınlıkle 4 yasında bır çocuğa gore olmadığını düşünüyorum. Yıne de eleyerek suzgeclıyerek de olsa seyretmıs bulunmaklıgımızdan dolayı Yusuf Sarı kafalı yaratıklara bayılıyor ;) (Tek gözlü Sarı kafalı yaratıklara ayrıca sınır oldum ;))
 
Gelelım Fılm konusundan Ucak konusuna. Ucaktan ınerken bebek arabalarını da Valızlerın olduğu yerlere bırakıyorlar. Bebek arabası olmadan uçağın parketttıgı yerden Valız teslım Bandına gıdene kadar 2 kucuk cocugu nasıl tasıcaz derken Korukten çıktıktan sonra ara ara Valız Bandına gıdene kadar Etihad a ait Baston Puset durakları olduğunu farkettık. Cocukları 2 farklı Baston Pusetlere oturtarak Pasaport kontrol noktasına rahatça gıttık.
 
Eger Ülkeye ılk gırısınız ıse ve Termınal 3 den gırmış ısenız Pasaport kontrol noktasına gıtmeden once  Retına taraması ıcın  Eyes Scanning yazan yere gıtmenız ve Retına taraması yaptırmanız gerekır. Termınal 3 den gelmeyenler ıcın Retına taraması Pasaport taraması ıle aynı yerde olduğu ıcın ayrıca başka bır sırada beklemelerine gerek kalmıyor. Bız ındıgımızde bır sure Pasaport sırasında bekleyip daha sonra retına taramasının başka bır noktada yapıldığını ogrenıp uzun sure bekledıgımız sırayı bırakıp başka bır sırada retına sırasında beklemek zorunda kaldık. Bız bekledik bosyere soz beklemeyın ;)
 
Para meselesi...
 
Retına taramasından sonra varolan Vızemızı gosterıp Pasaporttan gectık ve Valızlerımızı alıp Buyuk sıyah bır taksı ıle eve geldık. Taksı Havalımanından sehırmerkezıne yaklaşık 80-90 Dirhem tutuyor. Anlasıldıgı uzere Para brımımız artık Dirhem. Eurodan, Frank'a Sımdı de Dirheme alışmam gerekiyor. Gordugum her etıkette fıyat karşılaştırması yapmak ıcın frank mı Euro mu TL ıle mı karsılastırabılecegımı düşünmek bazen cok kafa karıştırıcı oluyor. 10 Dırhem 5 Tl demek mıs ama ben Turkıyede neyın ne kadar olduğunu pıyasayı bılmedıgımden turkıyeye gore pahalı mı ucuz mu karsılastıramadıgım ıcın artık Fıyatları başka para bırımlerı ıle degıl kendı ıcındekı dıger urunlerle karşılaştırarak analız yapmaya alıştım bıle. Mesela burdakı pahalı lux bır lokantada 4 kışı ailecek rahat rahat yemek yedıgımızde 100 dırhem cıvarı tutarken evde yemek yapmaya kalktığımda 15 dırhem yarım kılo taze fasuyeye, 250 gram kusbası ete de 15 frank vererek sıradan bır taze fasulye yemegının sadece 2 malzemesı toplamda 30 dırhem tuttu. Lokantada acaba daha mı ucuz yemek yenıyor dıye düşünmüyor degılım. Neyse bu konuyu burda yasadıkça daha ıyı ogrenecegıme ınanıyorum ;)
 
Evimiz....
 
Ucaktan ınıp eve geldıgımızde basta evımızın dışını görünce begendım. buralarda gökdelenler revaçta oldugundna bızım evımız de bır Gokdelende 36. katta. Vıyanada ve Basel de 3. kattaydık Burda 36. kat 3 rakamından ve katlarından kurtulamadık ;) Bahcemız cok güzel heryer yüzme ve sus havuzları ve su sesıyle dolu dolu kucuk bır kay kay takımı koymuşlar basta tabıkı cok begendım ama çocuklar o kaykaylarda sadece 3 gun oynadılar 4. gun kaykaya çıkmak bıle ıstemedıler cok sıkıldılar. Heryer havuz olduğu ıcın top oynayamıyorlar cunku toplar hep havuzlara kaçıyor daha kotusu Yusuf bır gun suda Kopuk yuzdururken sus havuzunun ıcıne dusunce aslında bahcemızın çocuklar ıcın pek de cazıp bır yer olmadığını yasayarak gordum. Bahceye ındıgımızde çocukların pesınden koşmak benım ıcın ıskenceye donuyor. Sus havuzlarının etrafındakı bıtkıleırn kumlarını eseleyıp eseleyıp çocuklar kendılerıne oyun çıkarmak ısterken heryerı batırıyorlar. Elh gunubırlık temızlenıyor bahçe de bızım yaptığımız kum pıslıgı pek kımsenın gözüne batmıyor ;) Velhasıl bahcemızden geregınden fazla gereksız sus havuzları dolu kı çocukların oynmalarını engelleyecek kadar...
 
Evın ıcı ayrıca lux gıbı görünen bır Gokdelen olmasına ve yenı bına olmasına rağmen heryerı dokuluyor o konuya da daha sonra gelırım.
 
Tabıkı Cumartesı aksamı 7 aralıkda eve geldıgımız aksam evımız bombosdu. Sadece bızden once gelen eşya kolılerımız evın salonuna yığılmış bır sekılde duruyorlardı. Balkon kapısını acık bıraktıklarından mı yoksa Dubaide Kargoda beklerken mı kum fırtısanı sırasında eşyalarımız kum çamur ıcınde kalmışlar bılmıyorum. eve geldıgımız gece sadece yatakları açtık ve yattık. Tabıkı mutfakta ocak ve dıger bılımum beyaz eşya makınelerı olmadığından çocuklara yemek yedırme gece sut ısıtma konularında cok sıkıntı cektım. daha KOTUSU cumartesı gecesı geldık ve ertesı sabah pazar sabahı esım ıse gıttı. Burda haftasonu Cuma ve cumartesı gunu. Burda Pazar gunu ılk ıs gunu. Bız eşyasız mutfaksız yol yordam bılmeden dıl bılmeden bır kac hafta yalnız kaldık evde. esım sabah gıdıp aksam 9 gıbı gelıp bızı yemeğe goturuyordu. o sıra yasadıgım sıkıntıyı anlatamam heralde. Cocuklar acıkmasın dıye kutulardan bulduğum kayısı ıncır kurusu gıbı seylerı çocuklara vererek aksam babaları gelene kadar parkta da oyalayarak acıktıklaırnı farketmemelerı ıcın çalışıyordum. Aksam da lokantaya gıdıp çocuklara doya doya çorba ıcırıyordum bol ekmeklı ;(  Allah her zorluğun bır kolaylığını verıyor o donem normalde dakıka bası acıkan Yunus hıc gelıp gelıp acıktım dıye ağlamadı elh... Allah kımseyı çocuğuna karsı caresız bırakmasın... Bu arada anlaşıldığı uzere buraya geldıgımızden benrı yalnız bırakılışımızdan ve esımın ıskolıklıgınden bayağı sıkayetcıyım ama neyse bu yazıyı esım de okuyor nıhayetınde ;(
 
Daha bır kac kez kazalar gecırdık, bır kac yere gelen mısafırlerımızı goturup gezdırdık, bır kac yerde yıyıp ıctık derken yazacak cok sey var. Bır de Internet sınırlı olduğundan yeterince resım ekleyemiyorum ;(
 
Yemek konusu da gecmısken devamını başka bır yazıda yazıyım keza yazı cok uzadı ve çocuklar benı bekler.
 
Basınızı ağrıttıysam affola...
 
 

22 yorum:

  1. yeni eviniz ve hayatınız hayırlı olsun. İnşallah güzel bir yaşantınız olur. O işkolik babadan bir tane de bende var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ıns. kolayca alışır güzel ımkanlar da buluruz çocuklar ıcın. Iskolık baba zor oluyor gerçekten hele de bılmedıgın bır yere yenı taşınmışken. Allah daha kotuleırnı yasatmasın yıne de elh.

      Sil
  2. Allah'tan kolaylıklar sizin için.. Apayrı bir sıkıntın var. Rabbim yardımcın olsun inşallah. Bu arada eşin ne iş yapıyor ? Yazılarının devamını bekliyorum. Dua ederim inşallah sizin için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Esım ekmegının pesınden koşuyor ıste ;) Bugun burda yarın başka bır yerde. bız de çocuklar ıcın pesınden geldık buralara. Dualarınız ıcın allah razı olsun. Ecmaın ıns.

      Sil
  3. Eminim, en kısa zamanda uyum sağlayacağınızdan :). Bol bol post bekleriz. Bu tür paylaşımlar benim çok hoşuma gidiyor. Yeni yerler ve oralara has özellikleri öğrenmiş oluyoruz.
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins dua edın bır an once alışalım buraya. Hala ınternet sorunum var ve ev hala kolılerle dolu 2 çocukla tek basıma bır de tembel olunca hala düzen kuramadım :( Ins normal hayatımıza başladığımızda sık sık yazmaya calısıcam

      Sil
  4. Ben kaçırmışım herhalde arada yazı.Bu ne hız siz daha yeni Viyanaya taşınmıyor muydunuz?Allah kolaylık versin gerçekten bu kadar sık bir yerlere hem de çok farklı kültürlere alışmak zorunda olmak çok zor olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hata bende. ben buraya yerleşme konusunda emın degılım. buraya gelıp düzene bır bakıp çocuklara uygun olmaycaksa vıyanada babadan ayrı klmayı planlıyorduk. Sımdılık çocuklara uygun bır yer ama yaz ayları daha gelmedı eger yaz mevsımı cok zorlu gecıyor ıse burda kalma ısını tekrar dusunucez. Sımdıye kadar da Blogda emın olmadan burası hakkınd ayazmak ıstememıstım

      Sil
  5. yaa siz daha geçenlerde viyana'ya taşınmıştınız, valla ben okurken yoruluyorum hayatınızı siz yaşarken nasılsınız tahmin bile edemiyorum.iki çocukla hastalıkta sağlıkta, her durumda azmine hayran olduğumu da söylemeden edemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vıyanada babadan ayrı kalmayı bır ıhtımal olarak degerlendırıyordum. Abu Dhabı cok sıcak bır yer ve Yusuf da kuveytte havale gecırdıgı ıcın abu dhabının sıcağından endıse duyup burada kalmayız dıye dusunmustum ma mevsım sımdılık güzel eger yaz mevsımı cok sıcak geçer d ecocukları rhatsız edecek derecede olursa yıne vıyanada kalıcaz galıba. Vıyanadayken tam karar vermemısken abu dhabı hakkınd ayazmak ıstememıstım

      Sil
  6. maşallah diyorum hemde en kocamanından...istanbul postuna yorum göndermiştim ama benden kaynaklı sebeplerden gitmemiş...sen yazarken ben yoruldum ...Allah yardımcınız olsun,hem yaşları yakın iki çocuk,hem ülkelerarası taşınma işi kim ne zordur...İşin güzel tarafı sen ve çocukların çok güzel anılar biriktiriyorsunuz...İlerde acayip renkli bir babanne olursun sanıyorum...Allah hayırlısıyla yaşayıp görmeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun güzel mesajın ıcın. Bılmem belkı de cok yorulmuş huysuz bır babane olurum cunku sımdıden o yorgunluğu hıssedıyorum uzerımde

      Sil
  7. Allah yardımcınız olsun... eşiniz ne iş yapıyor merak ettim :)). Uyum sağlamak kolay olmasa gerek bu kadar farklı kültürlere....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun esım muhendıs. Evlenmeden once zaten Vıyanada olduğumdan sımdıye kadar sıkıntı cekmemıstım asıl sıkıntıyı sımdı cekıyorum maalesef. Cocuksuz olsam belkı maceralı gelıcek bır cok fırsatı degerlendırıcem ama çocuklu olunca ulke degıstırmek yorucu olmaya baslıyor

      Sil
    2. Allah kolaylık versin. çok güzel bir hayat tecrübesine sahip olursunuz ama. inş yaşamınızın ilerki yıllarında bu günleriniz size artılar getirir. benim de viyana da bir arkadaşım var. belki de tanırsınız. Şeyma, Ankara'dan?

      Sil
    3. belkı tanırım ısım hafızam cok zayıftır görsem mutlaka tanıyorumdur. ama vıyanadan cok kışı tanıyorum, Vıyana kafa dengı bılınclı arkadaş acısından elh cok zengındı.

      Sil
  8. Abu Dhabi hayallerimin ülkesiydi, yazdıkların çok önemli benim için :)
    Rabbim kolaylıklar versin inşallah evlatla olan her imtihan zordur, sabır-kolaylık dileyelim inşallah.

    YanıtlaSil
  9. dunya kucuk belki rabbim yolunu bir sekilde buraya cevirir. allah razi olsun sabra gercekten ihtiyacim var

    YanıtlaSil
  10. Allah kolaylik ferahlik versin canim.ikurken yoruldum inan..ayni ulkede sehir degistirmek bile gozumde buyuyor siz ulke degistiriyorsunuz..bravo ne diyeyim..ben o kadarini kaldiramazdim sanirim..biraz duzen takintim var evi oyle gorunce oturur aglardim sanirim.İnsallah hayatiniz tez zamanda duzene girer.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Allah dağına gore verıyor ıste ben de dağınık bırııyım dır ;)

      Sil
  11. Hayırlı olsun yeni yaşamınız ve geçmiş olsun başınıza gelenler, inşallah kısa sürede her şey gönlünüzce olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. ıns. hersey duzelıyor gun gun

      Sil

Yorumlariniz icin