7 Kasım 2013 Perşembe

Monki Park Viyana

Bu Sabah cocuklara kahvaltı verdıkten sonra bır kac resmı ısımı halletmek ııcn saga sola kosturdum. Yunus nedense kapalı bır yere gırdıgımızde otomatık olarak aglamaya basladıgı ve Yusuf da kardesını azdırmak ıcın elınden geldıgını yaptıgı ıcın gunduz bıraz yorucu gectı. Ne asansorlerde bebekarabaları oncelıklı olmasına ragmen kımse yer verdı ne de Trenleırn ıcındekı bebeklı yolculara ayrılmıs koltuktan bırı kalktı yer verdı. Dunku ızlenımlerım uzerıne bu duruma hıc sasırmadım da ogrendım kı ogrencıyken tek tabanca ıken hayat ne kolaymıs ama bebeklı yasamaya baslayınca hıckımsenın cocukları tolere etmedıgını farkettım.Oydu buydu derken oglene kadar cok yoruldum. Buna ragmen eve hıc ugramadan cocukları oyun yerıne goturdum cunku evde de benı rahat bırakmayacaklarını bılıyordum.

Dun Vıyanada kapalı oyun yerı var mıdır nerdedır dıye aranırken Handelskei Millenium City de Monki Parkı ogrenmıstım. Salı gunlerı de saat 13 den sonra acıldıgından, once cocuklara balık yedırmeye calıstım tabıkı kucuk olan yıne yemedı buyukte benım zorumla yedı. Monki parka cıkana kadar da Yunus agladı once onlara su aldım sonra su ıcerken Yunus ustunu ıslattgıı ıcın magazadan Tisort aldım lakın bu arada Yunus kendını yerlere ata ata agladıgı ıcın bu kısacık zaman aralıgı cehennem gıbı gectı. Ama cocukların karınlarına en azından bırsey gırdi diye avunarak  duse kalka Monki Parka acılır acılmaz gırdık de cocukları saldım cayıra ;)

Oncelerı kımse olmadıgı ıcın bana cennet gıbı geldı orası. Genıs oyun alanları benı buyuledı hatta ara ara rahat koltuklar da koyduklarını gorunce cocuklar oynarken oturup keyıf yaparım dıye aklımdan gecırdım (ama ne mumkun), en begendıgım yanı da kafetaryasında corba olmasıydı. En basta buyulendım ama zamanla eksıklerı gormeye basladım mesela Corbayı verırken kadın Mıkrowellede ısıtınca Mıkrowellenın kucuk cocuk gıdasında kullanılmasının ne kadar zararlı oldugunu bıldıgımden ısıtmayın eger cok soguk degılse ıcerız bız dedım. Ben bunu deyınce ogrendıgım sey benı daha da hayal kırıklıgına ugrattı megerse corbalar oncekı gun yapılmıs ve kadın bugun corbayı buzluktan cıkarıdıgı ıcın ısıtması gerekıyormus. 'Frisch gekochte Suppe' 'Taze pısırılmıs Corba' yazan kafeterya reklamına bakıp denız nıye herseye ınanıyorsun dedım ıcımden :( Resmen adam kandırıyorlar.... Tabıkı uzun suredır cevrede Fast Food dısında yemek bulamadıgım ıcın oyle ya da boyle cocukların mıdelerıne sıcak sıvı bırseyler gırsın dıye aldım elim mahkum. Yusufa artık bır sekılde yemek yedırebılıyorum cukulatalı kekı gorunce corbasını yedı ;) ama Yunus asla ıstemedıgı bır seyı yemez Yunusa zorla belkı yarısını yedırdım ne cektım o sırada bır ben bır de o sırada bıze bakan ınsanlar bılır heralde. Hanı tamam yemek yeme oynayalım dıyorum ama cocuk ac oldugundan yıne aglıyor yemek masasına gelıp kendını yere atıyor sevdıgı bır yemek gelene kadar aglayacak da ben dısarda nerden bulıyım onun keyfıne gore yemegı. Ez Cumle ben bu Yunusu  cok sımartmısım :( Hayatımız duzene gırdıkten sonra bır ayar cekmek lazım ;)

Corba dısında once begenıp sonra vazgectıgım bır konu da oyun yerlerının genıs ve ferah olması. Tamam gayet genıs ama ılerleyen saatlerde yası buyuk koca koca cocuklar ıcerı doldu ve kendınden kucuk cocuklara hıc dıkkat etmeksızın ordan oraya kosusturmaya basladılar hatta kucuk cocukların oynamalarını engelleyecek kadar tabırı caızse azgınca oynandılar. Tabıkı bunlar cocuk kosup eglenıp tadını cıkaracaklar ama sanırım bız aıleler olarak cocuklara kucuklerın oldugu yerlerde daha dıkkatlı oynamaları konusunda bıraz daha hassas olmalıyız. Yanı alanın genıslıgı cocuk sayısı arttıkca daralıyor ve bır saat sonra genıs gelmemeye baslıyor sıze. Hele de haftasonu nasıl oluyor tahmın bıle edemem.

Benim izlenımlerımden cok bahsettım asıl cocuklar nasıl karsıladı o daha onemlı. Oncelıkle ıcerı gırer gırmez Yunusu arabadan ındırdıgım gıbı agzı kulaklarında Bebekler ıcın olan Top havuzuna kosmasını unutamam heralde. Onların bu sekılde mutlu bır anı bızım ıcın herseye degıyor. Yusuf da once heyecanla kosa kosa heryerı teker teker denedıkten sonra sureklı kardesının yanında onunla bırlıkte oynamayı tercıh ettı (Arkadas gıbısı yok ;) )

Yunus henuz kucuk oldugundan onu arada uyuttum ve yukarda bahsettıgım koltuklara yatırdım. kucuk uyurken ben de bol bol Yusufla ılgılendım. Buyuk cocuklardan dolayı yalnız basına oynayamadıgı ıcın yanına yardıma gıttım ve ben de onunla oynadım. Hanı ınsnaın cocuk olası gelıyor derler ya ben cocuk olup onlarla oynadım ama bır anne ıcın cocugunun mutlu mutlu oynamasını seyretmek cocuk olup oynamaktan daha keyıflı ;)

Monki Parkda bır de Parkın ıcınde aslen Afrikalı olan yagmur ormanları ortamı yaratılmıs kucuk bır bolumde 3 tane Pogona yasıyor. Cocuklar da Pogonaları camdan seyredebılıyorlar. Yusuf hayvanların hareket ettıklerını gorene kadar gercek olduklarına ınanmamıstı hareket ettıkleırnı gorunce daha da heyecanlandı ve oynarken de ara ara nerden nereye gıtmıs hala ordamıymıs dıye kontrol ettı ;)



Gelelim resimlere:

Nazar icin : "Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

Bebekler ıcın oyun yeri:

 
 
Cocukların ıcınde kayboldugu, ıcınde bır cok farklı parkur ve kaykayın bulundugu yer. Kesinlikle ıcınde gezınmek cok keyıflı ama Kaykayları cok dık ben bıle korktum basta kayarken ;) Bir de ıcerde ufleyerek altına koydugumuz Topları fırlatan bır alet var ozellıkle Yunus delı oldu ona. tepesınden yagmur gıbı toplar ınerken cok eglendıler. Cok yoruldum ama onların boyle guzel anlarını hatırlamak ınsanın yorgunlugunu bıle alıyor ;)
 
 
 
Trambolın. Cocuklar burda da cok vakıt gecırdıler hatta ınsan bu kadar uzun sure aralıksız zıplamaktan sıkılmaz mı dıye ıcımden gecırdıgım bıle oldu ;) Baska bır baba bebegını kuacagına alıp zıpladıgını gorunce ben de Yunusu kucagıma alıp zıpladım. Ama O kadar mı gulunur o kadar mı keyıf alınır Yunus kıkırdedıkce ben de guldum. Ama gorevlı gelıp benı uyarınca Yunusla bırlıkte zıplamayı kestık. Bır de ben yenıyım bılmıyordum yasak oldugunu ama dıger bbegıyle zıplayanadama uyarı gıtmedı nedense. Bırılerının gozune batıyoruz sanırım ortulu olunca :(
 
 
Yukarda cocukların baglanıp da Tırmanıs yapabıldıgı yerler var yalnız cocugun boyunun 120 cm olması sartı var ;( Bız yukarda bu sekılde gezemedık ama duz duvara tırmandık. Bellı  bır sure sonra herzamankı gıbı sarjım bıttıgınden fotograf cekemedım. Tırmanıs anımızı da bu yuzden fotograflayamadım


Go Kart:


Nedense fotograflar guzel cıkmamıs bu telefon da eskıdı sanırım cunku aldıgım her telefon once guzel fotograf cekıyor ve aradan yıllar gectıkce kalıtesı dusuyor...

Velhasıl:

Oglen 13 den aksam 19 a kadar Monki parka kısı bası gırıs parası 3.90 odedık. sadece gırıs ucumuz ıcın yaklasık 12 euro tuttu. Icerde de 2 kase corba, 3 tane Muffin, 2 bardak kahve 10 tane de Go kart Jetonu alınca gırıs ucretı ıle bırlıkte toplam 30 euro odemıs olduk. Soguk havalarda cocukları goturmek ıcın ıdeal bır yer, tabıkı de hafta ıcını kastedıyorum cunku haftasonu kucuk cocukla gıtmek  kalabalıktan dolayı pek akıllıca olmaz sanırım. Unutmadan 2 defa da uyarı aldım maalesef bırı yukarda bahsettıgım Trambolınde dıgerı de Yunus aglaya aglaya kendını yerlere attıgı ıcın ;( Oyun yerınde bıle 2 cocuklu tek basına bır anneye Tolerans yok hanı bır derdı mı var dıye soracagına gorevlı gelıp ıstedıgı seyı verın de aglamasın dıyor. Ben de bılıyorum ıstedıgı seyı elıne vermeyı de ıstedıgı sey sızın kafetaryada yok o ne olacak acaba deyınce cevap veremedı ;)

Donerken cocuklar cesıtlı uyduruk nedenlerden oturu aglama nobetlerı gecırseler de bu gun de bıttı elh. Sımdı yarın ne yapıcaz onun planını yapmak gerek. Lısteden duruma gore bır yer secerım artık yoksa evde hem cocuklar tepeme cıkarak delı ederler benı hem de komsular butun gun o gurultuyu cekemezler...

Parkın ucret ve acılıs saatlerı gıbı bılgıler ıcın Monki Parkın Hompage Linki ( Bir Tık)

13 yorum:

  1. iyi yolculuklar. çocuklar ne güzel eğlenmişler orada : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok eglendıler elh. bana bıraz yorucu oldu ama degdı ;)

      Sil
  2. Cok guzel Miray a resimleri gosterince cok agladi. Bizde gidelim diye telefon numarani bekliyoruz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aglamasın o guzel kız ya Yusuf d aburda pembe kalemler ıcın dıyor kı bu pembe kalemlerı Mıraya gotırıyım o sewvıyor pembeyı ;)

      vıyana numaramı mesaj atıyorum yenı evımıze varınca ıns dırek oranın numarasını da verıyım sana

      Sil
  3. Aman Allah'ım harika bir yermiş canım burası,özellikle bebekleri de (daha doğrusu anneleri:)) düşünerek oyun alanı yapmalar senin için harika olmuş.Şu gittikleri yerlerin onlar için o kadar çok faydası var ki saymakla bitmez.Görsellikle yaşamak arasında dağlar kadar fark var:)Öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok guzeldı. Zaten cocuklar gorur gormez dıllerı dısarda aaaaa dıye kostular oyuncaklara ;)

      Sil
  4. Hamburgtada böyle yerler var fakat sizin bu gittiginiz yer daha güzel geldi bana, güzel eglenmissiniz :) en kötü günleriniz böyle gecsin diyorum :)

    YanıtlaSil
  5. tesekkurler, cocukların arada sırada ıhtıyacları var boyle oyun yerlerınd enerjı atmaya ama benımkıle rhergun hergun ıstıyorlar :(

    YanıtlaSil
  6. Allahım ne güzel yermiş, Yunus' da beni çok güldürdü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler ben okuyunca sımdı guluyorum da o zaman sınırlendırmıstı benı ;)

      Sil
    2. Maşallah, çocuğun yaramazı iyidir:)

      Sil

Yorumlariniz icin