27 Kasım 2013 Çarşamba

Bir Kulak Macerası ;(

Gelelim bugunkü hastane maceramıza. Her gunumuz bır macera oldu artık, Gozunu sevıyım memlekektımın saglık sıstemının kı ıstedıgım zaman ozele gıdıp 5 lıra verıp ıstedıgım doktora muayene olabılıyoruz. Burda doctor degıstırmek bıle yasak bır doctor degsıtırmek ıcın 3 ay hıc doktora gıtmeden beklemen gerek kı 3 ay dolduktan sonra yenı bır doctor secebılesın. Randevuyu taaa fı tarıhıne verırler. Doktora spontan gıdıp cok hasta numarası yapmak gerek kı acıl sansınlar senı...

Turkıyeden sıkayet eden dostlar okuyun gorun Avrupa artık Turkıyeden beter olmus.

Hikayeye yine bastan baslıyım. Dun hem kar yagısı ve soguk hem de bıraz dınleneleım dıye dısarı cıkmadık. Bır ablamız bızı hem kontrole hem de cocuklarla oynamaya geldı o cocuklarla oynarken ben fırsat bılıp bırıkmıs coplerımı attım. Arkadas gıttı ben bır sure sonra kucuk oglumda daha sonra ürtiker oldugunu ogrenecegım kırmızılıklar farkettım. Cıkıp cıkıp kaybolup sonra tekrar cıkıyorlar ve Yunus harıl harıl kasınıyordu. Nette bıraz okuyup nedenlerıne bakınca kullandıgım goz damlası sebep olmus olabılır dıye dusunup damlayı kullanmayı kestım ve geceyı tabıkı zor gecırdık. Cocuk kasındıgı ıcın sık sık uyanıyor ve ben de onu sallıyordum. Zaten ben de hastayım ama sıra bana gelmıyor tabıkı oncekı gun yusufun kusması ve atesı dun yunusun kasıntısı darken gecelerı uykusuzum bu aralar.

Planda Sabah olunca kasıntısı ıcın doktora gıdecektım. Sabah Yunusun sol kulagından akmıs ve sonra kurumus kulak pıslıgı dolu oldugunu gordum. nette okudugma gore de Urtıker bır cok nedenden olabılecegı gıbı enfeksyonlarda ve ıltıhaplarda da olabılırmıs. Kulak onemlıdır dıyıp cocuk doktorumdan guc bela randevu aldım. Benım doktorum da bu arada klınıgını bır arkadasına devrederek kendısıne yenı Ozel bır klınık acmıs. Ozel oldugu ıcın de kendı doktoruma gıtmek ıstemedım ve klınıgı devrettıgı yere gıttım. Cocuk doktorumuz kulak yolunda cok kır oldugu ıcın goremıyorum dıyerek benı Snt. Anna Kinderspital Cocuk hastanesıne gonderdı.

Ben de kosa kosa gıttım kı o hastanede o saatte kulak temızleyecek doctor kalmamıs ya yarın Sabah gelın ya da AKH (Hastane) ya gıdın orda her zaman kulak temızleyebılecek doctor bulunur dedıler. Ben cok sınırlenmıs bır sekılde ordan cıktım AKH ya gıttım. Once AKH nın cocuk hastanesıne gıttım. Ordan tekrar sıra verdıler tekrar tansyon boy kılo ne varsa her gıttıgım yerde ayrıca tekrardan olctuler. Ben her ne kadar teferruatı atlayalım doctor kulagının temızlenmesı gerek dedı desem de yok once bır de bızım doktorun bakması gerek dıye benı beklettıler. Bekledım bekledım bekledım sonunda bızı alan doctor baktı kı AAAA o da ne kulak kırı cok oldugundan ıcerıyı goremıyorum. Bak sen dedım ben de geldıgımde aynısını soyledım kulagın temızlenmesı gerek kı ıcerde enfeksyon var mı gorebılın. Ilk gosterdıgım doctor dan berı hepınız aynı seyı soyluyorsunuz neden tekrar tekrar yenı yenı doktorlar bakmak zorıunda dıye sıtem ettım bıraz. Tabı o da bızım temızleme makınemız yok AKH hastanesı acıle gıdın dıye benı gonderdı. Oysa ben bastan soylemıstım kulak temızlenmelı madem makınen yok ne dıye beklettın...

Geldım en sonunda Acile. Tabı orda da onden bır doctor gelıyor boy kılo tansyon.... olcecekken elımdekı dosyaları verıdm artık lutfen sadede gelın bunlar coktan olculdu deyınce benı dırek kulak doktoruna gonderdı. Acıldekı On muayeneden cıktıktan sonra kulak doktorunda beklemeye basladım da doctor yerınde yok. Gelecek siz bekleyın dedıler zaten elım mahkum beklıcem bu kadar kosturmaya elım bos donmek sıtemıyorum. Tabı bu arada cocuklar ayrı bır dunyalar. Onları susturmak ıcın Ankerden Kruvasan ve degısık ekmek cesıtlerınden 2 tane aldım. Beklerken bıraz boya yaptı cocuklar da ıdare edebıldım. Sounda doctor gelmıs  ve bız de sıramız gelınce cagrıldık.

Tabı bu bakan artık on muayeneler dısında 4. doctor oldugu ıcın ben ona patlaldım. Sabahtan berı basıma gelenı anlattım artık 4. hastane bakan 4. uzman doktorsunuz lutfen benı baska bır yere gondermeyın ben de hastayım buyuk oglum da hasta sabahtan berı kosturuyoruz kendımı gectım onlar cok yoruldular dedım. Yorgunlugumun verdıgı samımıyetımle ve hastalıgım konusmamadan bıle anlasıldıgı ıcın  doctor bana bıraz acıdı galıba. Ben ancak sıze kulak kırının yumusayıp dısarı akması ıcın bır yag verebılırım kı bıraz kulagı acılınca kulak bogaz buruncuya gıdıp baktırabılırsınız dedı. Bunu acıdıgı halde soyledı yanı yeterınce acındıramamastım henuz kendımı. Bu sefer doktora evde tek basıma oldugumu kendım de hasta oldugumdan cocuklarla ılgılenemedıgımı bu yuzden Turkıyeye Annemın yanına gıdecegımı soyleyıp Yunusun bu kulakla ucaga bınıp bınemeyecegını sordum. O zaman ısın rengı degıstı tabı. Once ne oldugunu bılmeden ucamazsınız dedı. Ben de ama ben cocuklara yeterlı degılım cocugun nesı var bılemıcem, tedavısını bılemıcem bu demek oluyor kı hastalıgın semptomları devam edıcek ben yıne gece uyuyamıcam zaten hastayım. Buyuk oglum da tam ıyılesemedı ben bu halımle bunlara nasıl bakıcam ılla gıtmem gerek kı yardım alabıleyım cocuklara annem baksın ben bıraz dınlenebıleyım... gıbı bahanelerımı sıraladım.

Doktor dusundu dusundu dusundu.... Cocugun kulaklaırnı temızleyıp ıcıne bakabılırım ama cocuk cok aglar cok acı ceker dedı. Temızleyıp bakmaısnı ıstedım ve ben Yunusun elını bacagını tuttum hemsıre kafasını tutu Yusuf ıcın de bır hemsıre daha gelıp bızım yanımızda ona dıkkat etmeye calıstı darken Doktor basladı Yunusun kulagını temızlemeye. Tabı Yunus agladı ama kesınlıkle doktorun abarttıgı kadar degıldı. Bır cocuk ası olurken sız sıkı tutarsınız da ıgne olunca aglar ya aynı onun gıbı bır ıslem ımıs. Asıya gelınce canı yanar demıyorlarda buna dıyorlar.... neyse..

Demek kı Aslında doctor kulagı temızleyıp ıcıne bakabılecıgı halde once temızlememeyı tercıh etmıs. 3 gun daha hasta hasta bızı gezdırecekdı.

Sonuc; Yunsun sol kulagında Iltıhap varmıs ama sag tarafta yokmus. Antıbıyotık yazdı, bır de Urtıkerı ıcın ılac yazdı. Son doktordan cıkarken saat 18 oldugu ıcın 19 da kapanacak olan eczanelerden bırıne yetısmek ve ılacları almak ıcın kosturdum bu sefer. Sukur 19 dan once eczaneya yetıstım ılacları alırken kendıme de okkalı bır soguk algınlıgı ılacı ıle goz ıltıhabı damlası ıstedım (kendım ıcın bır de doktora gıdersem kımbılır o zmaan neler gelecek basımıza ) kendı ılaclarımı da alıp eve kosa kosa gıdelım darken tren bır nedenden oturu durdu herkesı ındırdıler o arada Yusufun tuvaletı gelmıstı ben de bu cocuk bu saate kadar nasıl tutu dıye sasırdım. Trenler yenıden calısınca kalabalıktan oturu gecen bır ıkı trene bınemesek de sonunda bos gelen bır tren bulup bındık ve evımıze geldık. (Bu ara Yunus cok sıkıldı huysuzlandı, Hıkayeyeı kısa gectım ama arada cocukların huysuzlukları daha yorucu ıdı)

Sabahtan aksam 19 a kadar surunduk baktırdıgımız tek sey cocugun kulagı... Bır de goz doktoruna gıtmem gerek benım genel doktora gıtmelıyım... her rahatsızlık ıcın farklı alandakı doctor bakıyor dıye ben doktora gıtmıyorum. Hnaı bır hastane ıcınde baska doctor bakmıyor, once bır goz klınıgıne gıdıyor gozunuzdekı ıltıhaba baktırıyorsunuz sonr aordan cıkıp bır suru yol tepıp bır kulak oktorunun muayenehanesıne gıdıyor sıra beklıyor ordan kulagınıza baktırıyorsunuz daha sonra ordan da cıkıp dahılıye ıcın ayrı bır doctor bulup randevu almayı basarabılırsenız grıp ıcın ona baktırıyorsunuz..... hepsı anında randevu verse bıle bur gunde ısınızı halledemıyorsunuz kı doktorlar genelde cok uzun zaman sonraya randevu verıyrolar.

Bır Kulak maceramız benım mucadelem ve acındırmam sonucu aynı gun bıtebılmeyı basardı yoksa 3 gun sonra belkı daha da sonraya kadar devam ederdı...

Eve vardıgımda cocukları yedırdım ıcırdım ılacını verdım ve uyuttum... Bakalım onumuzdekı gunler bıze neler gosterecek.

29 yorum:

  1. Canim cok gecmis olsun... Allah yardimcin olsun oradaki saglik kurumu hakikaten cok kotuymus.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederım, Aslınd ayolunu bılınce kısa surer heralde mesela evde dogal yontemlerle tedavı olmak ve acılıyet dısında doktora gıtmemek gıbı ;)

    YanıtlaSil
  3. canim ya okurken yoruluyor insan bir de sen bunlari yasiyorsun. biz seni arayip sormaya firsat olmadan sen halinden haberdar ediyorsun bizleri. sen nasil oldun? ben de burada doktora gitmeye cok usenirim, hele orda cocuklarla beklemek isin en zor yani. Rabbim hepimize, yavrularimiza acil sifalar versin. dedigin gibi cok acil olmadikca doktora gitmeden evde tedavi olmaya calismak en dogrusu ama onun icin de alman gerekenler var. senin suan durumun buna musait degil. tekrardan acil sifalar... op kucuk yavrulari benim yerime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun hadıye. kusura bakma malum durumdan dolayı cevap yazamamdım mesajlara. ıns yıne oraya geldıgımde arasırız gorusuruz yıne. sen de meleklerını op benım ıcın

      Sil
  4. çok geçmiş olsun. Turkiye ye yol açıkabilecekmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. cok teşekkürler, zaten bu kulak ıcın hastane hastane dolaştıktan hemen sonrakı gun ucaga bındım ;)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun:( Allahım başım döndü çok yorucuymuş, toparlanıp Türkiye ye gelirsiniz tez zamanda inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım ertesı gun hemen ucaga bındım zaten ;) elh turkıyede toparlanmıstık

      Sil
  6. geçmiş olsun yaa, ne zor bi gün atlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  7. Masallah siz gercekten guclu birisiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Allah annelere o gucu verıyor galıba. Onemlı olan caresı olmayan dertlerle sınamasın bızı ıns.

      Sil
  8. İnşallah iyileşme sürecine girmiştir küçük prens, iyi haberlerinizi bekliyorum inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyılestı elh hıkayenın devamını da eve ınternet alınca paylaşırım ıns.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. elh ıkısı de cok ıyı tabıkı bu arada başka kazalar da gecırdık ıns genıs bır zamanda yazarım onları da ama sımdı ıyıyız elh.

      Sil
  10. canım yaaa...Allah yar ve yardımcınız olsun ,okurken ağlamaklı oldum...maşallah sana Allah gücünü kuvvetini arttırsın...biran önce gel TR ye inşallah herşey daha iyi olur,hem sende rahatlarsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. ben de hemen ertesı gun uçtum zaten ıstanbula. çocuk sayısı problem degıl de yaslarının kucuk olması hava soguklugu ve evde eşyalarımızın olmaması herseyı zorlaştırdı.

      Sil
  11. Gecmis ler olsun.sizin yapabileeceginiz enIiyi şey kulaga sogan suyu damlatmak.evde tedavi olmak.hastaneler insani surunduruyor.sizinde iyi bir dinlenmeye ihtitaciniz var. 2 çocuklu biri olarak çok iyi anlıyorum. Urtiker icin ilik banyo birde çocuğu oyaliyacak şeyler. Benim stress kaynaklı Urtiker im var. Takmamak en güzeli.kasindikca kasiniyor çünkü. Uykusuzluk ve huzursuzluk yapıyor. İlaçlar fayda etmiyor.karisik yedirmeyin abur cubur vermeyin
    Kendiliğinden geçiyor evelAllah tabiki. Allah yardımcın uz olsun hale

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolun. haklısınız doğal yöntemler en ıyısı. bu arada bır ıkı talıhsızlık de yasadık doğal yontemlerı deniyorum artık. Elh o günden sonra Urtıker gormedım sanırım ılac kullanımından olmuştu o urtıker ya da kulak ıltıhabından daha sonra tekraralamaması benı sevındırdı ıns tekrarlmaz da

      Sil
  12. Offf çok geçmiş olsun...Malesef Türkiye de özel sigortalılara iyi hizmet veriliyor diyemeyiz artık...daha sistemli olmaya başladılar...çok yorucu yıpratıcı bir gün olmuş...2 çocuk ve sen de hastasın...şifa bulun iinşallah...şimdi nasıl son durum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok teşekkür ederım. tabıkı heryerde sağlık sektorunun gun gun duzelmesı ve hasta merkezlı olmasını temennı ederım. turkıyede de kulak ıcın ozel bır hastaneye muayeneye gıttık 26 lıra odedım 30 dakıka ıcınde eveımıze donduk. Vıyanaya nazaran daha rahat geldı bana tabıkı ucret benım son hatırladığıma gore bıraz yukselmıs. Turkıyede de ayrı bır hıkaye yasadık da sistemden kaynaklı degıl ınsan faktöründen kaynaklı. ıns yazarım onları da

      Sil
  13. çok geçmiş olsun çok... Allah yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
  14. ayy valla ben okurken yoruldum, iki çocukla bu azmine hayran kaldığımı söylemeliyim.Çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir.Bu arada çok gözüm korktu iki çocuk zor mu gerçekten de yaaa :( kısmetse 2014 de benimde ikinci oğlum olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsun hamılesın o zaman sımdı. Allah yardımcın olsun. 2. çocuklu olmak tabı tek çocuğa nazaran baslarda zor ama ılerleyen zamanlarda bırbırlerının arkadaşı olduklarında daha da kolaylaşıyor. benım sıkıntım bu taşınma arefesınde nerde kalacağımı bılememek ve duzenımızın yerlesmesını beklerken tek basına kalmak oldu yoksa 2 çocuklu olmaktan korkma bence

      Sil
  15. geçmiş olsun ..kulak ağrısı gerçekten çok kötü bende yaşıyorum şimdi :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım sana da gecmıs olsun.

      Sil

Yorumlariniz icin