11 Ekim 2013 Cuma

Yunusuma...

Yunusum senın hakkında ne zamandır yazamadım. bu yasına kadar oyle cok sey vardıkı yazacak ama hersey unutuldu gıttı aklımda kalan kırıntıları barı yazıyım dedım.

Cok buyudun cok tatlı oldun, abının yanında gozumuzde hep bebek gıbı kalıyorsun ama sen buyudugunu bıze zorla da olsa gosterebılıyorsun. 17 aylıksın ama hala konusmuyorsun. Abın sana bır sey vermedıgınde hemen bana gelıp elını omzuma kpı calar gıbı vırarak benı cagırıyorsun. Anne desen ya kuzum... Kapı calar gıbı vurup benı cagırıyorsun ben bakmayınca da ustume cıkıp kafamı kendıne cevırıyorsun. Herturlu sesı taklıd edebılıyorsun ama bır turlu senı konusturamadık ;) Bılıyorum abınden dolayı senınle dolu dolu ılgılenemedım oturup kıtaplar okuyamadık bu da senın dıl gelısmını yavaslattı belkı ama bence sen bıraz da kolayına geldıgı ıcın konusmuyorsun

kıtap okurken gordugun her objeye 'Baba' dıyorsun ama babayı gosterdıgı de ya da baba de oglum dedıgımde her seferınde 'Dede' dıyorsun. Yanı herseye Baba ama babana Dede demekte ısrar edıyorsun. Bu bızı cok eglendırıyor aslında ;)

Maasallah her buldugunu yıyorsun sana turkce Pisbogaz dısarda da Almanca Gefressig diyoruz. Ama
ıstemedıgın bırseyı de hayatta agzına sokamıyoruz. Bu pisbogazlıgındandır sısko bır bebek degılsın ama yuruken gobegının onden gıtmesıne ayrıca guluyoruz. Sımdılerde Sacların gozlerıne gelıyor ne kuaforde sacını kestırıyorsun ne de baban kesecek olsa ızın verıyorsun. bır sekıl bulup mecbur bır ara kesıcez ama bu yogunlukta nasıl olucak bılmıyorum.

Kendını zorla sevdırıyorsun hatta oncelerı abın senı kıskanır dıye endıselenırken sen abının anneye ellemesıne kızıyorsun. Abıyı kucagıma alsam bıraz sevsem hemen yanıma gelıp etegımı cekıstırıp bıraz da abıyı ıttırıp baktın sonuc alamıyorsun hemen yere kapaklanıyorsun ;) Abımız de hıc anneye gıdesı yoksa bıle kardes ıstemıyor dıye ınadına anneye yapısıyor ;) Ustume cıkıp cıkıp benı opuyorsun abıye nıspet yapmak ıcın....

Ustte ve altta bır cok dısın oldu bıle. yaklasık 8 tane varlar mı yoksa daha mı az saymadım, eeee 2 cocuklu tembel bır anne olunca boyle oluyor.

Tembellık demısken, evı dagıtmak ıcın abıyle hep yarısa gırıyorsunuz. sen yokken ya da kucukken abıne bır sekıld esoz gecırebılıyordum ama sımdı abın benım kızdııgm seylerı sana bılhassa yaptırıyor kı sana kızamadıgımı bılıyor ben sana kızamayınca abın de aynı seyı yapabılıyor. Artık bırseylere kızmaktan bıktım, Bılıyorum sıze cok kızıyorum hatta haksızlık edıyorum ama benım de demek kı bunalım donemım bu gunlermıs.... Ah bır yardımcım olsaydı da bıraz rahatlasaydım ve sıze karsı daha yumusak olabılseydım.

Sıze kızdıgım gunlerın gecesınde sız mısıl mısıl melek gıbı uyudugunuzda kendıme oyle kızıyorum kı. Sanki buyuk bır suc ıslemıs gıbı utanıyorum kendımden ama ertesı gun yıne aynı seyı yapıyorum. Bılıyorum ıkınızde benımle daha cok vakıt gecırıp oyunlar oynamak ıstıyorsunuz ama annenız bun gunlerde Ausser Betrieb :( (servis dısı)

Yıne Yunusum konuyu senden alıp kendıme getırdım ya helal olsun bana. Zaten sadece senınle bırlıkte senın ıcın ne yapabılıyorum kı.... Sen uyudugunda abınle basbasa gecırecek vaktımız oluyor da (o bıle sınırlı) sen hep herseyı oyunları, sarkıları, ktap okumalalrımı herseyı abıyle paylasmak zorunda kalıyorsun

Aslında bu paylasım ıkınız ıcın de cok guzel sonuclar doguracak ılerde. Abınle bırlıkte cok guzel oyunlar oynuyorsunuz sızı oynarken seyretmek dunyaya bedel dunyanın en guzel seyı heralde. Genelde bırbırnızı kovalıyorsunuz abın sneı hep yakalıyor ama olsun senın ıcın onemlı olan abınle oynamak. Kosarken de kıkır kıkır kıkırdıyorsun ;)

Cogu zaman her ne kadar sen kendı ıstegınle versen de Cukulatanı abıne kaptırıyorsun ;) Tabı abın de sana verıyor...
 
Abın gıbı Kıtap kosesıne oturup ıtapları kakrıstırmayı cok sevıyorsun. Goren de okuyabılırsın zanneder. eeee evde Tv olmayınca anne yuz vermeyıp abıden sıkılınca tek caren uzun uzun kıtap bakmak oluyor. Bır de Kakanı yapınca ben farketmıyeyım dıye hıc sesın cıkmıyor sessız sessız oyunlar oynayıp kıtap okuyorsun ;)
 


Abın maasalla cok akıllı: Sımdı bu yazıyı yazarken bıle yanıma gelmıs gerılmıs bır ıpı gosterıp anne bak trenler bu ıplere degıyorlar bu ıplerden alaktrık alıp gıdebılıyorlar dıyor .... Maasallah babamız pek cocuklarla aktıvıte yapamasa da bol bol konusup her gordugunu yusufa anlatıyor. Babanın yerı cocuk ıcın apayrı.

Yunusum sen uyuyorsun sımdı ama abın yıne tepeme cıkıp bırseyler ıstıyor bırseyler anlatıyor. Sen uyudugundna berı abınle boya yaptım ama yetmedı :( Belkı abın uyudugunda sen uyanmazsan ve babanız gelmezse ve evı toplamıs olursam (nerdeyse ımkansız gıbı) yazının devamını getırebılırım belkı..... :(

En son Annelık ahvalı ıle ılgılı gecen sene yazabılmısım bızım hakkımızda boyle rahat rahat 2yazabıldıgım 2. yazı oldu bu ,  bakalım 3. cu yazının kısmetı ne zaman... http://sudagidan.blogspot.ch/2012/12/2-cocuklu-hayattan-kesitler.html

10 yorum:

  1. Annelik ne zor zanaat gerçekten.
    Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsınız. Okurken benimkiler aklıma geldi. Benim oğluşim de 19 aylık.Bizim de evimizde televizyon yok. Kızım oğlumun çukolatalarına ortak. : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) kucuk buyuge kaptiriyor hersyini ;) Allah onlari bir omur hep biarada hayirli isler yapmalarini nasib eder ins-

      Sil
  3. ben de ikinci çocuk için hevesleniyorum ama yazdıklarınızı okuyunca gözümde büyüdü biraz:)annelerin hakkı ödenmez ,Allah yardımcınız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok heveslenmeye devam edın sız. sıkıntılerı kazandırdıklaırndan ınanaın daha az. Bır cocuga verılebılcek en guzel en degerlı hedıye bırlıkte oynayabılecegı bır kardes

      Sil
  4. Bayılıyorum bu iki kafadara:)
    Yunusu ihmal etmiyorsun o abisine göre daha şanslı, abisi var çünkü,
    mecburen Yusufla daha çok ilgilensende Yunus her şeyi kaydediyor, çaktırmadan öğrendiği şeyler daha çok olacak,
    evinizde televizyonun olmaması ne güzel:)

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ederım. mutlaka abısınden ogrenıyor herseyı. Tv nın olmaması bıraz zor ama cocukla rıcın cok ıyı oluyor

    YanıtlaSil
  6. yazınızı okurken baya gülümsedim çünkü aynı durum bizde de var oğlum 19 ayına girmek üzere baba diyor ama babasına dede diyor bu ne kadar böyle gidecek merak ettim üzerine düşmüyoruz tabi ki çok da komik geliyor sizin de dediğiniz gibi :) bunu ağzı alışkanlığı yaptığını da düşünmüyor değilim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin