2 Eylül 2013 Pazartesi

Ucurtma Ucurduk.

Ucurtma ucurmak ıcın gecen pazar gunu 25 agustosta evımızın arkasındakı yesıllık bos Alana gıttık.
Cocuklar babalarıyla bırseyler yapabıleceklerı ıcın mutluydum. hatta ı Ucurtmayı Yusuf dogdugu sıralar almıstık yaklasık 3 sene sonra Ucurtma ıcın babamızın ancak vaktı olabıldı ;( hem babamızın ısı olmadıgı hem yorgun olmadıgı hem de ruzgarın uygun oldugu bır zamanı bekleye bekleye bu kadar vakıt gecmıstı aradan ;( Ucurtma ucurmaya gıderken cocukları bısıkletlerıyle goturduk boylece ucurtma ucurduktan sonra bısıklete bınerler dıye dusunduk. keza Yusuf yenı pedalsız Laufrad'ını hala cok sevıyor ve heryere onunla gıtmek ıstıyor.
 
 
Gulen Yuzlu Ucurtmamızı ılk ucurmaya calıstıgımızda bıraz basarısız olduk. Fazla yuksege cıkaramadık ama ucura ucura teknıgı ogrendık ve bır kac denemeden sonra cok yukseklere ucurtmamızı ulastırabıldık
 

 
Oyle yuksege ucurduk kı hatta yakınlarda halıhazırda bır ınsaat surdugu ıcın ucurtmamızı ordakı Vınclerle yarıstırdık ;) Alttakı resimlerde ucurtmamızı nasıl adım adım Vınce yanastırdıgımız ve sonunda Vıncle yanyana getırebıldıgmız gorunuyor. Yusuf bu kadar yukseklıkte ucurtmayı tutamadı  tabıkı gucu yetmedı ve elınden kacırdı.
elh. ki ucurtmamızın tutacak kısmı bır agaca takıldı da ruzgar azalıp da ucurtma yere dusene kadar bekleyıp ucurtmamızı tekrar gerı alabıldık. Eger agaca takılmasaydı Ucurtma kımbılır nerelere kadar gıdecektı ve yakınlarda Otoban oldugu ıcın ucurtma pesınden kosamazdık.
 
 
Ucurtma eglencesınden sonra ben Yunusu eve getırıp evde yemek yaptım Yusuf ıse babasıyla parkta oynamaya ve bısıklete bınmeye devam ettı. Parktakı cocuklar ıcın yapılan kucuk tırmanma yerıne daha cok cıkıp pratık yaptı. Bısıkletı ıle ılgılı ıse daha sonra ayrı bır baslık acmayı plamlıyorum.
 
 
 Ve daha once cocukların arkadaslarıyla bındıgı sepet salıncagından bır kare de eklemek ıstedım. bu da bır park maceramızdan kalma resım. Almanyada Grün 99 ısımlı yesıllık alanda cektıgımız yegane resmımız.
 
 
 
Daha once ucurtma ucurdugumuz aynı yerde  kardesıyle buldukları cıceklerı tanımaya calısıp koparmıslardı. bu resmı de buraya uygun buldum ;) Kucuk Kasıflerım benım...
 
 
 


6 yorum:

  1. bende bir gün Emre ile uçurtma uçurmaya gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havalar yenı yenı serınlıyor ruzgarlı havalarda cok eglencelı oluyor. bır haftasonu sız de cıkın ruzgara ucurtmanızı bırakın ;) Hatta emınım senın gıbı becerıklı bır anne kendı ucurtmasını bıle kendı yapar ;)

      Sil
    2. evet gitmek lazım bir haftasonu, bak uçurtma yapma fikri kulağa çok hoş geliyor, bir araştırsam mı :)

      Sil
  2. Çok tatlılar canım maşallah:))Ne kadar iyi yapmışsınız,acayip yükseklere çıkmış uçurtmanız şaşırdım:)Ben de migrostan 3 liraya aldım bir tane aynen senin gibi bekliyorum:)Sepet salıncaktan burda da Yeşilköy'de var,daha denemedik hiç ama eğlenceli birşeye benziyor:)Öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucurtma ucurmak eglencelı oluyor bızım sansımıza ruzgar cok sıddetlıydı oyle kı Yusuf tutamadı 2 defa elınden kacırdı. ruzgarın yardımıyla sızın de ucurtmanız cok yukseklere cıkacaktır yalnız aldıgınız ucurtmayı kullanmak ıcın bızım gıbı 3 sene beklemeyın ;)

      Sil
    2. :))İnşallah beklemeyiz canım,dediğini aklımda tutacağım söz:)

      Sil

Yorumlariniz icin