22 Eylül 2013 Pazar

Kargo Bisikletleri tanidik ve denedik (Mobilitaetswoche Basel)

Baselde bu hafta hareketlilik haftasi (Mobilitaetswoche) dahilinde olan bir cok aktivite duzenlendi. Gecen hafta Bisiklet Maratonuna katilmistik bu hafta da bu aktivitelerden birine gittik- Kargo Bisikletlerin cesitlerinin sergilendigi ve Kargo bisikletlerle Kasernede hazirlanmis olan Parkurda bisikletle dolasilabildigi bir Organizasyon idi. Tabiki benim ilgimi daha cok cocuklari tasiyabilecegim alternatifler cekti. Bizim cocuklari tasidigimiz bisikletin kargo kismi arka taraftaydi ve bu yuzden yolda cocuklar arkadayken aklim onlarda kaliyor bazen. Daha cok Kargo kismi on tarafta tasinan bisikletleri denedim. Aralarinda Motorlu, Elektrikli ve tamamen normal kas gucuyle giden bisikletler de vardi. Hatta bir stand hazirlamislar ve kucuk bir yarisma duzenlemislerdi. Bir Bisikletin adini sormuslar onu dogru cevaplayanlar arasinda cekilis yapilacak, biz de cevapladik. Tabiki basta soruyu bilmiyordum ama ordaki gorevlilere biraz dolasiyim sorunun cevabini ogrenirim belki o arada diye espri yaptim onlar da gulup cevabin masanin ustunde duran posta kartlarinin birinde yazdigini soylediler. Bana ipucu verdiler ben de cevabi buldum ve tesekkur ettim ;) Sanirim o soru yarismanin sadece bir prosoduru idi.
 
Motorlu ve elektriklilerden ziyade normal bisikletler ilgimi daha cok cekti. Madem bisiklete biniyoruz  hem cevre kirlenmesin hem Bisikleti sarj edicem diye elektrikli bisikletleri sarj edilebilen sarj duraklari aramiyim ki Turkiyede boyle duraklar yok zaten hem de Spor yapmis oliyim diye elektriklilere ve motorlulara pek
bakmadim. Bisikletlilerin cogunun oturma kismi bebeklere uygun degildi ama Bebekler de Araba koltuguyla cok rahat yolculuk edebilir. Bazilarinin ondaki Kargo kismi cikarilabilip bebek arabasi olarak ayrica kullanilabiliyor. Biraz ucuz olsalardi ciddi ciddi almayi dusunecektim.
 
 
 
Kargo Bisikletlerin cogunda tasima bolgesi on tarafa konulmustu. Boylece tasidiginiz seyi gorebiliyorsunuz ve guvende oluyorlar. Bir cok Kargo bisikletin onune cocuklari da koyup dolastik. Oncelikle iki tekerlekli olan kargo bisikletlerini onermiyorum cunku onunuzdeki agriliga gore dengenizi kurmak zor olabiliyor. Yandaki On tarafi beyaz Kargo bisikleti bir Geminin on tarafi dusunulerek yapmislar, Yusuf da gemiye bindik diye kedine guzel bir hikaye buldu bisikletle gezerken. Kaptan Yusuf: Gemi kalkiyorrrrr....  
 
 
Hele ki Cocuk tasiyorsaniz bisikletin onunde cocuklarin hareketli olmamalari gerek ki siz dengenizi kaybetmeyin. Ben iki tekerleklilere binmeye korktum isin asli cunku benim cocuklar kemer baglamak istemedikleri gibi yolda ayaga kalkip etrafa bakmak istediler bu da benim dengemi bozar da cocuklari dususrurum diye korktum.  Assagidaki 2 tekerlekli olanlardan. Cocuklari bindirdim ben de surmeye yeltendim ama baktim dengem bozulabilir bunun gezmedik.
 
Ama onden 3 tekerlekli olan bisikletler  cok rahat. Motorlu ve elketrikli olanlar cok agir ama normal 3 tekerlekli onden kargolu olan bisikletler hafif ve kullanimi cok rahat. On taraftaki Kargo bolumu ise bayagi genis ve guzel tasarlanmis. Iceri yatak yorgan sersem cocuklari yatirir uyuturum bile ;) o kadar genis bir alan birakilmis. Bu yuzden cocuklar on tarafta ben onlari surerken ordan oraya dolasip etrafa baktilar. Assagidaki bisiklette onden seffaf ortusu oldugu icin cocuklari gorebiliyordum tabiki hepsinin rtusu var ister kapatiyor ister ustteki ortuyu cikarip kullanabiliyorsunuz.
 
 
 
Cocuklar bizim bisikletin arkasina takilan aparata alisik olduklarindan burdaki gibi hem on tarafta hem de kemersiz ayaga kalkabildikleri bir bisikletle gezebilince cok hoslarina gitti ve inmek istemediler. Yalnizz begendigimiz Gemi tasarimli Kargo bisiklet 4 bin euro idi :( Yani Kargo bisikletlerle maceramiz orda baslayip bir sonraki aktivite ya da sergiye kadar bitmis oldu :( Hani buralarda 4 bin Euroya cok guzel bir arabayi 2. el alabilecekken bisikletin o fiyatda olmasi orta direge tabiki pahali geliyor. Biz yine eski bisikletin arkasina takilan cocuk tasima  Aparatimizla devam edicez. Bu da bizim Kargo Bisikletimiz

Assagida da Esya tasimak icin tasarlanmis Kargo bisikletleri var. Kargo kisimlari cikairlip takilabiliyor. Orda torba torba degisik agirliklarda kum torbalari vardi ve o tobalari koyarak ne kadar cok agirligi surerken nasil oluyor olcebiliyorsunuz.

 



 
Bisikletlerle bol bol gezdikten sonra Yunus sikildi ve inip diger oyuncaklarla oynamak istedi. Kasernede ayni bolgede cocuk parki ve Anne Bebek bulusmasi da var bu yuzden hareketliydi ve cocuklarin ilgisini ceken cok sey vardi. Cocuklarla parkta oynadik Artik Yunus kaykaya kendi cikip cikip kayabiliyor beni aramiyor. Bir nevi parkta Yunusun pesinden kosmaktan kurtuluyorum galiba. Eve donmeden de Kum havuzuna girip bol bol kirlendiler. diger cocuklarla kepce kavgasi yapsalar da guzeldi. Eve geldigmizde Cocuklar elbiselerinin iclerinde bir suru kum tasimislardi eve. Hersey bir yana su elbiselerden Kumu cikarmayi hic sevmiyorum makinede bile yok olmuyor kum. :(

10 yorum:

  1. Güzelmiş ama fiyatı çok yüksek...Bloğunu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam evet cok pahalilar. blogunuza geldim ben de sizi takip edicm

      Sil
  2. Aa ne şeker şeyler öyle bayıldım fotoğraflarınıza valla çok rahat gözüküyorlar:)malesef bizim evde de çocuklar her parktan sonra yıkanıyorlar, sadece park olsa yine iyi aylin genelde her yemekten sonra :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler, kirleniyorlar belki ama ben daha rahat ediyorum. cocuklar iste her firsatta kendileirni kirletmenin bir yolunu buluyorlar ;)

      Sil
  3. Bayıldım keşke Türkiyede de olsa özellikle 2,3 ve 4. Resimdeki modeller süpermiş. Tam yazlık yerinde kullanılabilecek türden:)

    YanıtlaSil
  4. Kargo bisikletlere bayıldım ama çok pahalılar gerçekten.Orada o kadar pahalı ise Türkiye'deki fiyat nasıl olur kim bilir. Biz henüz ailecek bisiklet binme keyfini yaşayamadık. Sizin bisiklet gezmelerinizi zevkle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yuzden sanirim buralarda 2. el cok revacta ;) tesekkur ederim belki tasindikta sonra cok bisiklet maceramiz olamicak hayiirlisi

      Sil
  5. Arkadaşım bu nasıl bir heveslendirme böyle... ha-ri-ka bu araçlar... ikinci el bir şey bulabilrmiyiz acaba... Sizin aparat da çok güzel ama önün de taşımak harika... Ama ben çok heveslendim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bızım aparatı sanırım 90 euro gıbı fıyata almıstık. en ucuzu bızımkıler. Onde olunca fıyat fırlıyormus :( Onde tasımak her sekılde guzel ıclerı oyle genıs kı ıstersne cocuga yatak ser yol boyunca uyusunlar o derece :)

      Sil

Yorumlariniz icin