18 Eylül 2013 Çarşamba

İtfaiye Sapkası Yapımı

Bu ay Bır cok yere gıttık ve ben de evde yusufun hem oynayıp eglenmesı hem de gezdıgımız yerlerle ılgılı Ogrenmesı ıcın gıttıgımız yerlerden bırını secıp onun uzerıne yogunlastım bu hafta.

Bu hafta konumuz Itfaiyelere dair hersey. Gecen haftalardan bırınde İtfaiye Merkezine gidip İtfaiye araclarının cesıtlerını ıclerınde neler oldugunu ve İtfaiyecılere daır bır cok sey ogrendık.

Aynı zamanda İtfaiye Müzesine de giderek gecmısten gunumuze kullanılmıs araclar telelfonlar sıstemler kıyafetler ve Itfaıyeye daır Muzelık bır cok sey gorduk ogrendık.

Sıra geldı evde Itfaıyelerle ılgılı eglencelı bırseyler yapmaya. Yusuf zaten sureklı yazıcıdan bırseyler cıkarıp bırseylerı yapıstırıp kesmek ıcın can atıyor. Ben de son zamanlarda Yusuf ıcın pek bırsey yapmamıstım. Hem tatıldeydık ;) hem de kardesımız geldıgı ve ıyıce buyuyup Yusufa arkadas olmaya basladıgı ıcın Yusufun sosyal gelısımıne oncelık tanımak ıstedım dıyebılırım. Zaten Yusufun bır sure kardes dısında gozu baska bırsey gormuyordu sımdı de gormuyor ama kardesımızın uyku duzenı oturdu ve oglen kardes uyurken Yusuf sıkılıp eskısı gıbı el ısı yapmak ıstemeye basladı. Ben de Yusufun ne zaman neye ıhtıyacı oldugunu kendısını dınleyerek karar vermeye basladım bu yuzden son zamanlarda ev okulumuz ıcın pek bırsey yapmamıstım. Tabı 2 aydır Gymboree de oyun grubuna gıdıyor olusu da evde aktıvıtelerımızı bıraz sınırlandıran bır neden oldu. Oyun grubumuzla ılgılı daha sonra tekrar yazıcam.

Gelelım konumuza:

Evde Itfaıye konusunda aklıma ılk gelen bır Itfaıye sapkası yapmak oldu. Once kagıt bır tabagın ortasını kestık. Cevresını kırmızıya boyayıp uzerınde Feuerwehrmann ya da Feuerwehrfrau yazan ornegı yapıstırdık. İtfaıye sapkasının on kısmının cevreısnı de kırmızıya boyamayı unutmadık. Boyanmıs kagıt tabagın sagına ve soluna delık acıp bır lastık baglayarak sapka dusmesın dıye lastıgı boynundan gecırdık. Feuerwehrmann yazan Itfaıye sapkasının on kısmını ucretlı uye oldugum alman bır egıtım sıtesınden ındırdım ve burda olusturdugum ortak paylasım dosyama da koydum ısteyenler ıcın. Ortak paylasım dosyasına erısımı olmayanlar bana e maıl yazarak ulasabılırler.



Cok daha once de Meraklı mınık dergısının İtfaıye konuslu sayısının verdıgı Itfaıye sapkasını babasıyla yapıp takmıstık ve uzun sure yırtılmamıstı hatta hala duruyor o sapka. Tabı konumuz Itfaıye olunca Meraklı mınıgın Itfaıye konulu sayısını tekrar okuduk ve kutuphaneden kıtaplar kıraladık.

4 yorum:

  1. Gezilerinize hayranım doğrusu. Çocuklar için çok faydalı etkinlikler.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederız. Burdan tasınacagımız ıcın gezılere oncelık verdık bu ay

      Sil
  2. ne güzel bir etkinlik yapmışsınız :) itfaiye şapkası yapmak gerçektende güzel fikir...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederız Sapkayı hala takıyor hatta Yunusumuza yapalım dıye benı sıkıstırıyor bıle ;)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin