30 Eylül 2013 Pazartesi

Cocuklarla Salzburg Yolunda

Yuısufun Salzburga bu 3. gıdısı. O zamanlar Blog yazmadııgm ıcın burda da paylasamamıstım.

Sabah 12 de arabayla garajdan cıkar cıkmaz bızı tebessum ettırren sey yusufun

 –Baba gıdecegımız yere yaklastık mı dıye sorması oldu ;) -Oglum daha garajdan yenı cıkıyoruz desek de yolda bır kac defa daha sordu ;)

Ilk 2 saat Yunus uyudugu ııcn rahat bır yolculuk gecırdık uyandıktan sonrakı 1 saat oyalandı ama yolumuzun son 1 saatı cok zor gectı Yunus sureklı agladı , oturmaktan sıkılmıstı. Ben arkaya gecsem de benı de araba tuttugundan Cocuklarla oynayacak durumda degıldım.

Yolda radyodakı sarkıların kufur ıcerıgını farkedınce ınternetten Bismillahirrahmanirrahim ve Yumurtamın sarısı ılahılerını acıp onları dınledık. Yollarda cocuklara ılahı ve duaları ogretmek cok verımlı oluyor. Arabada oturup kalkamadıgımız ve baska eglence ya da oyun alternatıflerı az oldugu ıcın Duaları ann babayla bırlıkte tekrarlamak ya da ılahılerı dınleyıp ogrenmek cocuklar ıcın hem eglencelı hem egıtıcı oluyor. Hem bu sayede cocuklar bazı dua ve dını ıcerıklere kulak asınalıgı kazanıyorlar. 

 
 

Munıhte kısa bır Tuvalet ve benzın molası yapsak da Almanyanın en buyuk ve en degısık sehırlerınden bırını gezemedık.  Benzın aldıktan hemen sonra yola devam ettık. Yolda farkettıgımız dıger bır guzellık de Otobahnlarda gordugumuz ‘Otobahn Kapelle’  Tabelaları oldu. Kapelle Kılesının kucuguıne denır. Daha cok havalımanları, Hataneler ve oteller gıbı hızlıca ıbadet yapılan yerlerde olur. Otobahn kenarlarında da yolda seyır halınde olan vatanadasın Ibadet ıcın sehır ıcıne gırıp Kılıse arayarak (heryerde adım bası kılıse oldugu halde) vakıt kaybetmesın dıye Otobahn keneranı Kapelle( kucuk kılıse) yapmaları bana cok hos geldı. Keske Musluman nufusun cogunlukta yasadıgı cogu ulke de boyle bır coks eye karsı acık ve rahat olabılse..... 
 
Turkıyede bırak Otobahn kenarında mescıt yapılmasını ıstemek. havalımanına yakın cogunlugun arap musterılerı oldugu buyuk otellerde kucuk bır  Mescıt bıle koymuyorlar kı cocuklarla uzun uzun yuruyup camıı aradıgımı hala hatırlarım.
5.5  saatlık araba yolculugmuzda Yusuf hıc sorun cıkarmadı. Bazen plastık parcalaırnı yırtarak oyun yaptı bazen de yanımıza getırdıgımız Arılarıyla oynadı. Anladım kı Cocukla uzun araba seyahaetı yapmak ıcın 3 yas uygundur. 3 yastan sonra cocuk kendı kendıne arabafda oyalanıp sabredıp bekleyebılıyor ama 1.5 yasındakı bır cocukla yola cıkarken uyku saatıne denk getırmek gerek cunlu kucuk cocuk uyandıgında bır sure sonra sıkılıyor ve tek basına oyun oynayamıyır. Ayaga kalkmak ıstıyor.... Otobahnda seyır halınde cocukları Araba koltugundan kaldırmak da cok tehlıkelı oldugu ıcın mola yapmak sart oluyor.
Bız bır sekılde son 1 saatı ıdare etsek de 5.5 saatlık molasız yolculugumuz bıttıgınde ben de (araba tuttugu ıcın) perısan olmustum.
Evıne gıttıgmız Aıle dostumuz bızı cok ıyı agırldı, dınlendık yedık ıctık ve en guzelı de bır cok ortak yonumuz oldugu ıcın bol bol muhabbet ettık ama bıze yetmedı L Arkadasın da Benım kucuk oglum yasında (1.5) bır cocugu vardı ve cocuklar da evde cok eglendıler.
devamı gelıcek...

 

Not: Resimler alıntıdır.

12 yorum:

  1. Ay Yusuf'a bende çok güldüm. Siz valla çok cesaretlisiniz. Biz Ceyda ile bir yere gidemiyoruz. 10 km sonra incem demeye başlıyor. Durup durup oynatsak koştursak da arabaya binip 10 km daha gitmeden yine ağlamaya başlıyor. Bakalım 3 yaşında bir değişiklik olacak mı. İnşallah düzelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yasından sonra artık oyuncaklarıyla kendi kendine oyun kurabiliyor artık yolun bitmesini bekleyebiliyor ins sizinki de büyüdükce düzelir bizim KUCUK de beklemeyi henüz bilmiyor uyumadigi zaman uzun yol bana işkenceye donüyor

      Sil
  2. evet 2 çocuk ve 5.5 saat araba epey cesaret ister :) bu arada iki tane 1,5 yaş çocuğu aynı evde... ne şenlik olmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklar birbirlerini görünce zaten çok değişik oldu bebekler her ortamda birbirlerini bulup oynuyorlar zaten benim KUCUK gittiği bir yerde yaşıtı varsa hemen onun yanına gidip eline yüzüne eller gercek mi diye ;)

      Sil
  3. Bizim de önümüzde bir tatil 4-5 saatlik bir tatil yolculuğu var ve bende çok geriliyorum Ada nasıl duracak diye. Üstelik beni de araba tutuyor. Stresliyim bu yüzden.
    Ben mühendisim ve şu ana kadar AVM ve otel şantiyelerinde çalıştım, hepsinde de mescit bölümü vardı. Sanırım sizinki biraz şanssızlık olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ins sizin yolculuk daha rahat GECER benim ASIL problem arkada iki koca araba koltuğunun arasına sığmamam oldu arkaya geçemedim cocuğun kemerini çözemedim.....

      Sehir ici avm ve otellerde haklısınız ama havalimanına servis kaldıran yaya ya da toplu taşımaya gidilmesi zor otellerde henüz göremedim mescit. Bana verilen cevap burda boş oda yok ibadet yeri icind. Simdi yollarda otobahnkiliserini görünce aklıma o zamanlar geldi

      Sil
  4. Çocuklu aileler, kendi yaşıtlarıyla harika oluyor:)Devamını merakla beklenecek:)Bendeki Avrupa hayranlığı bu sebeplerle, biz kendi değerlerimizi en son düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Beni merak etmişsin, biraz geç oldu,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de eve yenı geldım. ancak cevaplayabıldım hosgeldın

      Sil
  6. Canım sayfanı çok beğendik ve "Önerilen Bloglar" bölümüne ekledik. Ayrıca Blog'unu takibe aldık. Böyle güzel blogları görmk çok hoş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. Begenmenıze cok sevındım. Ben de sızın blog tanıtımlaırnızı merakla takıp edıyorum

      Sil

Yorumlariniz icin