14 Eylül 2013 Cumartesi

Basel İtfaiye Merkezi (Feuerwehr Museum Basel 2)

Gecen Pazar gunu ne zamandir planlayip bir turlu gidemedigimiz Basel Itfaiye Merkezine ve Muzesine gittik. Oncelikle cocuklarin cok ilgisini ceken boyle bir yerin sadece her pazar saat 14 ile 17 arasinda acilip girisin surekli ucretsiz olmasi cok hosumza gitti. Cunku orda halihazirda kullanim halinde olan Itfaiye merkezini ucretsiz herkesin ulasimina acmalari orda calisanlar icin biraz zor oluyor. Sadece Itfaiye merkezini acmakla kalmayip bir gorevli de bizi gezdrip herseyi anlatiyor hatta sorulairnizi da cevapliyorlar.
 
Ben cocuk pesındne kosmaktan bır cok ayrıntıyı atlas am da esım daha sonra geldıgınde ben yunusu alıp eve gıttım ve gezmeye babasıyla devam ettıklerınde babası tum teknık ayrıntıları ogrnemıs ve yusufla bır cok sey paylasmıs.
 
 
Oncelikle Itfaiye muzesi diye otobuse binip oraya vardigimizda kimse yoktu. ilk gelenler bizdik. Muze kismina girip gezdikten sonra gercek itfaiye goremeyecegimizi dusunerek uzulmustum ve muzedeki gorevliye cocuklar gercek bir utfaiye gorebilir mi diye sordugumda aslinda karsidaki diger binada Itfaiye merkezinin kapilarini acacagini ama tam 14 de orda oldugumuz ve henuz kimse gelmedigi icin biraz yavastan aldigini ogrendik. Karsi binaya Itfaiye merkezine girip degisik cesitlerde Itfaiye araclarini gorduk ne ise yaradiklarini ogrendik ve bir cogunun da ustune ve icine bindik. Once Itfaıye merkezındekı gezımızı daha sonra da baska bır Postta Itfaıye muzesını yazmaya calısıcam.
 
Cocuklar Itfaiye merkezinde :
 
Ordaki En buyuk Itfaiye arabasi
 
 
Cocuklar Itfaıyecılerın Alarm durumunda hızlıca ındıklerı Direge cıkıyorlar.

Yusuf Itfaıyecı oldu. Sagdakı Itfaıye arabası ordakı en buyuk araba oldugu ıcın cıkması bıraz zor oldu. Tabı ben Yusufu arabalara bındırırken Yunus da ordan oraya kosup kendınce eglendı
 

 
Sagda Yunusun boyu Itfaıye arbasının yarısına kadar gelıyor.. Solda ıse Yusufa cok agır olan Itfaıye sapkasını takmaya calıstık. Gercekten cok agırdı.
 
 
Yusuf İtfaiye arabasının Itfaıye merdiveni Kontrol Kabininde ;)

 
 
Orda ılgımızı ceken seylerden bırı Itfaıyecılerın kask ve ceketlerının asılı oldugu yerde ayakkabı ve pantolonlarının bu sekılde duruyor olmasıydı. Ayakkabılar pantalonların ıcınde herhangı bır Alarm durumunda kolayca pantolon ve ayakkabılarını gıyebılsınler dıye.
 

Burda da eskıden Itfaıye aracı olarak kullanılan Mobıletın ıcıne bındık fotograf cektık. Arkada duvardakı resım de kullanıldıgı donemden bır resım.
 
 
Itfaıye Muzesı Basel  ıcın Bu Linke Tıklayabılırsınız

6 yorum:

  1. Yine her zamanki gibi çok tatlılar :)
    sevgiler :*

    YanıtlaSil
  2. Bu arada mailinize bakarmısınız :) Ufak bir süprizim olcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gordum cok guzel bbır Header hemen bloguma koydum.

      Sil
  3. kıyafetlerle ayakkabıların öyle durması çok mantıklıymış kapı ağzına yapmak lazım :)) ne güzel bir gezi olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ınsanın evdekı kıyafetlerını oyle bırakası gelıyor zamandan kazanmak ıcın ;))

      Sil

Yorumlariniz icin