2 Eylül 2013 Pazartesi

Basel Hayvanat Bahcesinden notlar.

Gecen Carsamba gunu aradasirada gittigmiz Makly Anne bebek bulusmasindaki annelerle birlikte Hayvanat bahcesine gittik. Anne bebek bulusmasi ile birlikte gittigimiz icin bu sefer ucretsiz girdik. Sabah 9 da bulusup iceri girerken yusufun yine yaninda getirdigi Bisikletini iceri almadilar ve bisikletimizi girise birakip gezdik. 

Yolumuz uzerinde ozellikle yusufun en cok ilgisini ceken ilk sey Kangurular oldu. Hatta -Anne neden ziplamiyorlar diye surekli soru sordu bana. bir sure bekleyip zipladiklarina sahit olduktan sonra ancak yolumuza devam edebildik. 
Essekleri gorunce de hemen aklimiza atlar geldi ve yusuf ata binmek istedi. 




Ama maalesef Ata binilen yere gittigimizde hava serin oldugunda o gun cocuklari Ata bindirmediklerini ogrendik :( bizden yanimizdan oyle gecen Atlara baktik sadece



Cocuklar kucuk cuce dag  kecilerini seyrederken ozellikle Yunus cok mutlu oldu. Kendi boyutunda degisik kucuk tuylu hayvanlara ellemek onu cok sevindirdi. hayvanlara elleyip elleyip bana bakip guldu. Agaca cikmis hayvanlar da Yusufun ilgisini cekti.


Degisik sisko kabarik tuylu Tavuklarin oldugu yerde de Yunus yine kendi boyutunda hayvan gordugu icin Tavuklarin kumesine girmeye calisti  ;)


Yusuf Kedi cinslerini sevdigi icin Kurtlari bir sure seyretti. Maalesef Aslanlarin bulundugu yer temizlik icin bosaltilmisti ve Panterler de cok yuksege cikip oturduklarindan Aslan ve Panterleri seyredemedik. O yuden Kedigillerden Kurtlar bize yetmek zorunda kaldi.

Bizonlr ise Ayri bir hikaye ;) Buyuk siyah Bizonlari gorunce yusuf bana - Anne bak Cukulata gibiler dedi hemen ardindan bir bizon Tuvaletini diger bir Bizonun kafasina yapinca hepimizin yuzu burusarak -Hayvan iste dedik ;)


Sabah 9 d agittigmizden aksamustu saat 16 da beslenen Su aslanlarinin (Seelöwen) beslenmelerini seyredemedik. Suyun altinda dolasaip arada sirada disari cikan Denizaslanlarina bakip devam ettik. Yol ustunde Gergedanlari gorduk





Hayvanat bahcesinin en son kisimlarinda disarda dolanan Penguenleri gorduk. Ama maalesef telefonumuzun sarji bttigi icin asil Kral Penguenleri yakindan uzun uzun seyretmemize ragmen fotograflarini cekemedik. Hatta Gorilleri Videoya cekemedigim icin cok uzuldum cunku Goriller resmen Show yaptilar. biri digerine vurup kaciyor vurulan Goril digerini yakalamaya calisiyor... Bu boyle devam edip gidiyor. Gorilleri bayagi uzun sure diger insanlarla birlikte sandalye cekip oturup seyredip gulduk. O sirada oyun grubumuz Gymboreeden 2.5 yaslarinda olan yusufun arkadasi ve Adasi Joseph ile karsilastik.

.

Zurafalar tabiki her cocugun oldugu gibi bizim de favorilerimiz arasindaydi. Zurafalardan sonra yolumuz ustunde Timsah ve Timsahin icinde yasadigi baliklar vardi. Assagidaki dev akvaryumun icinde rengarenk baliklarla birlikte bir de Timsah vardi. Yusuf - Anne bak Timsah baliklari yer ama niye ayni yere koymuslar diye baliklar adina uzuldu. ben de timsahlara yemek veriyorlardir karinlari ac olmayinca baliklari yemez ins. dedim gectik









Flamingolar pspembe sicak goruntuleri ve upuzun bacaklarini kaldira kaldira tek ayak uzerinde durmalari yusufun ilgisini cok cekti. Zaten Leyleklerin tek bacak uzerinde uyuduklarini bildigi icin Flamingolari da tek bacak uzerinde gorunce aksam evde babasina nasil flamingoar gibi tek ayak uytunde durabildigini gosterdi.


Ve Favorilerimizden bir digerini gormeye Fillere dogru gittik. Fillerin cogu icerde saman yediklerinden biz de onlari daha iyi gorebilmek icin iceri girdik ama icerisi cok pis kokuyordu. Filleri bayagi yakindan dislerini agizlarini nasil cignediklerini kuyruk ve bacaklairni hareket ettirmelerini seyrettik. Yusuf  cikmak istemedigi icin uzun sure o pis kokuda kaldik :(


Fillerden sonra Yilanlar, Penguenler, Akvaryum ve Zebralari gorduk ama Telefonumuzun sarji bittigi icin onlarin fotograflarini cekemedik. Ins bir sonraki sefere Telefonumun sarjini doldurup da gidicem ;)

Hayvanat bahcesine 3, ya da 4. gidisimiz olmasina ragmen aslinda daha sik gitmemiz gerektigini farkettim. orda bir cok hayvanin onunde taburelerini acmis onundeki kagitlara hayvanlari cizemeye calisan okullu cocuklari gorunce aslinda oraya gidip gidip oturup hayvanlari sakin kafayla seyretmemiz gerektigini dusundum.

Gorillerin karsisindaki bos alana da cocuklar icin ayni gorillerin kafeslerinde oldugu gibi tirmanma alani ve ipler yapmislardi. yusuf biraz da orda oynadi.

Hayvanat bahcesinden donerken Bisikletimizi aldik ve donuste tramvay beklerken kulahli dondurmalarimizi yedik. eve geldigimizde cocuklar cok yorgun olmalarina ragmen bir turlu uyumadilar ve aksma 18 gibi gece uykusuna yatinca gece 1 de kalkip bir daha yatmak istemediler. gece boyunca uykusuz kaldim ve esim de o sira evde yoktu. ertesi gun de ayni sekilde yogun gecince haftasonu halsiz burnum gozum akarak uyandim... Hastaligim daha yeni yeni geciyor ins. cocuklarda da baslamaz.

4 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Çocuklar ile güzel bir gün geçirilebilcek ilk adreslerden biridir hayvanat bahçeleri. Tabii ki hayvanlar için doğal yaşam alanlarına en yakın ortamlar yaratıldığı sürece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım. Ozellıkle dısarda evcıl ortamlarda goremeyecegımız Hayvanları tanımak adına ne kadar pozıtıf bırsey olsa da hayvanların dogal ortamlarından calınmaları ayrı bır Handıkap olusturuyor bız hayvanat bahcesı musterılerı ıcın :(

      Sil
  2. İnşallah çabuk iyileşirsin canım,bol bol tavuk çorbası iç,çok iyi geliyor.Süper bir yermiş ve ben seni hep geriden takip ediyorum,yani bizim de önümüzdeki planımız hayvanat bahçesine gitmek:))Dediğine katılıyorum,aslında hayvanlar uzun uzun seyredilip,özümsenebilir artık çocuklarla ne kadar olursa:)Tüh bak penguenleri çok severim,neyse belki ben çekip koyarım varsa:)Maşallah çocukların çok şanslı mis gibi yerde büyüyorlar:)Bu arada biz de Gymboree'ye gidiyoruz,ne tesadüf,çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun hastalik haftasonuna denk geldigi icin ilk gunler cocuklari kismen esime sattim biraz dinlendim de cabuk gecti hastalik. Aslinda ben de planli yapmiyorum yaptiklairmi. Hayvanat bahcesine giden bir grubu gorunce hemen katiliyim yoksa bir daha firsat bulammam diye onceleldim. diger gezdigimiz yerler de ya ucretsiz giris oldugu gune denk geliorsam kacirmamak icin onceliyorum ya da birileri giderken ben de takip ediyorum.

      orda okullarin grup grup cocuklari getirmeleri ve 5,6 kisilik gruplarla herkesin farkli bir hayvanin karsisinda oturup resimlerini cizmeleri benim cok hosuma gitti. gunumuz kosturmaca dolu cagda acele etmeden kosturmadna sindire sindire hayvanlarin dogal hareketlerini gozlemlemeyi ogrenmek gerek... Yusuf da sabretmeyi resim yapmayi az cok ogrenebildiginde ben de denemek istiyoum.

      Tevafuk iste Gymboreeden blog arkadasimizla da karsilasmis olduk ;) biz Ing. ve Alm egitim vren bir oyun grubunu bilincli olarak sectik cunku yarin obur gun baska bir ulkeye gidersek Gymboree bir cok ulkede oldugu icin yabancilik cekmez cocuklar diye dusundum. Surekli tasinan aileler icin International okullar gerekli oluyor :(

      Sil

Yorumlariniz icin