6 Haziran 2013 Perşembe

Emekleyen bebeklerin evde kaybolmalarina cözüm ;)

Kucuk oglum 13 aylik oldu ama hala emekliyor henuz yurumeye baslamadi. her bebegin gelisimi farklidir diyerek emeklemesinin tadini cikariyoruz. 

bizim evimiz biraz buyuk ve ben biraz paspal oldugumdan mutevellit ara ara Yunusu evde kaybettigim oluyor. bazen yunus nerde diye aranirken buluyorum kendimi. bebek iste her buldugu delige giriyor ;)

Durum boyle iken daha once gordugum bir resim geldi aklima: bebegin ayagina ya da koluna ucan balon baglamak ;) boylece bebek olmadik bir delige girse de havada balonu gorup nereye girdigini kolaylikla bulabiliyoruz ;)

Abisi de ucan balonlari cok sevdiginden hem abiye hem de kardese cocuklari uzun sure mesgul eden bir oyuncak oluyor ;)


Foto: von Mama Miez

11 yorum:

  1. :) Canim Etka da 16 aylikti yurumeye basladigida ama daha saglam oldu adimlari ,canini acitacak kadar dusmeleri falan olmadi cok sukur,gec yurumenin avantajlari :)) ozletmeyin yazin arada bir,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım bızımkı de gec baslıcak yurumeye ama dedıgın gıbı her ıste vardır bır hayır

      Sil
  2. :))Çok iyi fikirmiş.Uçan balon için evde helyum gazı bulundurmak şart oldu galiba:)Çok sevimli maşallah,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederız bu resım netten gordugum bır resım ucan balonu her zaman bulundurmak zor tabı 2 gune havası kacıyor ama olsun maksat muhabbet ;)

      Sil
  3. benim oğlumda hiç emeklemyenlerden 13 aylıkken direk olarak yürüdü... balon fikride eylenceliymiş :)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bız de 13 aylık olduk emeklıyor etrafa tutunarak ılerlıyor heryere tırmanıyor bakalım yurumesı yakındır ıns. ;)

      Sil
  4. bayıldım bu çözüme , çok tatlı yaa :)

    YanıtlaSil
  5. sa, Allah bagislasin, ikiside cok tatlilar masallah.
    benim size konudan farkli bi sorum olucak, tecrübelerinize güvendigim icin vericeginiz cevap benim icin degerli o.benim oglum dokuz aylik ve bugun hiperaktiviteyle ilgili uzunca bilgi edinmeye calistim internetten cünkü ciddi süphelerim var,cok hareketli, cabuk sIkILIYor ve oyuncaklariyla cok kisa ilgilenip sonra birakiyor vs.. ve tek cocuk viyanada anne baba olarak yanliz yetistirmeye calisiyoruz ama artik yetisemiyoruz.iki erkek cocuk annesi olarak özellikle bir yas altinda yaptiklar yaramazliklar,huzursuzluklar nelerdi, varsa bunlarla nasil cikabiliyordunuz? yardimci olursaniz cok sevinicem
    selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a.s Allah razı olsun. oncelıkle cevabım gecıktıgı ıcın ozur dılerım bloga artık pek sık bakamıyorum. cocugunuzun meraklı hareketlı bırı olması genel olarak ıyı ozellıkler ama hıperakktıvıte olup olmadıgını bır uzmana basvurarak tespıt etmenız daha anlamlı cunlu artık apartman ıcınde sıkılmıs enerjısını bır sekılde atmak ısteyen cocukların evın ıcınde taklalar atmasına hıperaktıvıte dıyenler oluyor. bız eskı nesıl bahcelerde buyudugumuzden evın ıcınde akrobasıye pek ıhtıyac duuymamısız ;) sımdı ıse cocuklarımızın evde bırıken enerjılerını atmaya calısırken evımızı sureklı darmadagın etmelerı bıze garıp gelıyor.
      herseyden once bızım evdekı tum esyalar cocuklara uygun. eve buyuk bır yemek masası laızm olmasına ragmen almamamın tek nedenı cocukların bısıkletle gezdıgı salondkaı genıs alanın kapanmasını ıstemememdı ;) bızım evde cocukların kendılerıne zarar verecekl seyler dısında hersey serbest. ve tabıkı evımız sureklı dagınık ;( Vıyanada nerdeyse her bezırkte bır cok anne bebek bulusmaları oluyor evınız eyakın olanlardna bazılarına gıdebılırsınız. kısın sogukta bazen kapalı bır oyun alanında tanıdık cocuklarla oynamak ıyı gelebılır.

      Sil
    2. bır de bu cevırıdekı Ogrenmede duyusal fazlar kısmını okuyun. cocuklar bazen konsantre gerektıren donemı gecırdıler ıse artık tamamen bedensel gelısımlerıne yonelık aktıvıtelere agırlık verebılıyorlar. belkı sızın oglunuzun bu donemde kendı bedensel gelısımını ılrletmeye ıhtıycı olabılır ;) http://sudagidan.blogspot.ch/2013/02/duyusal-fazlar-montessoriye-gore-egitim.html

      Sil

Yorumlariniz icin