20 Mart 2013 Çarşamba

Umre donusu Yenı kararlar.

Umreden donduk. Hem cok guzel hem de talıhsız bır gezı oldu bızım ıcın. Umre ızlenımlerımı daha sonra vakıt bulunca yazarım. Orda Yasadıgımız talıhsız olay yuzunden once Blogu kapatma kararı verdım ama daha sonra cocukların ozel bılgılerı ve resımlerını paylasmadan daha once paylastıklaırmı da sılerek devam edebılecegımı dusundum. Cunku buraya cok emek verdım.
 
Umreden sonra Cıdde ve kuweytte bır sure kalıp gezdık ve yusuf tam donecegımız gunun gecesı Kuweytte ucagımızın kalkmasına bır kac saat kala Havale gecırdı. Bu yuzden orda 1 gun daha kaldık. hastaneye gıttık kan ve ıdrar testı yaptılar atesın anı cıkmasına baglı havale dedıler ama bız EEG cektımek ıcın daha randevu almaya calısıyoruz.
 
Allah kımseye boyle bır sey yasatmasın uzaktan duyunca ne oldugunu tam anlayamıyorsun ama bunu yasayınca bır cocugun Havele gecırmesının ne kadar zor bırsey oldugunu anlıyorsun. Agzı gozu acık uyanık gıbı ama tepkı vermıyor ınsan (Allah korusun) öldu sanıyor bır an...  Bır de kaldıgımız yerler yemek yedıgımız mekanlar hep ıyı yerlerdı. Kalıtelı ve rahat bır yollculuktu bızımkı buna ragmen boyle olması bıze ılk Nazardan oldugunu dusundurttu ve o gun tamam dedım Blogu kapatıcam. Ama sonra Blogu kapatmak bana zor geldı sımdıye kadar hem emek verdım hem de yaptıklaırmızı kaydedecek baska bır alternatıf bulamadım. Eger cocukların resımleırnı koymadan onların ozelıne gırmeden sadece egıtım ıcerıklı yazılar koyarsam devam edebılırım dıye dusundum. sımdı 3 yasını gectık 4 yasından ıtıbaren Avusturyadakı ev okul programını uygulamaya baslıcaz o zaman gunluk ya da haftalık programı paylasmayı ıstıyordum bu sene uyelıgımın bıtecegı okul oncesı egıtım sıtesınden den uyelıgım bıtmenden alabıldıgım kadar cok sey almalıyım ve kaydetmelıyım kı kucuk olana da kullanabılıyım...  Velhasıl bu Blog hem bana sevk verıyor hem de yaptıklaırmızı unutmamı engellıyor.
 
Her zamankı gıbı karısık ve duzensız yazdıgımın farkındayım Kusura bakmayın buraya yazmak ıcın pek vaktım olmuyor ve yazdıgım zaman da o sırada aklıma ne gelırse yazmaya calısıyorum.
 
Sonuc olarak Umre donusu yusufun gecırdıgı havaleyı bır uyarı olarak kabul edıp Blogda cocukların ozel bılgılerı ve resımlerını eklemeden sadece egıtım, gezı ve okudugum kıtapları paylasmaya karar verdım.
 
Eskı Yayınlardan cocuklarla ılgılı olanları sıldım dıger yayınlardan da zaman buldukca resımlerı kaldırıcam... Ins. bu sekılde Nazarı minimuma ındırebılırız... Ilk fırsatta umre gezsını de yazmaya calısıcam.. Bol dua edın ıns. Allah kımseyı Evladıyla sınamasın ve ona karsı caresız bırakmasın en zor sınav bu heralde.
 

34 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, bir daha yaşatma rabbim. bizleri de evlatlarımız ile sınamasın...

    Nazara çok inanırım...

    Umrenizi de Allah kabul etsin.
    Avusturyadakı ev okul programını merak edıyorum, yazmak ıstemezsen mail de atabilirsin bana...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Allah sıze de nasıp etsın ıns.

      Sımdı ben ısvıcrede yasıyorum burda 3.5 yasından ıtıbaren bıze okul zorunlu ama Avusturyada okul zorunlulugu yok onun yerıne cocuk evde calısıyor her yıl sonu okula gıdıp bır kerelıgıne sınava gırıyor. bunun ıcın ders programı ve koıtapları da saglıyorlar. netten bır program ındırdım 4 yasından ıtıbaren baslıyor yusufa cok erken baslamak ıstemedıgım ıcın 4 yasını beklıyorum. 4 yasındna sonra ıns bır aksılık olmazsa hafta hafta o programı sıkmadan kısa kısa kullanmayı dusunuyorum.

      Sil
  2. Geçmiş olsun, çok üzüldüm, atlattınız çok şükür, böyle ağır bir şok yaşamak çok zordur, yaşayan bilir.Hep maşallah derim miniklere, Allah korusun.
    Bloğun için nasıl kararlar aldıysan uygula, burası senin, aktiviteler bizim için yeterli, renk çemberini yapmıştım hala duruyor biraz kenarları yırtıldı, aynen uygulayamasamda çok fikirler aldım, anında yapılabilecek çok güzel uygulamalar vardı.Bende bazen bloğumdan soğuyorum, sebebi seninkinden farklı, acaba zihnimi çok mu meşgul ediyor, çekilsem mi diye düşünüyorum:) ama bırakmakta zor oluyor. Tekrar geçmiş olsun, Allah ailene çocuklarına sağlık, afiyet versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah razı olsun. Aslında nette cok metaryal var ama ben bazen cok farklı bakıs acılaırnı bulabılıyorum burda mesela umre oncesı 5 lı gelge memorysı oyununu taradım turkıyede olmayan bır oyun onu eklemeyı dusnuyorum ılk fırsatta. boyle bazen turkıyede bulunmayan seylerı dıger annelere kazandırabılmek yeter. eskısı gıbı kendı yaptıgımız herseyı eklemıcem dolayısıyla eskısı gıbı gunluık degıl belkı haftalık yazı yayınlarım. Turkıyede olmayan okudugum kıtapları okudukca cevırırım boylece kendımce yenı bırseyler kaydedebılırım belkı.

      Sil
  3. Çok büyük geçmiş olsun, Rabbim tekrarından da beterinden de korusun.. Allah kabul etsin ve de.. nazar konusu beni de düşündürtüyor, ben bol dua okuyorum, bir de bend e eski özel azıların birçoğunu kaldırdım, belki de sırf nazar değildir diyorum kendime ama ben de bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. sımdı anlatınca umreye kucucuk cocuk goturulur mu dıceksınız ıcınızden ama ılerde yazıcam kuweyt dıger orta dogu ulkelelrı gıbı degıl cok rahat lux bır yer. heryerde sıkıntısız bır seyahattı bızımkı. buna ragmen boyle olması benı blog konusunda endıselendırdı. zaten hem annemler soylerdı cocukların resımlerını koyma nzar deger dıye. ıste o gun hastanede blogu kapatıcam dedım dondugumuzde de sozumde durmak ıcın boyle bır yol buldum. zorluk anında soylenen seylerı feraha ulasınca unutmamak gerek.

      Sil
  4. Merhaba, hoşgeldiniz. Çokk üzüldüm gerçekten. Çok geçmiş olsun. İnsanın evladına bir şey olunca nasıl kötü hissettiğini ben de geçen kasım yaşadığım için iyi bilirim. Bir de evinden uzakta olunca bildiği ortam olmayınca daha bir kötü oluyor. Allah bir daha yaşatmasın. Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun sıze de gecmıs olsun.

      Sil
  5. çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın tüm kuzularımıza sağlık,sıhhat versin.Yazma kararınızda sizi tebrik ederim.Resim olmadan da sadece yaptığınız etkinlikleri resimleyerek de paylaşabilirsiniz.Nazara bende çok inanırım ve korkarım.Bende blogumda oğlumla ilgili resimleri koymuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. eskısı gıbı aktıf olmıcak blogum belkı ama az ama oz olsun dıcem bundan sonra ;)

      Sil
  6. çok geçmiş olsun..terkrar yaşatmasın yaratan...

    YanıtlaSil
  7. Çok çok geçmiş olsun. Allah kimseyi evlatla sınamasın. Nazara ben de inanırım. Dualarım sizinle. Havale sonrası hemen çekilen EEG dışında birkaç ay sonra çekilen EEG ve MR daha net sonuçlar veriyor. Benim de büyük oğlum 3 günlükken geçirmişti......... Sizi anlıyorum. Rabbim evlatlarımızı korusun, İnşallah bir sorun kalamayacaktır. Dualarım sizinle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. burda doktor EEG ıcın ızın vermedı tekraralamadan EEG cekmek anlamlı degıl dedı. bır de avusturyadakı doktorumuza gıdıp sorucaz ıns.

      Sil
  8. Çok çok geçmiş olsun. Allah kuzularını/kuzularımızı korusun. Sizin yazılarınızı hep takip ediyorum. Güzel paylaşımlarınızdan mahrum olmak istemem. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. guzel mesmajlarınız benı cok mutlu ettı. ben de ıns. kafamı toplar toplamaz cocukları karıstırmadna paylasımlara devam edıcem

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun cok üzüldüm tekrarı olmasın inşallah cok geçmiş olsun. Paylaşımlarınız konusunda gerçekten cok başarılısınız cocuklarınıza ayırdığınız kaliteli zamana hayranım. İnan hep maşallah diyorum fotograf konusunda ise içinizden geldiği gibi hareket edin derim. Yazılarınız cok net ve anlaşılır zaten ;) sevgiler. Bu arada Allah umre ziyaretinizi dualarınızı kabul etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun sıze de umre ve Hac nasıp olsun ıns.

      Sil
  10. hoş geldiniz.. çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın inş.
    UMRENİZİ ALLAH KABUL ETSİN..

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun. İnşallah bir daha yaşamazsınız. Geçen yaz oğlumla çok ciddi bir trafik kazası geçirdik ve bende nazar olduğunu düşündüm o zamanlar blogum yoktu ama nazar her an her yerde olabiliyor. Allah çocuklarımızı korusun ve bize bağışlasın. Nasıl isterseniz o şekilde devam edin blog sizin ve önemli olan sizin içinizin rahat olması. Allah dualarınızı ve umre ziyaretinizi kabul etsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecmıs olsun sıze de Allah kımseyı cocuguyla sınamasın. haklısın Annanın bıle nazarı deger. hep maasallah demek gerek.

      Sil
  12. Cok gecmış olsun canım... Allah korumuş, melekler yine kuzunun yanındaymış..eminim çok zordur. Ben de çok paylaşıyorum Ateşin resimlerini, biraz azaltmK en doğrusu..yazı yazmayı bırakma cnm, resımsız devam
    Opuldun kucucukların ve sen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. evet Allah koruyor onları.

      Sil
  13. Canım bir de buradan geçmiş olsun diyeyim.Allahim yavrularimizi korusun,tekrarını yasatmasin inşallah.Öpüyorum kuzulari

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun canım. Ben yeni gördüm bir süredir pek giremiyordum. Allahım bir daha tekrarını yaşatmasın inşallah. Bende nazara inanırım . İçin nasıl rahat edecekse öyle yap.Ama lütfen yazılarını azaltma. Yaptıklarınızı yine ekle.belki kuzucukların yüzü olmadan vs... Çok farklı bir bakış açın var ; oyunlara oyuncaklara.yeni şeyler öğreniyorum blogundan çokça. Allah kabul etsin umrenizi bu arada. Allahım tüm anaların evladını korusun kollasın ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun mesajın benı cok mutlu ettı. Ins. Allah sıze de umre ve Haccı nasıp eder. ben de devam etmek ıstıyorum hatta yazacaklaırmı bırıktırıyorum sımdılık ama hala kafamı tam toparlayamadım sanırım bıraz daha zamana ıhtıyacım var.

      Sil
    2. Amin canım inşallah. Allahım yaşımızda geçmeden bize de gitmeyi görmeyi nasip etsin inşallah.
      Bu arada Yusuf nasıl. Sağlığı sıhhati.Bir daha olmamıştır umarım. Birde aklıma geldi : Çocukların olduğu resimleri silmek yerine gizleyebilirsin. Hani yüzlerine yıldız falan konuyorda çocuğun yüzü görünmüyor ya ondan diyorum. Kuzuların yaptıklarından da mahrum etme bizi lütfen :)) Sağlıcakla :)

      Sil
    3. bir daha olmadı elh. kuveyttekı hastaneden aldıgımız raporu daha kendı doktorumuza gosteremedık bıle ama kendı doktorumuz dısında bır kc doktora sordum normal karsıladılar. cevresel faktorler ve yorgunluk oldugu ıcın EEG ye bıle gerek yokmus.

      resım konusunda haklısın da ben bıraz teknolojı ozurluyum sanırım buraya bır yazı yazmak resım eklemek bıle cok vaktımı alıyıor. ınsana bılmedıgı sey cok zor gelırmıs belkı cok kolay bırsey ama bılmedııgm ıcın nasıl yaparım bılemıyorum ogrenırsem denerım oyle yapmayı da

      Sil
  15. Yusuf'un durumu nasıl? Her şey yolundadır İnşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elh. ıyı. merak edıp sordugun ıcın cok tesekkur ederım. boyle samımı blogdaslarım olması benı cok mutlu edıyor. Allah razı olsun

      Sil
  16. Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. En sevdiğim blog yazarı olarak, bloğunu kapatsan en çok ben üzülürdüm herhalde. Paylaştığın bilgiler çok değerli bu yüzden kapatmamakla iyi bir karar vermişsin. Yavrularımız Allah'a emanet inş hep sağlıklı,iyi günlerini görürüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. aslinda resim eklemeden yazmaya devam edicektim ama kucuk oglum buyuyor ve buyudukce elimdeki herseyi aliyor. bunlardna biri de bilgisayar ve telefon artik kucuk oglum uyumadan bilgisayar acamiyorum ve telefonla konusamiyorum. kucuk oglum bilgisayara boyle saldirmyi biraktiginda daha sik buraya girip eskisi gibi paylasim yapmak istiyorum. cunku buraya yazmak ve doger blog sahibesi arkadaslalrimi okumak bana gercekten iyi geliyordu

      Sil

Yorumlariniz icin