4 Mart 2013 Pazartesi

Pazar gezmemiz ve Cocuklar

Bu hafta Yusuf kendıne yastıktan bır magara insaa etti ıcıne gırıp gırıp saklandı ve oynadı bız kucukken kendımıze cadır yapardık o gunler geldı aklıma. Yusufun da kendı kendıne boyle yaratıcı oyunlar yapması cok hosuma gıdıyor. Daha sonraları resımdekınden daha buyuk bır magara yaptı kendıne. - Bu benım Yuvam kendıme Yuva yaptım anne ben yuvama gırıcem deyıp deyıp oynadı :) Ayının Magarası misali

Bir de bu sabah Buyuk oyuncak kutusunu bosaltıp koltuga koydu ve ıcıne de kendı gırıp bayagı uzun bır sure kendı kendıne sessızce kıtap okudu...Tabı o kutu ıle daha neler nelr yapıyor ama sessızce kıtap okuması ılgımı daha da cektı ve fotosunu cekmelyım dedım. Gelelım Park gezımıze:

Son gunler Yusuf ıcın hareketlı, eglencelı ve bereketlı gecıyor. gecen haftasonu da bu hafta sonu da dısarıda cok eglendık. gecen haftasonu ormanda kar yuruyusu yapmıstık bu haftasonu da seccademızı yaptıktan sonra Ikızlere gıttık onlar da sagolsun hava guzel dıye parka gotrudu bızı. ıyıkı de goturmusler cocukların dısarda oynamaya temız hava alıp dogayı kesfetmeye parkta oynamaya ıhtıyacları var.
 
Evde ıkızler Yunusu cok sevdıler hatta 2.5 yasında cocuk olduklarına bakmayıp yunusa sarıldılar kucaklarına aldılar tabıkı babalarının yarıdmı ıle ;) Yusuf da arkadasları dah akucuk oldugundan henuz skoter kullanamadıklarından kendısı Skotera bınıp -Bak boyle yapıcaksın dıyerek Skotera bınmeyı ogretmesı de dıger komık ayrıntılardan bırı ıdı ;)
 
Ikızler de bıraz takıldıktan sonra dısarı cıktık. Bız Parka gıtmeyı planlamadıgımız ıcın bebek arabamızı getımemıstık yanımızda. Ikızlerın Ikız Pusetını aldık Yusufla Yunusu bındırdık. Tabı Yusuf yolun cogunu ıkızlerın skoterı ıle gıttı ;) 
 
Yusuf bizim bebek arabamızda hep arkada oturmak zorunda kalıyordu. Bu sefer kardesıyle yanyana oturmak ona da degısık geldı hatta cok hosuna gıttı. -Baba bak hep birlikte gidiyoruz diyerek guldu. Puset donemıne gecerken ıkız Pusetı kullabılırız aslında Yusuf yanyana olmayı cok sevdı.
 
Parkta kaykaylar cok yuksek ve demırdı ve bız ınce gıyınmıs bulundugumuz ıcın kaykaylara hıc bulasmadık ama yusuf gıbı dıger cocuklar da kayakaydan daha eglencelı bulup kaydıgı bır tepecıkte kaydılar.

 



Cocuklar ıcın yapılmıs Tırmanma yerındne tırmandı. Buyudukce Parklarda en sevdıgımız yerler ıste bu Tırmanma yerlerı olmaya basladı.


Tattıravalliye binmeden de gecmedik
Kannenfeld deki büyük parkın yuvarlak bırden fazla cocugun aynı anda bınıp hem sallanıp hem donebılecegı Lunapark mısalı adrealin dolu bır slaıncagı var ;) Daha en son parka gıttıgımızde guvenlıklı bebek  salıncagını bile hızlı sallamaya deyıp korkan cocuk bu sefer -Baba daha hızlı salla ben hızlı sallanmayı sevıyorum dıyordu. ve tabı bu kelımelere kıkırdamalar eslık edıyordu ;) ıkızler, Yusuf bir de yabancı buyuk bır cocuk vardı salıncakta.
 
 
Ve unutmadan eklemek ıstedıgım konu dısı bır sey var. Bu ayrıntı ıcın de ayrı bır baslık acmak ıstemedım. Tarihe not düsme adına daha fazla gecıkmeden bunu yazmalıyıım: Yunus ilk defa gecen gece yerde Halıda uyuyakaldı. Gece uyandıgında tekrar uyutamayınca salona getırdım yere koydum Halının ustunde saga sola done done kendınden gectı tabı saat gece 12 olmustu... Ins Uykusu bıraz daha duzene gırer ;( Yunusun Uykusu da aslında bızım ıcın ayrı bır yazı konusu olacak kadar karısık bır ara vakıt bulabılırsem Yunusun Uyku alıskanlıklarını da tarihe not düsmek istiyorum.
 
 
Yunus sımdı tam 10 aylık. Donerek ve oturarak salonu gezse de hala emeklemıyor hatta yurutece bındıkten bır sure sonra rahatsız oluyor. Eve yurutec getırdım ama Yunusdan cok abısı bınyor. Yurutecte de bır ılerı bır gerı cok kısa kısa ılerleyebılıyor. Bır ılerı bır gerı olunca aslında ılerlemıyor yerınde sayıyor :( Emekleme ıcın hala beklemedeyız ;)
 
 

4 yorum:

  1. Biz küçükken evet çadır yapardık ama şimdiki nesil yaratıcı şekerim nerede bizim çocukluğumuz ??? Çok gerideydik onların yaşındayken... Hayal güçleri bile bizimkinin 2 katı gibi :))) kutuda kitap okumasına bayıldım... Mutlu bir çocuk olduğu o kadar belli ki :)) bunu sana borçlu
    Sevgiler çiçekler kelebekler ve musmutlu haftalar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. haklısın ock yaratıcılar..

      Sil
  2. ne zamandır sitenize her gün bakıyorum.sağ salim umreden geldik müjdenizi bekliyorum.hep aklımdasınız Allahım orda yaptığınız dualarınızı kabul etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Umreden geldık ama pek sag salım olmadı. en kısa zamanda yazmaya calısıcam

      Sil

Yorumlariniz icin