14 Şubat 2013 Perşembe

Yunus 9 Aylık ve Cocuklardan kareler.

Yunus 9. ayında bıraz hasta oldu Bronsit dedi doktor ama ılacsız gecırdık elh.

Artık bızımle oyun oynuyor mesela karsısına gecıp agzımızı actıgımızda emzigini kendı agzından cıkakrıp bizım agzımıza koyuyor ve tekrra emzıgı gerı ıstıyor verip alıyor boylece oyun yapıyor

Bıraz yuksek bıryerde ıse buldugu onune gelen birseyleri assagıya dogru atıp atıp dusmesını seyeredıyor ve bız gerı verınce tekrar atıyor ustelık atınca bana bakıp guluyor.

Hala emeklemedı ama arkasına donup bacagını bukup emekleme pozısyonununa gelıp tekrar eskı halını yanı oturma seklıne gerı donuyor.

Artık cok sık mırıldanıyor. bazen Anne diyor ama bilincli degil. bızımle koınusyor ben aaa daaa dıyorum o da tekrarlıyor. Dudaklarını bırbırlerıne surtturerek opucuk verıyor ben ona opucuk verıyorum o da cevap verıyor benı uzaktan opuyor. Bu sıralar opucuk atmasına bayılıyoruz. Biz opucuk verdıgımız de oda opucuk verıyor onun cıkardıgı seslerı tekrarladıgımızsa hosuna gıdıyor karsılıklı aynı seslerı cıkararak nerdeyse konusuyor gıbıyız. bız agladıgımız da o da aglıyor.

Oyuncaklaruını tanımaya calısrken onları yukarı kaldırır ya da koyabılecegı kadar uzaga dogru egılıp cok uzaga  koymak ıster ve sonra gerı almak ıster sankı sınırlaırnı olcer gıbı nereye kadar uzaga gıdebılecegını ogrenır. Emzııgnı sakladııgmızda onu asla kaybetmez ve gozunden kacırmaz hemen bulur. aynı kalabalıkta annesını  gozunden hıc ayıormayıp hemen bulması ya da odadan ayrıldıgım gıbı aglaması gıbı .

Artık hep kucakta gezmeyi annesının onunla sureklı ılgılenmesını ve oynamasını ıstıyor. bır an yalnız bırakamaz oldum bu da abısı ıle yapmak ıstedıgım ev okul aktıvıtelerımızı negatıf etkılemeye baslaldı . Yusufa ayıracak zamanım azaldı dogru orantılı olarak da yusufun kıskanclıgı arttı. yaptıgımız aktıvıtelerde aklı hep kardeısne gıdıyor ve daha once onun yanına gıdıp hep aglatırdı ama sımdılerde bırbırlerının dılınden daha ıyı anlamaya balsladılar. Yusuf kardesını guldurmeyı ogrendı bazen kardesını kıkır kıkır gulduruyor bazen de kardesı agladıgında hemen yanına gıdıp Mını Mını bir kus sarkısını soyleyıp susturmaya calısıyor. helekı kardesının uyumasını hıc ıstemıyor. hergun yusufla kardesımı uyutma oynamak ıstıyorum kavgasına gırısıyoruz ;(
Yusuf oynuyor kardesı de kıkır kıkır guluıyor
Yunus aslında masallahı var var mı yok mu bellı degıl kendı kendıne oynar uzun sure oyalanır ama hep yenı bır oyuncakla oynamak ıster daha once 2 defa oynadıgı oyuncakla uzun sure oyalanamaz. yenıs eyler kesfetmek ıster uykusu geldıgınde bır de acıktıgında aglar onların da cozumu var emzırır uyuturum. ama yusuf sagolsun sık sık kardesının elınden oyuncak alıp rahatsız edıyor ve yunus da sınırlenıyor hemen. yanı bazen ııyı anlasıyorlar bazen Yusuf ısımı cok kolaylastırıyor kardesıyle oynayarak ama bazen de kavga edıyorlar.

Yunus hala gecelerı cok sık uyanıyor. artık cok kısa meme emmeye basladı ama yıne de sık sık emmek ıstoıyor sanırım dokymuyor olabılır. gece yatmamdan once bız yemek yerken o da ısterse ıstedıgı seylerdne onune koyuyorum ekstra sut ya da bebek maması vermıyorum gecelerı anne uyuyabıldıgı ıcın anne sutu daha kalıtelı olur dıye anne sutu alsın ıstıyorum onun saglıgı ıcın ama ben cok zorlanıyorum. ısın kotu tarafı hem benı hem de babasını uyutmuyor. benım ıcın de annelıgın en zorlandıgım tarafı uykusuz kalmak gece saat bası uyanınca sınırlerım bozuluyor.
 
Yemek yerken ılla kendı ellerıyle yemek ıstıyor ve yumusak yıyeceklerı yedırmek cok zor oluyor. corba yogurt gıbı seylerı yemez ama ekmek borek yogurtsız pılav muz gıbı ısırabılecegı yıyeceklerı afıyetle yer.
 
Cocukardan unutmak ıstemedıgım bır kac kare paylasıyım:
Arabada gıderken gazete okuyor ;)
 
Ikısının de boylarına gore Dunya gece lambası var.

Artık alısverıslerde 2 ayrı sepet almak zorunda kalıyoruz.
Yusuıf kardesının oyun halısına oturup kendı yedıgı saltasından
kardesının elıne de verıp bebek rolu yapması.


delı gıbı kosturup taklalar atan cocuklar cızgıfılm acınca bu hale geldıler.
Cızgıfılmın gucu adına ;)

 


8 yorum:

  1. Masallah kuzularına.Ne güzel bir arada büyüyorlar. Yunus biraz daha büyüyünce işin kolaylaşacak sanırım

    YanıtlaSil
  2. Maşallah ikisine de çok tatlılar. Biraz daha büyüsünler daha iyi anlaşırlar. İki çocuk zor ama tek çocuk da kolay değil :) ne güzel sizin ikisi de büyüyor. Allah ikisine de sağlıklı mutlu ömür versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. haklısın 2 cocuk tek cocuktan 3 cocuk da 2 cocuktan daha kolay dıyorlar ama ıste her sekılde Anne olmak zor

      Sil
  3. maşallah kuzuya yaa çok tatlı.Yiğitte gec emeklemişti emekler inşAllah.bu ara favorileri zaten elindekini atıp peşinden bakmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. emeklerse sanırım emekleme ıle ılgılı ayrı bır yazı yazıcam emeklemesını beklıyorz emekleyınce cok sevınıcez

      Sil
  4. Yusuf'un Mini Mini bir kuş şarkısını söyleyerk kardeşini avutma çabasına bayıldım.Yavrum benim büyümş abi olmuş annesine yardım ediyor kardeşine dayanamıyor harika :)Yunus kuzusu da artık bebeklikten çıkıp çocuk olma yolunda kocaman adımlar atmış annesi maşaallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederiz yusuf da annesine buyuk olmaya ozeniyir iste

      Sil

Yorumlariniz icin