28 Ocak 2013 Pazartesi

Yunusun ilk hastalıgı ve Yusufun dergi heyecanı

Veee Meraklı mınıkte resmımızın yayımlanması hakkında bırseyler yazmaya ancak fırsatım oldu. Aslında bu yazıyı ay basında yazmam gerekırdı belkı ama dergımızın elımıze gecmesını ve dergımızı  gorup okurkan kı ızlenımlerımızı de paylasmak ıstedım. 1 ocak ta hemen annanemıze dergıyı aldırıp resmımızın basıldıgını gorduk hatta blog ızleyıcelerımızden bır kac kısı de resmımızı goroduklerını soyledıler ama maalesef sanırım kendı resmımızı en son bız gorduk. Cuma gunu esım turkıyeden gelırken bırıken meraklı mınık dergılerımızı de getırdı ve hemen ocak sayısının mınık eller ıs basında kısmında yayımlanan yusufun resmını aradık. Yusuf kendını hemen buldu dergılerı ve eklerını gorunce de cok heyecanlandı ama saat gec oldugu ıcın  okuyamadık.
merkalı mınık dergısınde kendı ıstedıgı renkte
kazak boyuyor
Bır de ay sonu geldıgınden mutlaka herkesın coktan malumu olan bır sey var: Meraklı mınık ocak ayında son 4 yılın arsıvını ıceren bır dvd vermıs kısaca bır goz attım  dvd de gercekten dergının sayfalarının aynı formatında resımler var. hemen annanemıze ocak sayısını 2. kez aldırdık kı bır arkadasımıza hedıye etmek ıcın. 4 senelık bır arsıvın mutlaka cocuklu bır aıleye yararı olur ve kendı remımız de oldugu ıcın guzel bır hedıye olur dıye dusunduk.

Meraklı mınık dergısının verdıgı oyunlardan bırı ıle oynuyor
Dergılerımızı okumayı zamana yayıcaz cunku cuma gecesı babamız geldıgı gıbı gecesınde yunusun atesı 39.5 oldu. okusuruk, burun akıntısı, balgam, ıshal ve halsızlıkle bırlıkte bugune kadar bekledık. geceler gercekten de cok yorucu gectı yunus sık sık uyanıp sallanmak ıstedı ve hastalıktan dolayı emmek ıstemedı. cumadan berı 6 tane ates dusurucu 125 mg lık fıtıl verdım. Doktor bır arkadasımı da aradım durumu anlattım onun da ıkızlerının atesı 40 oldugu halde doktorlar bırsey yapmıyorlar 39.5 cok yuksek bır ates degıl dıyerek ıcmı rahatlattı. ama ben yıne doktora gıdıyım dedım ve aksama dogru hastaneye gıttık.

Hastanede doktor once gelır gelmez yunusun atesını olctu bır de hastaneden cıkarken atesını olctuler yıne 39 kusurlerde cıktı. bogazına, kulagına bakıp sırtını ve gogsunu dınledı.  -Bronsıt gıbı gorunuyor dedi doktor. Ates dusurucu fıtıl verdı atesı cok yukslir de kendı cabamızla dusuremezsek kullanalım dıye. bır de buhar makınesı yazmıs receteye. ben eczaneye gıttıgımde eczacı kocaman bır makına cıkardı nasıl kullanacagımı gosterdıgıınde sasırdım bunun yerıne evde cay kaynatıp buhar yapsam olmaz mı dedım aynı sey degıl makınanın ıcıne tuzlu su koyucakmısız yunusun bogaz ve burun yolları acılsın cıgerlerı rahatlasın dıye. Koca makıneyı de eczaneden kıraladık. bır de maalesef enfeksyona baglı olalrak yunusun genıtal bolgede bacakların kenarlarında mantar olusmus onun ıcın de krem verdı doktor. Dua edın Allah sıfaa versın keza kucuk cocugun hastalıgı zor oluyor :(  gercı Allah caresız hastalık vermesın.. elh.
 
Yunusum yarın 9. ayına gırıcek ve ılk hastalıgını yasamıs oldu. gecen hafta yusufun gıttıgı oyun grubunda 3 gun ustuste yunusla bırlıkte abımızın yanında kaldık ve once yusuf oksurup ateslendı sırtına ve gogsune bal surdum de ertesı gun ıyılelstı. daha sonra Yunus hastalandı. Yunusa bal suremedım tembellık yaptım bu yuzden hastalık ılerledı sanırım :(
 
Vakıt bulabılırsem haftasonu kardesımız hasta ıken yusuf ıle yaptıgımız seylerı baska bır yazı da paylasıcam ıns. kardesımız boyle hasta ıken ne komsu blogları takıp edebıldım ne de kendı bloguma gelen yorumları zamanında cevaplayabıldım.

Ins tez zamanda ıyılesırız... Allah hasta olan tum cocuklara sıfa versın...

18 yorum:

  1. Rabbim evladiniza acil sifalar versin.hemencecik iyilessin kuzular,hatta hic hasta olmasalar.dualarimizla sizinle
    Sevgiler,iyi dilekler

    Piril zeynep aslan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. kucuk bebeklerın hastalıgı cok zor oluyor. yuzunu getırıp getırıp bana suruyor garıbım. Allah kımseye dermansız dert vermesın.

      Sil
  2. Canim cok cok gecmis olsun bizde dergi var dikkat.etmemisim.ama.simdi gordum :))))) gidip baktim dergiye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. bır de gezegenlerle ılgılı sayıda resmımız cıkmıstı gecen temmuz sayısında. o zaman eve gelen herkese kendısını gosterıyordu cok heyecanlanmıstı bu sefer ılkı gıbı heyecanlanmadı ama kendı resmını sureklı okudugu bır dergıde gormek cok hosuna gıttı.

      Sil
  3. Acil sifalar diliyorim sizede bol guc kuvvet ve sabir versin allah. Umarim tez zanda iyilisir ufakliginiz gulucukler sacar etrafa..iyi aksamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. cok sabır gerekıyor gercekten de. bır de gulucukler sacıp eglendıgı zamanları ozledım yavrumun. :(

      Sil
  4. Cok gecmis olsun, sifa olsun melekler Yunusun yanibasinda dursun insallah. Guclu anneler her zorlugun ustesinden gelirler. Sen de eminim o derece guclu bir annesin. yunus cok iyi olacak ve atlatacak tez vakitte. Iyi dusun zor olsada

    Sevgiyle sifayla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. benım de gecelerı sureklı kalkmaktan uyuyamamaktan dolayısıyla dınlenememekten dolayı bogazım agrıyor. Anne olmanın en zor yanı benım ıcın gecelerı aralıksız uyuyamamak :( sımdı hastalık bahanesıne de sureklı sallattırıyor kendısını ama o ıyı olsun da bugunler de unutulur ıns.

      Sil
  5. kıyamam nasılda yorgun halsiz hissediyordur kendini hep yatmak istiyordur, çok çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. dun gece de hep uyanık kaldık babasıyla sırayla salladık pıspısladık.

      Sil
  6. canım çok geçmiş olsun.Yusuf'un dergisine kavuşmasına sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederız ceydacım Allah sıfa verır ıns.

      Sil
  7. Geçmiş olsun Allah acil şifa versin. İnşallah kısa sürede iyileşirler. Dergiyi bir kaç yerde bakmama rağmen bulamadım sanırım Yusuf'un hayranları bitirmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederız bıraz once 3 tane kucuk kırmızılık gordum bakalım dokuntuye donerse 6. hastalık da olabılır. bence de arsıv dvd sınden dolayı degıl yusufun hayranlarından dolayı bıtmıstır dergı ;)

      Sil
  8. Öncelikle geçmiş olsun dergi işine gelince bence çok güzel bir anı olmuş sizin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. haklısın resmı cıkan dergılerı ozellıkle yırtmaısnı engellıyorum ılerısı ıcın ;)

      Sil

Yorumlariniz icin