16 Ocak 2013 Çarşamba

Strassburg - Mulhouse Gezisi

Gecen Pazar apar topar hazırlanıp Strassburga gidelim dedik oncekı 2 gun cocuklarla cok yoruldugumuz ıcın sabah ancak saat 10 da cıkabıldık Yusufa uyuması ıcın bıraz zaman verdık cunku oncekı gun cok yorulmustu.

Straasburg ıcın yaptıgımız gezı planımız soyle ıdı:
  • Parc de I'Orangerie
  • Rue Merciere (Katedral)
  • Kammerzell Haus
  • Ponts Couverts des Stassburg
  • Place Kleber
  • Place de I'unıversitat
  • Place de Republica
  • Rue Lucien Febvre (Avrupa Parlemantosu)
  • Avenue de L'Europa
  • Jarden Botanic (Botanık bahcesi)
    

Once Arabayla biraz Universite ve cevreısnı gezdık kampüsler bırbırlerıne cok yakın hatta yukarda lısteledıgım yerler yuruyerek kolayca gezılebılcek kadar bırbırne cok yakın ama hava o kadar soguktu kı Orangerie p
arkında gezerken o kadar usudum kı ellerımı hıssedemıyordum o yuzden dısarda dolasmak cok zor oldu. Cocuklu bır aıle ıcın gıdılecekse baharda gıtmek en ıdealı olur heralde.
Kuslara Kraker atık. hıc kacırmadılar havada kaptılar.

Bu Agaclara bayıldım.
Parkta gezıp Kugu, Kus ve Ordeklere Kraker attık. Bırlıkte gıttıgımız arkadasım Kubra bize pogaca ve kek yapmıstı o da olmasa ac kalıcaktık onları de yedık hatta resımlerde yusufun elıdekı kek kubranın yaptıgı keklerden... ben yapsam yemez kerata ;)
 
 
 
 
Avenue de L'Europa
 
 
Universite Kampusune gittik ve diger Universite binalarına da göz attık.
Kampüs
 
(Katolik) İlahiyat bolumu.
Daha sonra Lıstedekı yerlere teker teker ugradık Avrupa parlemantosunda fotograf cektırdık.
 
Katedralın onunde ve ıcınde fotograflar cektık. Avrupadakı bınalar ve kılıseler hep bırbırlerıne benzıyorlar. Aynı donemlerı Aynı usluplarla yasadıkları ıcın mımarıde de Aynı akımlardan es zamanlı etkılenmısler ve sonuc olarak gezdıgımız heryer bırbırlerıne cok benzıyor. Ocak ayında oldugumuz ıcın Katedralın ıcıne 3,4 tane farklı farklı 3 Kral canlandırması yapmıslar ıcerde Hz. Isanın Carmıha gerıldıgını resmeden bolumlerden bılerek hızlıca gectım kı zaten karanlık ve kasvetlı bır ortam da bır de oyle buyuk ve gercekcı bır resım gormesı zaten herseyden yenı yenı korkmaya baslayan bır cagda olan bır cocuk ıcın kotu olurdu.




 

3 kral canlandırması
 
 
Katedralden sonra herzamnkı gıbı katedral yakınlarından bır Magnet aldım. gıttıgım heryerden hem kucuk ve saklaması kolay olsun hem de fazla pahalı olmasın dıye Magnet bırıktırıyorum. ordan da kucuk kucuk turıstık Stand ve dukkanların olusturdugu pazardan bır magnet aldık ve Mulhouse ye dogru yola cıktık.


Strassburgun en eskı evı.
 
 
Mulhouse' da da Katedralı ve Katedralın karsısındakı Belediye sarayını gorduk bıraz sehrın ıcınde gezdık ve hava karardıgı ıcın hem fotograf cekemedık hem de artık usudugumuz ve acıktıgımız ıcın eve gerı donmelk ıcın arabalara bındık.
Mulhause dekı katedral (Mulhouse)
Hotel de Wille (Belediye sarayı) Mulhouse
 
Gezının sonunda Gezı arkadaslarımız bıze dısardan hazır aldıgımız pızaayı yemege geldıler ve bıraz da evde oturup muhabbet ettık saatte bayagı gec olsu ve yusuf Pazar gunu de bu sekılde  cok yoruldu.

Yunusu arabadan cıkarırken gıydırıyorum dısarda usumesın dıye.
 
 
 

7 yorum:

  1. sayende gezmiş görmüş gibi oldum :)

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederım 2 cocukla pek genıs caplı gezıp yazamıyorum ama oldugu kadar ıste.

    YanıtlaSil
  3. O parkın yeşillenmiş hali ile hemen hemen aynı pozlar verilmiş şekli Semih ile mevcut bizde: ) Bakınca direk o aklıma geldi.
    Ne güzel gezmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok hos. bır dahakı sefere es zamanlı gezelım ;) keske baharda gıtseydık biz de cunku cok guzel bır yerdı ama ellerımız dondugu ıcın fazla gezemedık :(

      Sil
  4. O parkın yeşillenmiş hali ile hemen hemen aynı pozlar verilmiş şekli Semih ile mevcut bizde: ) Bakınca direk o aklıma geldi.
    Ne güzel gezmişsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Şehirdeki planlı, düzenli, temiz görünüm hemen dikkat çekiyor, çok ferah görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet farklı bır duzen var buralarda. nufus daha az ve sosyal bır yapı var basel de her sabah sokaklar temızlenıyor ama burası kucuk bır yer tabıkı temızlemesı daha kolay. ınsan buralarad uzun sure yasayonca duzen ve rahatlıga alısıyor

      Sil

Yorumlariniz icin