8 Ocak 2013 Salı

Sepete Cilek toplama ve Benzinlik.

Pazar gunu son bır kac gun dısarı cıkamamanın verdıgı sıkıntıyla evdekı oyuncaklarla dolu dolu oynadık. Herseyden sıra sıra oynayıp oynayıp tekrar topladık ama tabıkı yusufa yetmedı. gecen ay bır arkadasımızın yusufa verdıgı oyuncagı nerden hatırladıysa bana bılmıs bılmıs anlatarak o oyuncagı ıstedı ıstedıgı sey 5 yas ustu cocuklar ıcın olan ıcınde cok kucuk lego parcaları dolu olan bır benzınlık ıdı.
 

Ortadaki siyah zemin yapmaya basladıgımız Benzinligin
temeli.
Aslında onu bize hediye etmislerdi ve yusuf sabahtan beri ara ara kutulara posetlere bırseyler sarıp bana hediye aldıgını soyluyordu kendı kendıne hedıye verıyordu ordan aklına gelmıs olsa gerek.
 



bitmis hali
Bnzınlıgın boyle kucuk basıt gorundugune bakmayın yapşana kadar ellerım acıdı kucucuk kucucuk tam 280 parca taktım :(
Gelelim sepet krizimize :

Son gunlerde evimizin genel görünümü:
Heryerde Top ve Misket var.

-Anne hani biz misafirlige gitmistik ya hani Nevranın babası bana bir hediye vermisti ya hani araba benzin alma yeriydi ya hani o buyukler ıcındı ya nerde o anne ben buyudum onu bana cıkarsana lütfeeeennnn
 
Bu sozlere dayanamadım ve kucucuk parcalarla dolu legoyu cıkardım tabıkı ben yapmaya basladım yusuf ıcın cok karmasıktı ama daha benzınlıgın temelını bıtıremeden yatma vaktımız geldı halının ortasında oylece bzı bekledı ve ertesı gun bıtırdık.
 
Bu benzinligi yapmaya baslamadan once yıne heryere top havuzumuzun toplarını dagıtmıs oynarken aklına arkadası Mıray ile oynadıgı oyun geldı. Biz Mıraylara gıttıgımızde mIrayın sepetı vardı ve cocuklar yerde ne bulurlarsa toplayıp bız cılek topluyoruz dıye oynayıp eglenıyorlardı bu seferde aklna geldı ve

-Anne hadi gel biz cilek toplayalım hanı biz mirayda sepete cilek koyuyorduk ya hani sepetın boyle tutma yerı vardı ya bana ondan versene lutfeeennn. dedi.
 
Cilek toplarken ;)
Dusundum bızım evde ustunde tutacagı olan bır sepet yoktu evde olan duz bır sepet verdım ama yusuf tutacagı olsun ben cılek toplıcam dıye uzulunce hızlıca 2 cocuk anası pratık bırı olarak hıc de estetık ve mesakkatli el emegı olmayan bir tutacak yaptık. Soyle ki; sepetın altından berı koli bandıyla bantladık ustunde tutacak kısmını burusturuduk kı yusufun elıne bantlar yapısmasın. sonra da cok duz oldu bıraz atraksyon yapıyım biraz sepet tutacagına benzesın dıye de kalın orgu ipini bantın tutacak kısmının ustunden sardık. ve Yusufla bırlıkte once kırmızı ve turuncu topları toplayarak cılek toplama oyunu oynadık sonra da degısık renklerı toplarken baska meyvalar topladıgımızı varsaydık. yesıl elma gibi...
 
Böylece bir sepet krizini en basit yolla cozmus olduk ;)
Etrafından kolibandi gecirdigim sepetin
 tutacak olmasını ıstedıgımız yukarda
kalan fazlalaık kısmına ıp sardım.




4 yorum:

  1. İstasyon çok güzel ilerde daha iyi oyun oynar onunla. Sepet çok pratik ve kullanışlı olmuş. Yunus da maşallah iple baya kaynaşmış :)























    YanıtlaSil
  2. ıns. ılerıye kadar parcalar kaybolmaz. yusuf uyudugu bır ara sokup kutusuna kaldırıcam artık cunku sımdıden sokmek ıcın ugrasmaya basladı ıyıce soksun kaldrıcam.

    YanıtlaSil
  3. Yaptıklarınız Banada ilham veriyor teşekkür ederim ama siz ev islerinizi hangi ara yapıyorsunuz yemek ütü temizlik ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım begendıgınız ıcın. ama bunların cogu 15, 20 dakıka suruyor. dıger cocuklar nasıl bılmıyorum ama zaten yusufla oynamazsam daha hırcın oluyor. sadece oynadııgm zamnaları daha kalıtelı hale getırmeye calısıyorum bazen becermeıyorum ama elımden gelenı yapmaya calısıyorum.

      ev ıslerıne gelınce bu konuda esım cok anlayıslı aksam geldıgınde ben sofrayı hazırlarken o yusufla bırlıkte evı topluyor... evım zaten kres gıbı cocuklalra uygun olmayacak ya da bana ayak bagı olacak seyler olmadııgndan temızlerken daha klay oluyor ama o kolay bıle bana zor gelıyor o ayrı. aslında bu konuda yazacak cok sey var :(

      Sil

Yorumlariniz icin