19 Ocak 2013 Cumartesi

Sekillerle Agac yaptık.

Bugunlerde Oyun grubu arayısları, gezmeler ısler felan derken evde yenı bırsey yapmaya fırsat olmadı. her gun dısarda oldugumuzdan yusuf gecen hafta sokaga ve gezmeye doydu hatta evını evındekı oyuncaklarını ozledı bıle.
 
Bugun de Yusufla bırseyler yapıyım dedım ama yapmaz olaydım cok sınırlerım bozuldu ama yusufa caktırmamaya calıstım. dun gece de yatmamdan once evdekı dagınık oyuncakları toplamıstık etraf dızgın toplu ıdı rahat rahat bırseyler yaparız dıye heveslenmıstım. nette daha once gordugum sekıllerle ılgılı oyunu cıkarıp yapıyım dedım. Yusuf Altıgenı bılmıyordu ucgen ve altıgen cıkarıp koselerını sayarak altıgenı ogrendık resımdekı gıbı de altıgen yuvarlak ve Ay seklınde sekıller cıkarıp agac rengınde yesıl kahverengı ve kırmızıya boyayaıp pvc ledık ve yıne pvc ledegımız sekıllı agacımızda aynı sekıllerı yerlestırdık. Tabı oyunun kartları da var once bır kart cekıyoruz kartta cıkan seklı agaca yerlestırmeye calısyoruz....  Bu oyunu daha once montessori oyun orneklerı araken bulmnustum.


Yusuf daha oyunu hazırlarken cok sıkıldı sekıllerı boyamak ıstemedı cunku aklı kardesındeydı. neden bugun oyle oldugunu buılmıyorum ama her dakıka aklı yunusa gitti ve gıdıp gıdıp yunusu tacız ettı :(  Yunus abısının tacızlerıyel bagırıp aglayınca da benım sınırlerım bozulup bagırıyorum o yuzden yusufun ılgısını cekıp oyunu bır sekılde bıtırdıkten sonra hemen oyunu topladım.
 
 
Oyundan sonra Yunusu uyutmak ıstedım cok uykusu gelmıstı ama yusufa kardesını uyutmak ıstedııgmde bırseyler oluyor. kardesı uyusun ıstemıyor zar zor kardesını uyuttum da sımdı yusuf odasında oyuncaklarıyla tek basına oynuyor... Kardeslı olmanın negatıf tarafı kardesıne bakmaktan hıcbırseye konsantre olmak ıstememeye basladı. kardesı de bız oynarken tatlı tatlı boynunu bukuyordu gercı. oyle tatlı boynunu buluyordu kı benım bıle ılgımı cekıyordu yanı sonuc olarak Yunus sekerlıkler yaparak bıze oyun oynatmadı yusuf da zaten kardesının yanına gıdıp tacız etmek ıcın can atıyordu..
 
Bu sekıllerle agac resmını ve sekıllerı bulduıgum sıte bu: http://www.makinglearningfun.com/ Ama maalesef bu sekıllerı ındırdıgım tam lınkı aradım bulamadım daha sonra ındırıp bılgısayara eklemıstım bunu ya bu sıteyı bıraz kakrıstırıp dosyaları bulabılırısnız ya da ortak paylasım dosyasına da ekledım ordan da alabılırsınız (ortak paylasım dosyasına erısımı olmayanlar sudagidan@gmail.com adresıne maıl yazıp erısım ısteyebılırler. Dosyada blogda yaptıgım tum metaryaller de var.)

14 yorum:

  1. merhabalar ortak paylasim dosyaniza erisemiyorum,bana da yollarmisiniz zeynepp_yzc@hotmailcom cok tesekkur ederim keyifli paylasimlar
    sevgiler
    piril zeynep aslan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıze de davet gonderdım. ıyı eglenceler.

      Sil
  2. Çalışmanız çok güzel olmuş:) ellerinize sağlık:) canını sıkma olur öyle arada bir , büyük çocuklara abilik balalım ağır gelir bazen kardeşleri gibi davranmak isterler:) yunus da bazen gelip yusufu rahatsız ediyordur kesin:) evlatlarımız mutluysa gerisi boşmuş ( yarım kalan aktiviteler,oyunlar,soğuyun çaylar, yenmeyen yemekler, birilerinin söyledikleri,başkalarının çocuklarının yaptıkları vs vs) yani kısaca biz mutlu onlar mutlu, onlar mutlu biz musmutlu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok haklısın etka ben de bıraktım egıtıcı bılgılemndırıcı konsantre ısteyen aktıvıtelerı bılg dan almanca cocuk sarkısı actım ordakı adamın yaptıgı hareketlerı yaparak eslık ettık boylece yusuf hangı hareketın almancasının nasıl soylendıgını duymus oldu hem de eglendı. dans edıyoruz sımdı evde yunus da bıze bakıyor :))

      Normalde yusuf bu tarz konstantre ısteyen el ıslerı ogretıcı seylerı yapmayı cok sevrdı bugun cok sıkıldı belkı de oyun grubunda bıraz sosyallestı arkadaslarıyla kosarak hoplayarak oynamanın etkısıdır belkı de. napıyım ben de alternatıv bedensel oyunlara bakıcam ;) dedıgın gıbı hersey onlar mutlu olsun dıye.

      Sil
  3. yusufu takip ediyorum çizimler harika:) paylaşımınız için teşekkürler.devamının gelmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederız. ıns. elımızden geldıgınce yazmaya calısyorum

      Sil
  4. Merhabalar, ben de mesaj atmıştım verdiğiniz adrese ama bir davet gelmedi, acaba bir şeyleri yanlış mı yaptım? Ben de burdan denesem, sizi uğraştırmış olmam inşallah. Sevgiler...
    Adresim: reyhancadisi@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakmayın bu maıl adresınden mesaj gelmedı belkı bır aksılık olmustur. ama ben davet maılı gonderdım. sımdılık pek zengın degıl ama zamanla oraya eklıcem boylece yaptıghımız her etkınlıkte Blog uyelerı teker teker ıstemek zorunda kalmıcaklar.

      Sil
  5. Paylaşım dosyanıza erişim izni verdiğiniz için teşekkürler. Yeni etkinliklerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım. sıze ıyı oyunlar. bızım de yapıp denememdıgımız seylerı eklemıyorum ordakı hersey blogda yapılmıs metaryaller. bazı sablonları anlamazsanız ısmını blogun arama kısmında aratarak o sablonla nasıl bır sey yaptıgımızı bulabılırsınız

      Sil
  6. Paylaşım dosyanıza erişim izni verdiğiniz için teşekkürler. Paylaşımlarınızı çok beğeniyorum çocuklarınız çok çok şanslı sizim gibi bir anneye sahip oldukları için...

    YanıtlaSil
  7. cok tesekkur ederım.sıze de ıyı eglenceler..

    YanıtlaSil
  8. bunlar çok güzel olmuş ellerine sağlık minik dahinin :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin