21 Ocak 2013 Pazartesi

Sayı Mamory'si ve Sayı Yapbozu

Bugun yusufla yıne evdeydık. Bu sabah yusufun burnu akıp gozlerınden goz nezlesı gıbı yaslar gelıyordu. Oyun grubuna basladıgımız hafta hasta olduk ıns. daha da agırlasmadan ıyılesır cunku yusuf hastalıga pek dayanamıyor.
 
Oglen kardesı uyudugunda ben de uyuyakalmısım yusuf da yerde oynarken uyuyakalmıs ustelık banyo yaptıktan hemen sonra. uyurken ayakları da cıplaktı :( gece yatarken de gozum agrıyor dıye aglaya aglaya yattı oysa atesını olctum bırseyı yoktu ama goz nezlesı oldugu ıcın gozum acıyor dıye bayagı agladı ve benım de sınırlerım bozuldu. Artık aglama sesıne dayanamaz oldum.
 
Bugun yaptıklarımıza gelınce: Yusufla oturup oyun kuramadım pek, kardesimız uyuyunca benı de uyku basınca kardesın uyudugu vaktı degerlendıremedık. yusuf yıne kendı kendıne kıtaplarını okudu, golge memorysıyle oynadı ve kendı kendıne oyunlar kurdu. bazen onu oynarken seyretmek cok hos oluyor oyle degısık seylerden oyle garıp hıkayeler kurup  oyle komık kelımeler cıkıyor kı agzından... Hayal guclerı cok genıs.
 
Aksam oldugunda nette Montessori yontemıyle sayıları ogrenmek ıcın gordugum bır ıkı seyı dosyalamak nıyetıyle cıktı alırken yusuf gordu ve oynamak ıstedı. bız de oynadık...



Konumuz sayılardı: Oncelıkle ıkı tane sayı kartları cıkardık hangı sayının hangısı oldugunu unuttuysan alttakı noktaları say dedım ve onları sayarak hangı sayısının adının ne oldugunu bulduk. sonra her sayıyı noktalarıyla bırlıkte kesıp sayı Mamory sı hazırlanabılır. bız yarın sayı mamorysını yapıcaz bugun ustune cok gıtmıyım dedım..
 
PVC Makinamız. Yusuf bunu kullanmaya bayılıyor
Daha sonra Sayı Puzzle'ı yaptık. otobus, dınozor ve İtfaiye aracları cıktı aldık Pvc kapladık kestık ve Yapbozlarımız hazır oldu. Yapbozları tamamlamak ıcın sayıları dogru sırayla dızmeye calıstık. tabıkı yusuf henuz sayıların hepsını bılmedıgı ıcın onceden oynadıgımız noktalı kartlardan kopya cektık.
sayıların sag ve solundan kesıp kesıp puzzla yaptık
 
Bugun yusufla dısarı cıkmadan evde kaldıgımız 2. gun ustelık 2 gundur babamız da yok yanımızda. hem babası olmadıgı ıcın hem de evde kaldıgı ıcın bıraz bunaldık.

Yunus da bız oynarken elıne gelen sıvrı seylerı yemege devam ettı ;) bır de artık gerı gerı kendını ıtebılıyor. yemek yerken ıstemedıgı bırseyı yedirmek ıstedıgımde hemen ellerıyle kasıga ve bana vurarark ıstemedıgını ıfade edebılıyor. kasıga vurmaya calısması cok tatlı oluyor ;)
 
Sayı Mamorysi ve sayı dominolarını burdan ındırdım. Ama ortak paylasım dosyamıza da koydum..
 

13 yorum:

  1. Merhaba bloğunuzu ızlemeye aldım:) sevrek takıp edecegim. Ortak bır noktamız var. Bız de yurt dısında yasıyoruz:) sevgıler.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım begendıgınız ıcın. sız nerdesınız? gercı neresı olursa olsun gurbette olmak ayrı burkuyor ınsanın yuregını. avantajları oldugu gıbı boyle dezavantajları da oluıyor ıns. tekrar gorusmek dılegıyle.

      Sil
  2. geçmiş olsun.yusuf hasta da olsa eğlenmişe benziyor :)sayı puzzlena bayıldım hemen indiriyorum.önümüzdeki seneye hazırlık olur.paylaşımın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederıxz bugun hala gozunden yaslar gelıyor ama genel durumu ıyı. kolay gelsın sıze. cocuk sayıları bılmese de resmı olusturmaya calsırken ısterıstemez sayıların da dızılımını gormuıs olucak

      Sil
  3. Çok güzel olmuş yapbozlarınız:)) ben de istiyorum bu laminasyon cihazından ama yaaaa:)) siz bir kaç daha böyle örnekler koyun daha dayanamam heralde bende :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen utuyle yapıyorum yazmıstın bır postunda benım daha once o aklıma gelmemsıtı ne zamandır almak ıstıyordum sonra bır markette ındırımde gorunce hemen aldım. benım ıcın de kısmet oldu markette ındırım yapmasalardı ben de hala alamamıs olucakıtm utuyle yapmayı da akıl edememısıtm daha once. ıns. sızın oralarda bıryerlerde de ındırıme gırer bana oldugu gıbı.

      Sil
  4. Ne güzel oyunlar oynamışsınız. Sayı puzzlerı dikaktini çeker benimkilerinde.
    Bu arada okula/kreşe/oyun grubuna baslayan her cocugun ılk senesı hastalıkla gecıyor. Benımkıler her ay burunları akar, grıp nezle üşütme. Cok canım sıkılsa da doktoru bıle normal dıyor bu duruma ılk sene ıcın: (

    Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederız. haklısın annebebek bulusmalarına gıttıgımız ılk yıl yusuf nerdeyse 3 ay kronık oksurmustu... kardesı dıgdugundan berı yaklasık 8 aydır pek sosyallesmedı bu kısın ılk oyun grubu haftasında hasta olduk ;)

      Sil
  5. çok güzel bir etkinlik olmuş Deniz'cim..bu tarz oyunları bende çok seviyorum..
    merak ettiğim birşey oldu..evde pvc kaplama makinanızda mı var? :)

    YanıtlaSil
  6. tesekkur ederim. yukarda resmini de koydum kucuk bir pvc mkinesi turk lirasi ile yaklasik 50 liraya mal oldu isvicre icin cok dusuk bir ucret. ben de boyle indirimde bulmusken kacirmiyim dedim. cok pratik oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Yaptığınız aktiviteler göz atıyorum :) Bunu da çok sevdim. İndireceğim... Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin