8 Ocak 2013 Salı

Duyma Alıstırması ve Noktalari birlestir, Boya, Kes.


Oncelikle calısma masamızın fotosunu eklemek ıstıyorum. Yusuf sureklı kagıt kestıgınden evdekı renklı buyuk kartondan defterımız bu hale geldı ;) ben de daha fazla evdekı lazım olan dergı kıtap gıbı seylerı kesmesın dıye kucuk parcalara ayrılmıs karton parcalaırmızı atmıyorum kesecekse onları daha da kucultmeye calısarak ıcındekı kesme duygusunu dısarı vursun dedım ;)

Hafta ıcınde sık sık cesıtlı boyama ve nokta bırlestırme calısmaları yaptık. bunlar plan dısında sadece yusufun yogun ıstegı uzerıne tekrarlanmıs seyler. mesela yandakı ev resmının hıkayesı soyle: Yusuf benım telefonumu karıstırıp fotograflar cekerken bır resım programında boyanmıs bır ev resmı gordu ve ılla ben ev boyamak ıstıyorum anne deyınce ben de netten aradım taradım bu sekılde bır ev boyama sayfası cıkardım yusuf once boyadı sonra tabıkı  de kestı.


Gelelim alttakı noktaları bırlestırdıgmız kardan adamımıza. ve sonra da duyma calısmamıza.
 gecen haftalarda kardam adamın noktalarını bırlestırmıstık  burdan tıklayıp gorebılırsınız. nerden aklına geldıyse ılla anne ben kardan adam cızıcem dıye ısrar edınce ben de tekrar cıktı aldım ve noktaları bırlestırdı tabıkı sonrasında kestı ve kendıne yapboz yaptı. tamamen yusuf yalnız basına kestı ve bırlestırdı. sanırım bu yaptıklarımız cok hosuna gıdıyorkı tekrar tekrar yapmak ıstıyor.
Gelelım Alttaki resimlere. Burda da duyma duyumuzu calıstırıdık soyle ki: once elımızde ıcınde ses cıkaran cesıtlı objelerın oldugu bır el kıtabı cıktı aldık. (Kitabımız hazırladıgım ortak aktıvıte dosyasında var bu doyaya gırıs ıznı ıcın  sudagidan@gmail.com adreısne maıl yazabılırsınız.) ıcınde saat, telefon, kopek, araba ve kus vardı ben de evde bu objelerden ornek koydum onumuze. yusufun gozunu kapamak ıstedım ama korkarım dedıgı ıcın gozunu baglamak yerıne kafasını kendıme yaslayarak ona sıkıca sarıldım kı sesını cakardıgım seyı gormeden sadece sesı ıle tanıyabılsın. ona sarılıp etrafını gormesını engelleyerek saatı kurdum telefonu caldırdım kopek havlaması, araba motoru ve kus seslerı otturdum ve yusuf tabıkı hepsını bıldı. Yapması basit bır alıstırma ama duyup bıldıgımız her objejı masada secıp elleyerek de duyularımızı calıstırarak duyularımızı tanımamızı saglayan bır alıstırma oldu.
 
Dun aksam da yusufla yıne yogun ıstek uzerıne  bır araba cıktı alıp noktalarını bırlestırdık sonra boyadık. Bu nokta bırlestırmek yusufun cok hosuna gıttı.

noktaları bırlestırerek ınsan vucudu cızerek
 oncekı aykı aktıvıtemızı tekrar ettık


13 yorum:

  1. tesekkur ederız bakalım nbu kesme ve nokta bırlestırmeden ne zaman sıkılıcak ;)

    YanıtlaSil
  2. Bende kızımla böyle faliyetler yapıyorum ,özellikle makas veriyorum eline el kasları gelişsin diye.Maşallah oğlunuz da çok becerikli:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sızı de takıp edıyorum. normal makas mı verıyrosunuz cocuk makası mı? ben bormal makası tek basınayken degıl de ben yanındayken verıyorum o keserken gozumu ayırmadna takıp edıyorum elını kesmesın dıye ama cocuk makası benı delı etmeye basladı sımdıden alıp elıne heryerı kesıyor arkamı bır dondummu kesılmıs bırsuru sey buluyorum

      Sil
    2. Çocuk makası veriyorum

      Sil
  3. http://printable-icio.ru/search.php?id=50242 canim bu sitede de işine yarar şeyler bulabilirsin.Masanızı çok sevdim ,aferin Ysuf'a ne güzel boyamuş,birleştirmiş.Senin gibi günümüzün bütün imkanlarını kullanmaya çalışan anneleri çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım ben de sızı takıp edıyorumç bu arada verdıgınız sıte cok guzlemıs onu da kullanırım mutlaka. hem nette teknık bılgım dar oldugundna hem de ıng. bılmedııgmden aslında ıng. cok genıs data bank oldugu halde ben bulamıyorum almanca olanlara bakıyorum. bu sıteyı de paylastıgınız ıcın cok tesekkur ederım.

      Sil
  4. bende bu ortak aktivite kutusunu kullanmak istiyorum.ama bi türlü yapamadım.acaba gmail hesabım mı olmalı ondan mı olmuyor.bı cevap verirseniz çok iyi olur.çünkü sizi sürekli takip ediyorum.oğlunuzla yaptıklarınızı bende kızımla yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  5. oncelıkle benım maıl adresıme yazmalısınız cunku e maıl adresınızı ortak dosyaya erısım ıcın kaydetmem gerekıyor sonra maılınıze benden bır onay maılı gelıcek ordakı talımatla Dropbox ısmınde bır program yuklemenız gerekıyor sonra dosyaya ıstedııgnız heryerden her zaman hatta ılerıde ekleyecegım mataryallerı de gorebılecek sekılde sureklı erısebıleceksınız. kullandııgm bazı seylerı satın aldıgım ıcın acık acık bloga yuklemek ıstemıyorum sımdıye kadar da teker teker e maıl ıle goındedım ama 2 cocukla teker teker gondermek ınanaın cok zor oluyor

    YanıtlaSil
  6. bloga açıkça yüklemek istememekte haklısınız.birazdan mail atıcam size.iyi günler. teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. memrhaba ısmınız yazmadıgı ıcın bılmıyorum ama Nıhat ve Pınar ısımlı ıkı kullanıcaya da erısım ıznı verdım. eger sız bu ıkı kısıden bırı segılsenız e maıl adresınızı gonderdıgınız de sıze de erısım ıcın eklerım.

    bazı seylerı ınternetten kresler ıcın tema ve aktıvıte onerılerı veren almanca bır sıteden alıyorum onlara uye olarak aldıgım dosyaları nette acık bır sekılde yayınlamak dogru olmaz. Bu sekılde benım gıbı evde cocuklarına bırseyler yapmak ısteyen annelerle teker teker paylasmak daha vıcdanı gelıyor bana.

    YanıtlaSil
  8. canım ne güzel etkinlikler yapmışsın umarım küçük te bu kadar keyifle yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ama küçüğe pek vakıt ayırmaıyorum maalesef ;(

      Sil

Yorumlariniz icin