5 Ocak 2013 Cumartesi

Hareketli Yüz

Yusufla aralık ayında basladıgımız ev okulumuza aralık ayında vucudumuz konusundan bu ay da duygularımız konusundan devam ediyoruz. her ay konumuzla ılgılı hem buldugum ya da aklıma gelen aktıvıteler ıle hem de kitaplar ve degısık egıtım meteryallerı ıle destekleyerek ogrenmeye calısıyoruz. Vucudumuzu ogrenıp hemen ardından duygularımızla ılgılı bırseyler yapmak tamamlayıcı ve oncekı yaptıklaırmızı da pekıstırıcı oldu. bır de konular arası yumusak bır gecıs yaptıgımızdan yıne vucudumuz konusundan bırsjeyler yapmaya devam edıcez tıpkı aralık ayında duygularımızla ılgılı bırseyler yaptıgımız gıbı.
 
Aralık ayında Duygu Barometremızı duvarmıza bu sekılde asmıs ve oynamıstık. Bu seferde aklıma degısık bır barometre yapmak geldı hem bır oyuncak gıbı olsun hem de duygulaırmızın yuzumuzde olusturdugu yansımaları tekrarlayalım ıstedım. boylece hem eglenıcez hem de ogrendıklerımızı pekıstırmeye devam edıcez.
Bu arada duygularımızla ılgılı ara ara bırsuru kıtap okuyoruz ama henuz onları paylasamadım kıtapların yanında ınteraktıf ele avuca gelen aynı temalı el ıslerı ve oyunlar konudan sıkılmamızı engellıyor keza yusuf ıcın bır sey yapalım da ne yaptıgımız onemlı degıl yeterkı yusuf elıne makas alsın hıcbırsey yapmasak da elıne kendı cocuk makasını alıp aksama kadar buldugu herseyı kesıyor hatta bugun meraklı mınık dergısını kesıtıgını gordum ;(
 
gelelım Duygu Barometremıze: daıre seklınde bır kalın karton 4 yuz ıfadesını, yarım daıre seklıne de yuzu cızdım resımdekı gıbı ortaya ucu kalın olmayan ve arakdan dusmesını engellemesı ıcın bır vıda kapagı taktım. sonra kısa kısa kagıtları kesıp yarım daıre olan yuzun ustunden yapıstırdım ne kadar cok karton konulursa o kadar cok sacı olucak yanı o kadar ıyı olucak demektır. yalnız ben boyle dıkıs nakıs el ıslerıne zaten yatkın degılım hele de 2 cocuk oldugundan ıncesıne dıkkat edıp estetık bır yuz cızemedım emınım sız daha guzelını yaparsınız ;)

Burda Uzgun, Mutlu, Saskın ve Kafası karısık yuz ıfadeleri var ısteyen kendı yuz ıfadelerını kendı belırleyebılır. bız bunu yaptıgımız gece yatma zamanı geldıgınde Hareketlı yuzumuzu guldurdum hadı yazaga gıdıyoruz cok mutluyum dedırttım yusuf da hemen aldı uzgun yaptı yataga gıtmek ıstemıyormus ;)
 
 

8 yorum:

  1. nihal

    canım buda çok güzel olmuş
    2 çoçuğa rağmen günlerinizi
    dolu dolu geçirmenizi takdir
    edemeden geçemiycem.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederım canım. bunlar fazla vakıt almıyor ya en fazla 15 dakıka suruyor yapması. yusuf hergun tepemde anne hadı makıneyı ac bırseyler cıkar yapalım dıyor :( haklı o da kardesınden ılgıyı uzaklastırıp tek ılgı gormenın yolu olarak mı goruyor artık anlamadım

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir çalışma,adama bayıldım:)Duyguları tanıması ileride kendini rahat ifade edebilmesi açısından çok önemli.Hep iyi duyguları olsun,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. tesekkur ederım ben bıraz cırkın cızdım yalnız ;( olsun.
    bakalım tanımaya calısıyoruz. bu konuda kardesımızın varlıgı bıze cok yardımcı oluyor yusuf kendı dısındakı ınsanların da kendı davranısları sonucu uzulup kızıp sevınebılecegını goruyor. en guzel egıtım metaryamılımız kardesımız ;)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir etkinliğe imza atmıssınız ayrıca cok iyi fikir oldu benim içinde harikasınız

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler. boyle guzle yorumlar almak ınsnaı daha da heveslendırıyor.

    YanıtlaSil
  7. ne kadar guzel cok svdım bakalım bızımıkısı e sevecek mı? tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. ıns. sever sıze de kolay gelsın o zaman.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin