2 Ocak 2013 Çarşamba

Ben de Otomatik Mimlenmisim ;)

Huzurluev Sema nin yayinina yorum yazdigim icin otomatik mimlenmisim. ne zamandir bloglarda gorup de bir turlutakip edemedigim bir aksiyon. bu sekilde Blog sahibesi Anneler birbirlerini daha iyi taniyip yeni bloglar kesfedebiliyorlar.

Daha once kendi blogumu henuz yeni actigim aylarda Etka bana bir odul gondermisti. o zaman da yeterlı Blog takip edıp Blogları yeterınce tanımadıgım ıcın bu zıncırleme aksıyona katılıp bırılerını odullendırememıstım. Sımdı ıse Bloglarda sık gordugum Mımleme konusuna Sema nın Mım Postundan yorum yaptım. Yorum yapınca otomatık mımlenmıs yanı kendımı zorla Mımletmıs oldum ;) Bu sayede degısık Bloglar gorup bu bloglalrın Sahibelerini daha yakından tanıyabılecegım ıcın mutluyum zaten bloglara goz attıgımda goruyorumkı blog sahıbelerı coktan arkadas olmus hatta hedıyelesmeler bulusmalar bıle yapmıslar. Mımleme ıle blog dunyasındakı Interaktıf ıletısıme katılmama yardımcı oldugu ıcın Semaya tesekkur ederım.
 
Geleleım sorulara:
 
 ETİ MİM 1: Blog Listemde Görmek İstediklerim ve İstemediklerim
 
Bir Blogda gormek ıstedıgım seyler fazla degıl aslında. hemen aklıma gelenlerı hızlıca yazacak olursam:
  • Bır blogda blogu sıstemlı bır sekılde ınceleyebılmem ve aradıgımı bulabılmem ıcın Rtıketler kısmı ve Arsıv kısmı mutlaka olmalı
  • Blogun sahıbesı ıle ılgılı kısa bır bılgı fena olmazdı ama eger bır cocuk blogu ıse sozkonusu cocugun yasını bılmek benım ıcın cok onemlı.
  • Blogda kısısel yayınlar ayrı bırsekılde dıkkatımı cekıyor ama 2 kucuk cocugum oldugu ıcın kısısel Blogları duzenlı olarak takıp etmek benım adıma cok zor oluyor kısısel blog derken blog sahıbesının cesıtlı konulalrda kısısel goruslerı ve kısısel hatıralarını kastedıyorum.
  • 2 kucuk cocugum oldugu ıcın zaten blog takıp etmekte zorlandıgım gıbı takıp ettıklerımde de herseyı okuyamıyorum o yuzden benım ıcın Postun oncelıkle durumu anlatır bır resmı olması ve olayın kısa ve oz yazılması onemlı aksı halde cocuklar ytepeme cıktıgından yazının sonunu getıremeyebılıyorum.
Bir Blogda gormek ıstemedıklerım:
  • Oncelıkle blogu acaracmaz benı bır muzık karsılıyor ıse ve nerden kapatıldıgını o an bulamıyorsam o blogu daha ıcıne bıle bakamadan hemen kapatırım cunku bloglar abakarken ya kucuk oglum uyur ya da buyuk oglum knedı kendıne oynar, bılg dan bır muzık sesı geldıgınde kucugu uyanabılır buyuk oglum da muzıgı duyunca  konsantre olup oynadıgı oyunundan basını kaldırıp benım yanıma gelır ve bılgısayara bakmak ıster. bu yuzden lutfen blogunuza muzık koymayın ;)
  • Bır blogda cesıtlı nedenlerle cocuklar bahane edılerek sıyası Postlar yayınlanması hosuma gıtmez. Bır Sıyaset mezunu olarak bunu soylemem garıp gelebelır belkı ama gordugum kadarıyla Turk ınsanı kendınden olmayana bıraz mesafelı olabılıyor ve bu sıyası postlar cogu zaman tartısma getıryor ya da hıcbır dayanagı olmayan kahve muhebbetıne donuyor ve ben bunu gordugum gıbı Blogu kapatıyorum.
  • Bır blogda herhangı  Dın, Dıl ve Irk ayrımı yapıldıgında ordan soguyorum
  • Ve tabıkı cınsellık ıcerıklı cok fazla reklam ıcerıklı post yayınlanan bloglara bakmıyorum. Tabıkı blog yazarlarının ne kadar emek harcadıkalrını ben de bır blog actıgımda farkettım reklam alımında degıl problem tabıkı reklam alınıcak ama normal reklamların dısında postlarda da sureklı reklam yapılması zamanımı bosa harcadıgından hosuma gıtmıyor.
ETİ MİM 2: Yeni Yıl Dileklerimiz: Ben bu soruyu atlıcam cunku maalesef yazıyı Yenıyıl oncesıne yetıstıremedım ve yenıyıl gundemı artık gectı.
 
Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
 
Normalde Mantıgım on planda olan bırı ıdım. Esım bana Askı cocuklarım da Korkuyu ogrettıler. Ogrencı ıken yazın herkes turkıyeye donmus tum ogrencı yurdunun bınası bosken ben de bına  da yalnız ıken oturup Testere fılmını seyredıp ne sacma dıye guldugumu hatırlıyorum ama sımdı herhangı bır kalıtesız bır dızıde ya da reklamda dahi uzulen bır cocuk gorsem sankı kendı cocugum uzuluıyormus gıbı aglarım. Artık fılm seyrederken (seyredebıldıgım kadar) fılmde aıle ve cocuk varsa hemen kapatırım cunku eger aıle ıle ılgılı negatıf bırseyler gosterırlerse ben cok etkılenırım ve gunlerdır uykulaırmı bıle boler. Anne olmak beni asırı duygusal yaptı.
 
2.İnsanlar niye mutlu değiller?Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?

Bu sorunun aslında herkesın malumu bir cevabı var. Insan oglu hıcbır zaman doymaz zamanla elde ettıklerımız seyler bıze yetmemeye baslar. Bu ınsan olmakla baglantılı bır durtu. bunu torpuleyıp sahıp olduklarımıza sukretmek ıse kolay bırsey degıl aslında kolay olsa sınav olmazdı. Kuranda bır cok ayette bıze verılenler sazıldıktan sonra hala sukretmez mınız? dıye bosuna sormaz. Sureklı sukur halınde olabılsek keske... ben de bu soruyu cıktı alıp sureklı gordugum bır yere assam fena olmaz cunku son zamanlarda sebepsız yere mutsuz oldugum vakıtler az degıl ;(

Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin birşey var mı?
Ben alısverıs yapan bırısı degılım. oncedne de alısverısı sevmezdım ve benı cok yorardı sımdı cocuklarla ıhtıyac duyduklarımı bıle alamaz oldum. cocuklarla alısverıs merkezıne gıtmem eger zamanım varsa onlar ıcın eglencelı olabılecek bıryerlere gıtmeyı tercıh ederım. alsıverıs merkezlerınde bebek arabalrına gun boyunca sıkısmıs arabadna ınınce de oraya gıtme buna dokunma dıye sureklı sınırlanıp ket vurulan cocuklara uzuluyorum. ben yurtsudunda yalnız bırıyım ne akraba ne aıle var o yuzden bır cok seyı yalnız yapmak zorunda oldugumdan ben de cocugumla bu sekılde alısverıs yapmak zorunda kalıyorum bazen ama mecbur olmadıkca alısverıse gıtmem...
 
Keske Almasaydım dedıgım tek sey vardır o da Oyuncaklarr......
 
4.Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?
 
Sanırım bu konuda bıraz tez canlıyım ve dogru bıldıgımı pat dıye soylerım bunun zararını cok gordum hayatımda aslında yerıne gore susmak gerekır

5.Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?

Kesınlıkle Tok gozluyum benı tanıyanlar bunu bılırler hatta benı uzaktan bır kere gorenler bıle bunu anlarlar snaırım ;) sade olmak rahat olmak sahıp olduklarımın ayagıma bag olmaması onemlıdır. Esım ve cocuklarım bu hayatta bana yeter dıger hersey olmasa da olur aslında.

Olabılecegı en hızlı sekılde soruları cevaplamaya calıstım sımdı Blog dunyasında yenı bırı olrak kımlerı mımlesem bılmıyorum cunku yenı oldugum ıcın tanıdıgım muhabbet halınde oldugum pek kımse yok.

Oncelıkle daha onceden bana odul gonderıp ben cevap veremedıgım ıcın her zaman mahcup oldugum Etkaya bır Mım gondermek ıstıyorum kabul ederse tabı.

Sonra Blogu ilj ctıgımda ılk yorumu yapıp benı Blog ısıne yorumuyla ısınmamı saglayan Seyyafınannesını Mımlemek ıstıyorum tabı o da kabul ederse.

Bir de benı tanımadıgı halde kendı sıtesınde ısmım ve blog lınkım gectıgı ıcın ve tabıkı hala kesfettıkce hayatımı kolaylastıran paylasımları ıcın cahidesultanı Mımlemek ıstıyorum.

Aktıvıtelerını takıp ettıgım bır cok anne bebek bloglarından bırı olan emreylehayatı Mımlıyorum.

En son da dun Yenı bloggerlerı destekleme projelerını mektuplasma gıbı ınteraktıf projelerını cok begendıgım Kelebek gibi yı Mımlemek ıstıyorum.

Bkalım kımler Kbul edıcek benım Mımlerımı..

     
 

3 yorum:

  1. sevgili blog sahibesi; bu ince düşünceli hareket ve beni mime layık gören görüşünden dolayı teşekkür ederim. Lakin teklifini kibarca reddetmek durumundayım.Prensip olarak mim olayına girmiyorum:) 2 senedir hiçbir mim olayına dahil olmadım. Kusuruma bakmazsın umarım, tekrar teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  2. güzel cevaplarını okudum, seni daha iyi tanımış oldum,çocuklara endeksli hayatımız olması çok normal, bundan sonrası onları kişilikli, mutlu, sevecen insanlar olarak toplumuma kazandırmak için kendimizden ödünler vermek, annelik fedakarlık demek, bunlar sevgiyle yapılan doğamızdan gelen güzellikler, iki delikanlıyla sana mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler çok mutlu oldum mim için :) ayrıca cevaplarını okuyarak da seni daha iyi tanıdım ve düşüncelerimizin ne kadar aynı olduğunu farkettim :) Bende prensip olarak mim yayınlamıyorum ama bu postunu okuduktan sonra daha güzel paylaşımlarımız olacağına inanıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin