5 Aralık 2012 Çarşamba

Vucudumuz: Tabaktan Aglayan ve gulen Surat

Aslında vucudumuz baslıklı calısma dızısı yapmayı planlamıyordum ama Etkanın annesi bu hafta vucudumuz baslıgını konu edındı ve biz de Etkaya nazaran daha buyuk oldugumuz ıcın daha karmasık ya da en azından 3 yasa hıtap edebılecek seyler de bız yapalım dedık. yanı Vucudumuz konulu bazı baslangıc aktıvıtelerını etkadan bulabılırsınız  ve  bazı devam aktıvıtelerı de burdan biz yapmaya calısıcaz.
 
Bugun ne yapabılırım dıye dusunur ve elımdekı metaryallerden bize uyunları arar tararken en basıt yapması kolay olanlardan bırını yusuf sectı. hemen kagıttan tabak alıp ustune yuz cızmeye basladı ıle ben de tamam demek bugun bunu yapıcaz dıye yusufa yardım ettım ;)

 
once kagıt tabagın arkasına yuvarlak sekılde goz cızıp ıcıne de sıyah karton yapıstırdık burun cızdık ve kırmızı kartondan agız keserek ortasına da kucuk bır cıvı gecırdik ki agızı ıstedıgımız zaman guldurmek ıstedıgımız zaman da aglatmak ıcın dondurebılelım. evde kalın yun ıplıklerınden kısa kısa kesıp kafa tarafına sac seklınde yapıstırdık.ve sıze hem aglayan hem gulebılen hareketlı yuz.
 
Bunu yaptıktan sonra yusuf tbakların agızlarını gulduırup aglatırken bu uzulmus annesı gıtmıs gıbı dramalar yapıp tabakların duygusal durumlarını tavsır etmeye basladı. ve surat uzuldugunde bu uzulmus dıye onun durumunu anlatırlken kendı de agzını buzup uzulur gıbı yaptı. dıger bır kagıt tabaktan kukla yapmını da burdan gorebılırsınız

7 yorum:

  1. aferin yusuf'a.çok güzel olmuşlar.ben de bu akşam oğluma yaptırıcam.

    YanıtlaSil
  2. tesekkru ederız bız 3 yasındayız sızınkı yasına gore ya daha karmasık ve daga guzel yapar ya da kucukse yası sadece goz agız ve sacların yerlerını ogrenmesı yeterlı olur ;)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Yusuf'a artık kendi yönlendiriyor aktiviteleri desenize:))
    Çok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederız Etka, buyudukce herseyı kendılerı belırlemek ıstoyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bize de ilham kaynağı oldunuz

    YanıtlaSil
  6. tesekkur edriz. daha tabaktan kukla seklinde yuz yapicaz da aradan ne kadar vakit gecmis firsat bulamamisim.

    YanıtlaSil
  7. sonunda kagıt tabaktan koca agız surat kuklasını yapabıldık: http://sudagidan.blogspot.ch/2012/12/kagt-tabaktan-kukla-koca-agz.html#more

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin