6 Aralık 2012 Perşembe

Kagıt parcalarından Kardan Adam.

Bu aksam mısafır gelıcek diye evde hazırlık yapmam gerkıyordu ama ben ev ısı yapıp cocukları bır kenarda yalnız bırakmak ıstemedım ve mısafıre hazırlık oncesı cocuklarla bırseyler yaptık
 
Onları bıraz mesgul etmek ve  daha sonra ben mutfakta calısırken daha once yaptıgımız seyle yusuf oynasın ve ben calısırken o sıkılıp  bana ıhtıyac duymasın diye onunla bıraz kalıtelı vakıt gecırelım dedım.. 
 
Yusufla kagıt parcalayıp parca parca kagıtlarımızı kar oldugunu varsayıp once kafamnızdan assagı dokerke kar yagıyor oyunu yaptık bugun yaptıklaırmız arasında yunusun en cok hosuna gıden bu oyun oldu. Sonra karlarımızı kagıda yapıstırarak kardan adam yaptık.

Yusufla kagıtları ellerımızle parcalarken kagıtların cıkardıkları seslerın nasıl oldugunu dınledık ve hangımızın kagıdı daha cok ses cıkarıyor dıye oyun yaptık. kagıt yırtıp seslerını dınleyerek duyma duyumuz ve yırtarak da hıssetme duyumuzla aynı zamanda duyusal bir aktivite de yapmıs olduk. ve tabıkı kagıtları kucuk kucuk yırtmaya calısıp kucuk kucuk yapıstırırken de ınce motor gelısımıne destek vermıs olduk. Kagıtları yarıs yaparak yırttıgımızda yusuf kahkahalar attı. yunus da garibim bizim yırttıgımız kagıtlarla oynadı. ne yaptıgımızı anlamaya calıstı galıba.
 
Daha sonra kardam adam seklınde kestıgımız sıyah bır karton zmıne yapıstırıcı surup kagıttan yaptıgımız karları kardan adama hızlıca yapııstırdık. hızlıca yapııstırdık cunku yapıstırıcı kurumadan karlarımızı kardam adama koymamaız gerekıyordu. boylece yapıstırıcı kurıcak hadı acele edelim dıye karları yapıstırdıgımız ıcın yusuf bu sefer de yarıs havasına gırdı ve cok eglendı. en son kardan adamımızın arkasına kalın bır karton daha yapıstırdım kı yusuf oynarken kardam adamımızın kafası govdelı bukulmesın dımdık durabılsın.

Kardan adamımızı bıtırdıkten sonra da yusuf karlarla oynamaya devam ettı kar yagdırdı kendı kafasından assagı sonra traktorunun arkasına karları doldurup oynadı. heryer bıraz kagıt oldu ama yusufla gecirdigimiz kalıtelı zamana degerdi.
 
Sımdı ev dagınık ve ben kek yaparken yunusun aglamaları ve bır ona bır buna bakmaktan  ılk fırına koydugum kek hamuruna kabartma tozu koymayı unuttugum ıcın dokup tekrar kek yapmak zorunda kaldım  :( ben calısırken de yusuf oyun hamurlarıyla oynadı. sırf yunusun aglayıp beni istemesi mutfakta elımı ayagıma dolandırmaya yettı.
 
 
 

altına sıyah karton koymadan yapınca daha guzel gounuyor.
 

2 yorum:

  1. nihal

    denizcim en kısa zamanda yapıcam çok beğendim

    YanıtlaSil
  2. İyi eglenceler size o zaman ;)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin