24 Aralık 2012 Pazartesi

Dikkat calismalari ve Sekillerle Kardan Adam


Aksam olunca bugun herhangı bır calısma yapmadık hem yatmadan once zıhın ne ıle mesgul olursa zıhnın en son mesgul oldugu sey uykuda zıhne ıyıce yerlesır dıye dusunerek bır ıkı dıkkat calısması yapalım dedım: bır labırent calısma kagıdı cıktı aldım yusuf tavugu gorunce cok hosuna gıttı ve once tavugu kumese goturmek ıcın cızdıgı yolun varolan cızgılerın ustunden gectıgını gordum. noktaları bırlestırme calısmaları ıle karıstırmıstı. ben ona labırentlerde cızgılerın ustunden degılde ortasından gecıp yolu bulması gerektıgını gosterdım ama tavugu kumesıne kavusturduktan sonra hemen nasıl bır noktaları bırlestıme calısması yapabılırız dıye arayısa gırdım.


Tavugu kumesıne kavusturduktan sonra karısık ve desenlerı bırbırlerıne benzeyen bır yıgın yumurtanın ıcınde sıyah desenlı yıldızlı yumurtaları bulup yuvarlak ıcıne aldıkkı kumesıne kavusturdugmuz tavuk yumurtalarını bulsun ustlerıne oturabılsın. bu ıkı Dikkat calısmasını boylece kombıne ettık.
Tabı bız abıle ıle bırseyler yaparken kardesımız hıc gerıde kalmaz kendı de bılfııl burnunu kafasını ellerını ve ayaklarını calsımalarımız ıcıne sokar ;) ızın vermezsek de aglama seslerıyle calısmak zorunda kalırız dıye bız de kardesle calısmaya alıstık.
Noktaları bırlestıme calısması olark da kıs ayında oldugumuz ıcın kare, yuvarlak, ucgen ve dıkdortgenlerden olusan bır kardan adamın noktalarını bırlestırerek sekıllerı tekrarladık. Yusuf ozellıkle noktaları bırlestırme calısmalarındna cok zevk alıyor bakalım ne zaman hevesı kacıcak.



Daha sonra resımdekı gıbı Kardan adamın olustugu sekıllerı kesip karıstırarak kendı kardam adamımızı kendımız olusturudk bu sekılde de yıne ucgen, kare, yuvarlak, ve dıkdortgen sekıllerını ve sekıller arasındakı farkları yuvarlakları buyukluklerıne gore altalta dızmeyı tekrarlamıs olduk.

 

14 yorum:

  1. faaliyetleriniz çok güzel,çıktılardan gönderirsen sevinirim cnm,f.s.34@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. tavuk yumurtalar ve kardna adamları gonderdım sıze de ıyı calısmalar.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, Super keyifli bir çalışma olmuş , emeklerinize sağlık .
    Bana da yollarmısınız ?zeynepp_yzc@hotmail.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. gonderdım sıze de ıyı calsımalar.

    YanıtlaSil
  5. Biz de kardan adam yaptik bu aksam, ne tesadüf :) Cok guzel olmus sizinki de eline saglik

    YanıtlaSil
  6. tesekkur ederız daha cok rastlantı olur boyle cunku Kıs ayındayız en ideal konu Kardan adam ;)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir çalışma olmuş. Biz de dün oğlumla pamukla kardan adam çalışması yaptık. Nokta birleştirme hiç denemedik şimdiye kadar en kısa zaman da uygulayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uygulayın. tam duzgun bırlestıremese de noltaları elı alısır ınce motor gelısımını destekler... eger elınızde benzer meteryal yoksa bızım yaptıgımızı gonderebılırım

      Sil
  8. bu çalışmalara bayıldım.tam kızıma göre banada yollarsanız çok sevinicez yaver_hm@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. sıze de gonderdım ıns. kızınız oynarken begenır

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel bir calisma olmus emeginize saglik ciktilari rica etsem banda gondrirmisiniz.

    YanıtlaSil
  11. Cok guzel bir calisma olmus emeginize saglik rica etsem ciktisini banada gonderirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. tesekkur ederim. tabiki gonderirim sudagidan@gmail.com adresine yazarsaniz hemen hletmeye calisirim

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin