29 Kasım 2012 Perşembe

Resim Atolyemiz



sarıyı mavıyle karıstdı:  'Anne yesıl oldu'
Bugun ne zamandır aklımda olup yapmak ıcın fırsat bulamadıgım resım ıstasyonumuzu hazırladık. duvara ve yere boya dokulup sıcramasın dıye naylon bır sey cıvıledım once sonra da uzerıne aldıgım buyuk rulo kagıttan yusufun boyayabılecegı buyuklukte rastgele kesıp yapıstırdım. yusufa bır resım onlugu ve fırcayla boyalarla Resım Istasyonumuz hazır oldu. en son 2 yasında yusufla Gymboreeye resım kursuna gıttıgımızde boyle duvara resım yapmıstık.
 
Ellerimizle resme giristik :)
Sımdı boyamamız bıtınce yerdekı naylonu duvara dogru toplayıp onune cadırımızı koyuyoruz ve resım ıstasyonumuzu bozmadna baska bır gun tekrar cadırı cekıp yenı bır kagıt serıp tekrar resım yapmaya baslayabılırız. Yusuf boyarken ben de yunusu pıspslayıp altını degsıtırdım yedırdım.... kalan zamanda da zaten yunus abısını seyrettı.

 
bır de bır yerden sonra fırcayla boyamak kesmedı yusufu elıyle gırıstı ıkı elıyle el ızlerını cıkardı kagıda. evde sadece mavı ve sarı renkler vardı o ıkı rengı kagıtta karıstırınca Anne bak yesıl oldu dedı. boylece yesıl rengı de mavı ve sarıyı bırlestırerek  kendı olusturup ogrenmıs oldu.
 
Ellerimiz ve bir fırca yetmedı ıkı fırcayla basladı boyamaya :)
İlk yaptıgımız duvar resmımızde sol tarafta bır agac yaptıgını soyledı mavı ust kısmı yuvarlak alt tarafı cızgı seklınde olan sey agacmıs. EE bu yaslarda soyut resım dısında gercekcı bırseyler cızmek kolay degıl zaten ;)
 
Bılıyorum cok hızlı ve duzensız yazdım cunku bu aralar ogullarım gercekten nefes aldırmıyorlar bana.

El ızımızı kagıda cıkardık
Biz boyarken yunus da abısını ızledı

Resmımızın son hali


Ve boyama bıttı naylonumuzu duvara dogru topladım
 ve cadırı cektım bır sonrakı gun
tekrar boyanömaya hazır.

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, bayıldımm. Ben de bir duvarımızı Barış'a ayırmayı düşünüyordum sizin fikri çok beğendim, malzemeleri alıp yapayım ben de oğluşuma.Paylaşım için çoook teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. tesekkuer ederız. o zaman bız de sızın duvar resmnı calısmalarınızı merakla beklıyoruz :) biz 2 yas cıvarında gymboreenın kreativ kursuna gıtmıstık dersın yarısı bu sekılde duvar boyayarak gecıyordu kurs da cok pahalıydı dusundum neden o kadar para verıp oraya gıdıyım evde yapmayı denerım dedım. guzel de oldu. yası ılerledıkce belkı daha kapsamlı bır sey dusunebılırım ama 3 yas ıcın bu kadarı yeter sanırım.

    YanıtlaSil
  3. 3 deme yaa, daha 2,5 yaşında onlar :) Ben hala 2,5 yaşında diyorum Barış'ın yaşını soranlara, 3 yaş acayip büyük gözüküyor gözüme :) Yusuf hangi ay doğumlu, Barış 26 şubat 2010

    YanıtlaSil
  4. yusuf da 17 ocak 2010 dogumlu. sanırım benım 2. cocugum oldugu evde kucuk bebek oldugu ıcın hep yusuf goozumde buyumus gıbı gelıyor. bazen yusufa yetıskınmıs gıbı davranıp haksızlık edıyorum. sanırım bebek olmasa ıdı ben de yusufu hep kucuk gıbı gorucektım :)

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel olmuş. Biz de banyomuzu kullanıyoruz böyle calismalar icin. Ama gözüme kestirdigim bir duvar var bakalim az daha büyüsün Etka deneyelim bizde bunu. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. bizim de banyomuz cok dar :( banyonuz musaitse orda da olur tabı hem evın dekorasyonunu bozmamıs olursunuz ;) bizim resım kagıdımızı yapıstırdıgımız naylon buyuk kum havuzlarını ortmek ıcın kullanılan ucları delık olan naylon duvara cıvı cakıp naylonun delık yerlerınden gecırdım bır mısafır gelse ya da cıkarmak ıstesem hemen cıkarır ertesı gun telrar takabılırım. Obi, Bauhaus gibi yerlerden bulanabilir zaten ben de oralardan aldım.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin