15 Kasım 2012 Perşembe

Ludothek'ten 3 oyun kiraladık.

     Yasadıgımız yer İsvicrede ailelere Ludothek ismiminde oyuncak kiralanabilen aynı kutuphane gibi bir hizmet sunulmus. biz de sık sık kitaplar odunc alıp bir sure sonra geri verdigimiz gibi Ludothekden de oyuncak kiralıyoruz biir ay oynayıp geri goturuyoruz.
 
     Bu sefer 3 farklı oyun ve oyuncak kiraladık bunlardan biri tırtıllarla renklerı ogrendıgımız bir oyundu. oyunun adı nereye kucuk tırtıl oyunun ıcınde tırtılın degisik renklerde govde parcalalrı ve tırtılın yıyecegı yıyecek parcalalrı var ve bir de tırtılın 6 farklı renktekı vucut parcalarını temsıl eden 6 farklı rengı olan bir zar. yanı zarımızın klasık olarak bilinen rakamları degıl renklerı olucak.
 
    
     Resımdekı gibi yıyecek resımlerını ve tırtılımızı ortaya koyuyoryuz ve zarı atıyoruz ılk resımde zarın mavı kısmı geldıgı ıcın tırtılın mavı parcasını arkadan alıp tırtılın kafasının arkasına koyuyoruz ve tırtıl bu hamleyle Ahududuyu yıyor. vucudun parcalalrı egımlı oldugu ıcın her hamlede tırtılın yonu degısıyor ve hangı meyveye dogru gıttıgımızı onceden kestıremeyıp oyun bızı hangısıne gotururse onu yemek ayrı bir eglencelı kısmı. aslında bu oyun evde de yapılabılı. yıyecek resımlerı kısmı en kolay kısmı tabıkı tırtıl parcası olarak da benzer egımlı bir malzemeyle oyun tamamlanabıloır hatta kalın bır kartonla bıle tırtıl yapılabılır. biz meraklı mınık dergısı aldıgımız ıcın cesıt cesıt zarımız var ve zaten evde zar yapmak da cok zor degıl.
     Aynı sekılde renklı bir Zarı oolan bir baska arabalı oyun. Big Bobby Car ismindeki oyunumuzda zarı oatıyoruz ve hangi renk geldiyse o renktekı arabayı oyun zemınındekı yıne aynı renktekı ılk kareye yerlestırıyoruz bu sekılde ılk fınale varan kaznayor bu renklı zarlarla zaten bildigimiz renklerı pekıstırıyoruz ve aynı zamanda eglenıyoruz :)
 
     Aldıgımız bir diger oyuncak ise Lgo Duplonun Polıs ıstasyonu. bu Legoda helıkopter motor ve polıs arabası oldugu ıcın yusuf bayıldı. aslında henuz hapıs ve hırsız kavramlarımız tam kafamızda oturmadııg ıcın legonun ıcındekı hapısın kapsamını pek anlamadı ama motoruyla kacan hırsızı hepıkopterlı ve arabalı polıslerın kovalaması cok eglencelı oldu. boyle pahalı bır oyuncagın Ludothekte bulunması bizim ıcın cok ıyı oldu cunku ozellıkle Lego oyuncakları bayagı pahalı maalesef.

2 yorum:

  1. Super yaa,Harikaymis bu sistem:)
    Bol cesitleoynasin bakalim yavrucuklariniz
    İki çocukla cok guzel calismalar yapıyorsunuz,maşallah diyeyim:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederiz. Evet bu oyuncak kiralama sıstemı cok guzel keske turkıyede de boyle bır sey mumkun olsa da yapılasa. gercı turkıyede cocuklar ıcın kutuphane de yok :(

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin