15 Eylül 2012 Cumartesi

kinder surpriz yumurtalari

gecen gun evde ne kadar cok oyuncak oldugunu farkedip bizim adimiza uzuldum, her konuda elim sikidir harcamayi sevmem ama cocuklar icin bir sey gordugumde dayanamiyorum hele ki yusufun istedigi bir sey ise onu almamak benim icin cok zor oluyor. yusuf bir oyuncagi al diye israr ettiginden degil alamam deyince tamam o zaman sonra aliriz diyerek yola devam edebilyioruz ama ben gordugum herseyi ona almak istyiorum. bu ozelligimi torpulemem gerektigini evdeki oyuncaklari toplarken zorlandigimda farkettim. bazen ne oynasak diye kafamiz karisiyor.


Vaktinde Kinder Surpriz yumurtalarini alip cukulatalarini yedikten sonra icinden oyuncaklarin ciktigi plastik top gibi sari kutulari nasil degerlendirsem diye dusunuyordum, biryerden mi gordum birisi mi soyledi bana nerden aklima geldi bilmiyorum ama o sari kutularin biriktirmeye baslamistim ne zamandir. aklimda hepsinin iclerine oyun isimleri yazip karistirip ayni yilbasi geceleri milli piyango cekilisleri oldugu gibi yusuf birini secer ve o gun cikan oyunu oynariz diye dusunuyordum. gecenlerde oyuncak kutularimizi toplarken birikmis sari kutulari topladim ve hepsinin iclerine farkli farkli aktivite ve oyunlar yazdim.


Resim yapmak, Yapboz, Kitap okumak, Doktor takimimizla oyun kurmak, saklambac ya da kovalamaca, Bowling, Kucuk oyuncaklarla ciftlik oyunu kurmak, ucak filosu kurup ucurmak, Oyun hamuru oynamak, Ciz-kes-yapistir, pelus oyuncaklarla oyun kurmak, araba garaji oyuncagimizla oynamak, dolabimizdaki bir oyuncak kutusunu secip icinden cikanlarla oynamak, mamory, tamir atolyesiyle oynamak, Lego, Top, merakli minik dergilerimizden birini secip temasal bir aktivite yapmak ve araba ve gemilerimizi dizip oyun kurmak.... gibi aklima ilk seferde gelen oyunlari yazdim.

canimiz sikildikca ya da ne oynayacagimiza karar veremedikce bunlardan birini secerek gune devam edebiliyoruz ;)

5 yorum:

  1. güzel fikir bizde yapabiliriz tabii önce biraz yumurta biriktirmeliyiz :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Yusuf ve Yunus'un Annesi:)
    Bu güzel fikir,2 aylık olan oğlumun bir an önce büyüyüp birlikte oyunlar oynamanın hayalini kurdurdu bana. Benim de Yusuf Baha isminde minik bir oğlum var. Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sevgili emreyla hayat ve Hatice hanim, kusura bakmayin gec cevap yazabiliyorum malum iki bebekle yazilari bile biriktire biriktire yazabiliyorum ancak. supriz yumurtalarin icine baska surprizler koyup da oyun yapilabilir. ben bu tarz seyleri ne yapacaghimi bilmesemde biriktiriyorum illaki lazim olur diye. tuvalet kagidi ve mutfak kagit havlularin icindeki karton rulolari da onun gibi seyleri biriktiriyorum zamanla aklima birseyler geldikce degerlendirilöebiliyor ya da nette gordugum fikirler de ise yariyor.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir değerlendirme olmuş..
    ben de bu yumurtaları biriktiriyorum başka bir etkinlik yapmak için ama henüz yeterli sayıya ulaşamadık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ben de sızın yumurtalarla neler yapacagınızı merakla beklıyorum. benim yumurtalarım hala duruyor ıyıce copcu oldum belki ise yarar diye herseyi saklıyorum artık ;)

      Sil

Yorumlariniz icin